Șapte motive pentru care ai nevoie de o mașină de spălat

Daniel Dimache -

Șapte motive pentru care ai nevoie de o mașină de spălat

Principalul lucru de care majoritatea oamenilor se tem după ce au gătit este consecința: spălarea teancului de vase și farfurii așezat e în chiuvetă. Nu numai că spălarea vaselor necesită mult timp și efort, ci trebuie să îți și faci griji să nu spargi ceva și să nu stai prea mult în contact cu substanțele chimice din detergentul de vase.

Așadar, am descoperit șapte motive pentru care merită să investești într-o mașină de spălat vase pentru familia ta.

  1. Curăță petele dure și zonele greu accesibile

Mâncarea ta delicioasă va dispărea în numai cinci minute din farfuria copiilor, însă curățarea farfuriei de după poate dura de două sau chiar de trei ori mai mult. Timpul petrecut răzuind brânza întărită de pe fundul farfuriei face ca gătitul să fie mai puțin plăcut decât ar trebui să fie. O mașină de spălat vase îndepărtează petele dure cu ajutorul unor jeturi interne de apă cu presiune ridicată. Tot ce trebuie să faci tu este să arunci în coșul de gunoi orice mâncare rămasă pe farfurie. Alte articole precum paharele de vin, paharele de bere și sticlele pentru bebeluși pot fi, de asemenea, curățate complet cu ajutorul unei mașini de spălat vase, întrucât aceasta este capabilă să ajungă în toate locșoarele inaccesibile mâinilor tale.

  1. Economisește timp

Lasă mașina de spălat vase să facă munca murdară pentru tine și ieși rapid din bucătărie după ce ai mâncat pentru a face lucrurile care îți plac. Tot ce trebuie să faci este să încarci mașina de spălat cu vasele și tacâmurile murdare, pentru ca ea să facă munca grea. Pentru petrecerile și adunările de familie în care sunt folosite mai multe rânduri tacâmuri cu siguranță o mașină de spălat vase poate curăța mai repede, decât prin spălarea la mână.

O mașină de spălat vase îți oferă mai mult timp pentru a face alte sarcini, pentru a petrece timp cu prietenii și familia, pentru a citi o carte, a tricota sau orice altceva!

  1. Mai igienic

Bureții vechi sunt o casă ideală pentru E.coli și Salmonella – bacterii comune care provoacă intoxicații alimentare. Spre deosebire de spălarea vaselor cu mâna, o mașină de spălat vase ucide germenii cu apa fierbinte folosită. Unele mașini de spălat vase au de asemenea o funcție de curățare antibacteriană care asigură igiena maximă prin uciderea a 99,9% din germeni. Acest lucru este obținut prin clătirea vaselor la o temperatură mai mare de până la 70° C, susținută timp de aproximativ 10 minute. Aceste tipuri de funcții te ajută la menținerea curată a vaselor, ceea ce este important dacă ai copii mici sau membri ai familiei care au alergii.

  1. Economisește apă

Te-ai întrebat vreodată ce cantitate de apă folosești prin spălarea de mână a vaselor, comparativ cu spălarea cu o mașină de spălat vase? Vei fi surprins de răspuns: o mașină de spălat vase folosește de fapt mai puțină apă decât vei folosi prin spălarea de mână, astfel că vei economisi apă și energie. O mașină de spălat vase eficientă energetic poate utiliza numai 9,5 litri de apă pe sarcină completă. Unele mașini refolosesc apa de la clătirea finală, păstrând-o în rezervorul de stocare a apei și reutilizând-o pentru următoarea spălare în timpul ciclului de pre-clătire.

  1. Îți protejezi pielea

Spălarea continuă a vaselor cu mâna îți va lăsa pielea aspră și uscată sau chiar crăpată și sângerândă, dacă gătești și speli vase des, precum atunci când lucrezi într-o bucătărie comercială. Dar, atunci când mașina de spălat vase ia locul mâinilor tale, pielea ta va fi protejată.

Nu trebuie să îți mai faci griji cu privire la alunecarea vaselor alunecoase sau la spălarea petelor încăpățânate, stresându-ți degetele. Dacă ai artrită sau sindrom de tunel carpian, mașina de spălat vase poate fi o terapie fizică excelentă.

Nu în ultimul rând, este mult mai probabil că vei scăpa o farfurie sau îți va aluneca cuțitul în timpul spălării de mână decât în timpul încărcării sau descărcării unei mașini de spălat vase. Asta nu numai că te-ar expune la vătămare, dar ar putea de asemenea duce la spargerea unei farfurii scumpe sau prețioase.

  1. Îți organizezi spațiul

Curățarea și organizarea bucătăriei fac acest spațiu mai plăcut. Cheia organizării este să ai un loc pentru orice, iar mașina de spălat vase este locul logic pentru vasele murdare.

Asta înseamnă că nu vei avea vase murdare îngrămădite în chiuvetă sau așezate pe un suport de uscare. Fiecare vas va fi depozitat în interiorul a ceva: în mașina de spălat vase dacă este murdar, în dulap atunci când este curat. Această ordine va fi ceva foarte apreciat atât de tine, cât și de oaspeții tăi.

  1. Plus valoare

În plus, o mașină de spălat vase adaugă valoare casei tale. Dacă te gândești să vinzi casa sau să închiriezi apartamentul, potențialii cumpărători sau chiriași vor ține întotdeauna cont de aparatele instalate înainte de a negocia prețul. Prezența unei mașini de spălat vase îți oferă un motiv în plus pentru a cere mai mulți bani.