Sarea produce salarii babane ştabilor din Bucureşti şi aglomeraţie slănicenilor

Redactia -

Sarea produce salarii babane ştabilor din Bucureşti şi aglomeraţie slănicenilor

Pe timpul sezonului rece staţiunea Slănic este permanent sufocată de camioane de mare tonaj, venite să aprovizioneze cu sare pentru deszăpezire localităţile din diverse zone ale ţării. Vârful de trafic este în perioadele cu ninsori masive, când maşinile aşteaptă şi mai bine de 24 de ore până le vine rândul la încărcat, însă şi în perioadele fără precipitaţii căile principale de trafic din oraş sunt practic blocate pe un sens de şirul de camioane care vin la salină. Am numărat, într-o astfel de zi, peste 30 de maşini de mare tonaj parcate peste tot, de la intrarea în oraş şi până la punctele de încărcare ale salinei.

Primarul oraşului, Costea Daneluş, ne-a declarat pe această temă: „Aşa este permanent la noi în oraş pe perioada sezonului rece, fie că ninge sau nu. Este un mare disconfort, atât pentru localnici, cât şi pentru turişti, care au venit aici în număr masiv pe perioada Sărbătorilor de iarnă. Nu am dorit să luăm măsuri dure vizavi de traficul greu prin oraş, prin care să afectăm activitatea comercială a Societăţii Naţionale a Sării. Însă, din păcate nu avem colaborarea conducerii de la Bucureşti a Salrom. Am modernizat un drum pe malul celălalt al răului (Slănic), prin care am putea să dirijăm traficul greu, dar şi Societatea Naţională ar fi trebuit să amenajeze o porţiune mică din acest drum, lucru pe care nu l-a făcut până acum”.

20150106_110719Este adevărat, artera de circulaţie la care făcea referire edilul, la momentul actual, nu are lăţimea necesară pentru a prelua traficul greu pe două sensuri, însă în colaborare cu Societatea Salrom, a cărei filială este şi salina din Slănic ar putea fi adusă la standardele necesare, însă domnii de la Bucureşti cu salarii babane nu se arată afectaţi de aglomeraţia din Slănic pe care o provoacă activitatea lor comercială, de aceea credem că nişte măsuri mai dure la nivelul Consiliului Local i-ar face mai rezonabili şi mai receptivi pe domnii care dirijează de la Capitală „drumurile” sării din România.

20150106_111022