Săptămâna aceasta, Nae Constantin mărește „strocul” meciurilor amicale ale Petrolului ’52 de dinaintea viitorului sezon. In crescendo ca eșalon, adversarele vor fi Petrolul 95 (L4), Unirea Ungheni (L3) și, respectiv, Chindia Târgoviște (L1)

Dragos Trestioreanu -

Săptămâna aceasta, Nae Constantin mărește „strocul” meciurilor amicale ale Petrolului ’52 de dinaintea viitorului sezon. In crescendo ca eșalon, adversarele vor fi Petrolul 95 (L4), Unirea Ungheni (L3) și, respectiv, Chindia Târgoviște (L1)

După meciurile amicale bifate de când au reluat pregătirile pentru ediția 2021-2022 a campionatului Ligii a II-a de fotbal, 1-0 la CSO Tricolorul Breaza (L4), gol al lui Saim Tudor (în repriza secundă), pe 25 iunie 2021, și același rezultat final la Brașov, cu noua Farul Constanța, pe 3 iulie, reușită a lui David Ilie, tot în mitanul al doilea, pentru ACS Petrolul ’52 s-a mărit „strocul” partidelor-test, în această săptămână fiind programate trei, în afara antrenamentelor conduse de Nicolae Constantin și staff-ul lui, unele care sunt și câte două/zi.

Astfel, marți 6 iulie, de la ora 18.00, tot în „deplasare”, se va disputa amicalul cu o altă echipă din eșalonul de elită județean, Petrolul 95 Ploiești (foto sus, în text, pe terenul echipei CSM Oltenița, la barajul de promovare în L3), rămasă la același nivel după ce a pierdut pe teren propriu măcar șansa conservării unui scor de forfait înregistrat la CSM Oltenița, în turul barajului de promovare în L3, pierzând incredibil cu scorul de 4-1! Dar, se spune că echipa lui Daniel Chiriță, care va fi gazda de mâine a „lupilor”, țintește din nou promovarea la capătul următorului sezon.

După exact 24 de ore, Nae Constantin își va duce jucătorii într-o altă deplasare, așa cum au fost toate de până acum, de altfel, în perioada scursă de la reluarea pregătirilor. Miercuri, 7 iulie, va fi rândul arenei Gheorghe Șilaev, din Plopeni, de a o primi pe ACS Petrolul ’52 Ploiești, la jocul-test cu o divizionară C din județul Mureș, CS Unirea Ungheni 2018 (foto, în mijloc,locul 5 în ierarhia finală trecută a Seriei a IX-a; la un recent amical cu Gaz Metan Mediaș, echipată în violet-alb). Acest meci amical va fi transmis live pe FCP TV, spre deosebire de cel de pe terenul din spatele sălii Olimpia, acolo unde nu sunt condiții optime de preluare în direct.

În sfârșit, vineri, 9 iulie, pe un stadion și la o oră nestabilite încă – poate o merge și pe… „Ilie Oană”, deși se spune că ar costa destul? -, petroliștii vor oferi replica unei alte formații din Liga 1, cea care rezistă, ba chiar o face și foarte bine, în cel dintâi eșalon autohton. Este vorba despre una destul de obișnuită cu arena ploieșteană, pe care a jucat destule meciuri de când a promovat la mare luptă cu… FC Petrolul, mai precis Chindia Târgoviște (foto jos, în echipamentul roșu complet, la un joc-test desfășurat în week-end, la FCSB). În program, dacă nu va interveni nimic nou, este inclusă încă o adversară din L1, proaspăta promovată CS Mioveni, al cărei succes la Ploiești, în sezonul regular, ulterior golului marcat din… ofsaid de către fostul „lup” Ștefan Blănaru, a năruit visele „galben-albaștrilor” la calificarea în play-off! După evoluția foarte bună din a doua parte a meciului amical cu Farul antrenat de Gheorghe Hagi, suporterii găzarilor ploieșteni se așteaptă la o confirmare cu echipa care a câștigat play-out-ul trecut din L1, formație mai bine clasată ca Viitorul Constanța din care s-a născut un… Farul de prim eșalon!

Foto: www.fcpetrolul.ro, www.ziarulprahova.ro, Facebook CS Unirea Ungheni 2018 și www.realitateasportiva.net