Săptămâna sportivă prahoveană începe cu un regal: finala județeană a Cupei României la Minifotbal, dintre Chedra Tax-Doelpan și MFC Ploiești!

Dragos Trestioreanu -

Săptămâna sportivă prahoveană începe cu un regal: finala județeană a Cupei României la Minifotbal, dintre Chedra Tax-Doelpan și MFC Ploiești!

Luni, 3 iunie 2019, de la ora 20.30, pe terenul de la baza Kiru Sport, aparținând fostului internațional petrolist Daniel Chiriță, va debuta cel mai așteptat meci al sezonului de minifotbal, finala județeană a Cupei României, dintre campioana en-titre locală, Chedra Tax-Doelpan, și MFC, echipă care a câștigat anul trecut trofeul, după un ultim act decis la loviturile de departajare, în dauna fostei formații Viking Pruszynski. Cele două trupe ploieștene vor juca, în prima zi a săptămânii în curs, cu trofeul pe masă, pentru băieții lui Gabriel Georgescu, de la MFC, fiind a doua oară consecutiv.

Meciul de „care pe care” dintre Chedra Tax-Doelpan și MFC Ploiești se anunță a fi unul absolut spectaculos, iar asta nu numai pentru dorința ambelor combatante de a cuceri, respectiv recuceri trofeul fazei locale a Cupei României, ci și datorită loturilor valoroase pe care cei doi antrenori, Dragoș Chelba și, respectiv, mai sus-amintitul Gabriel Georgescu, le au la dispoziție. În plus, anticipările se bazează și pe jocurile directe echilibrate pe care cele două echipe le-au făcut în ultimele sezoane. Totodată, se anunță a fi un joc foarte important pentru „galben-negrii ” de la MFC, cei  care, prin câștigarea unui nou trofeu, ar putea spăla rușinea din campionat, acolo unde nu au avut o prestație strălucită!

Antrenorul MFC-ului, dar nu numai el, îi cheamă pe suporterii minifotbalului local la acest meci, declarând că „ne așteaptă un duel greu, cu o echipă puternică a campionatului local de minifotbal și cu prezențe la turneele finale naționale. Dar, formația noastră este deținătoarea trofeului, câștigat anul trecut, și suntem obligați astfel, cu toții, să păstrăm trofeul în vitrina MFC-ului. Am încredere deplină în băieții mei și sunt sigur că vor fi motivați sută la sută, luni seară (n.r. – astăzi). Sper, în același timp, ca și numărul iubitorilor de minifotbal prezenți la finală să depășească cinci sute, adică atâția câți au fost anul trecut la ultimul act, la Baza Kiru Sport, și să-și susțină echipele favorite, așa cum au făcut-o și atunci”!

Un atu al MFC-ului este posibil să fie, ca și în finala precedentă, portarul Mihai Vanghele, goal-keeper la CS Mănești 2013 Coada Izvorului, în Liga A Prahova, cel care a fost desemnat cel mai bun apărător al buturilor din ediția 2018-2019 a campionatului Ligii A de Minifotbal. Poreclit „Omul penalty”, după loviturile de departajare apărate în trecuta ediție, Vanghele a declarat pentru siteul oficial al echipei sale: „Sunt foarte fericit pentru acest premiu. A fost o surpriză, sincer, pentru mine. Nu mă așteptam să fiu chiar eu alesul, fiindcă toți din campionat sunt portari foarte buni. Cred ca a fost o decizie foarte grea de a-l alege pe cel mai bun. Este ceva în plus pentru mine, ceea ce aveam nevoie, de fapt, pentru abordarea noii finale. Datorită colectivului nostru, am reușit aceasta performanță și țin să le mulțumesc tuturor pentru sprijinul care mi l-au acordat”

De subliniat că, premieră absolută, finala județeană a Cupei României la Minifotbal va fi transmisă live, de la ora 20.15, de noul brand VIDECONTACT. Este cel care va opta, la fața locului, pentru amplasarea a nu mai puțin de patru camere de luat vederi și la un comentariu în direct. Echipa VIDEOCONTACT formată din următorii: Titel Constantin Arsene, Cristian Chircă, Sorin Tudorancea, Mădălin Stanciu, Alexandru Chircă, Robert Bâră, Eduard Sârbu, Lucian Ciobanu și Dragoș Trestioreanu.

Foto: www.mfcploiesti.hornexpert.com și www.chedratax.blogspot.ro