SC FC Petrolul a semnat cu un fotbalist care a debutat la 15 ani și 10 zile în Liga I!

Redactia -

SC FC Petrolul a semnat cu un fotbalist care a debutat la 15 ani și 10 zile în Liga I!

Deoarece dorește să-și asigure și viitorul, nu numai prezentul, patronatul SC FC Petrolul Ploiești a parafat, în ultima zi a lunii trecute, un contract întins pe o perioadă de patru ani cu un jucător aflat pe ultimul loc în „Top 5” al celor mai tineri debutanți în primul eșalon fotbalistic autohton, Liga I, condus încă de marele Nicolae Dobrin (14 ani și 11 luni). Este vorba despre un ex-jucător al Sportului Studențesc București, atacantul George Alexandru Mareș (foto mijloc, alături de managerul sportiv Marius Nicolae, în stânga, și agentul Florin Iacob; www.fcpetrolul.ro), cel care a cunoscut „botezul focului” la vârsta de 15 ani și 10 luni. El este reprezentat de timișoreanul originar din județul Dâmbovița, Florin Iacob, fost agent al unui ex-junior al Petrolului, ajuns să facă o carieră importantă la Selena Bacău, tot atacant și golgheter al celui dintâi eșalon, ploieșteanul Cătălin Cursaru. Noul „lup” a fost testat vreme de o lună de colectivul tehnic al echipei găzarilor și a trecut cu bine de probe, propunându-i-se un angajament, pe care l-a și acceptat. El a declarat pentru siteul oficial al noului său club că ”atmosfera din cadrul lotului și tot ceea ce se întâmplă acum la Petrolul m-au determinat să semnez. Nu ascund că am avut și alte oferte, mult mai avantajoase din punct de vedere financiar, dar am ales să cresc în cadrul unui club stabil și cu obiective majore în fiecare an. Este cel mai moment important al carierei mele, am ajuns la o echipă de mare tradiție și sunt sigur că am luat cea mai bună decizie. Țin să mulțumesc conducerii pentru încrederea acordată și abia aștept să debutez în fața celui mai frumos public din România”.

Prezentând noua achiziție, responsabilul cu transferurile, Marius Nicolae, a spus: ”Un obișnuit al loturilor naționale Under 17 și 18 (foto jos, într-un meci cu echipa Turciei; www.sportb.ro), George este un fotbalist de mare talent, știam acest lucru, dar în luna în care s-a antrenat cu echipa a demonstrat că este și un profesionist desăvârșit. El reprezintă viitorul Petrolului, fiind convins că va avea un cuvânt de spus chiar din sezonul viitor. Suntem foarte bucuroși că a decis să semneze cu noi, având mai multe oferte pe masă, dar a fost convins de potențialul și stabilitatea clubului, precum și de obiectivele pe care ni le propunem în fiecare an”.

George_Alexandru_Mares_a_semnat_cu_Petrolul_pe_4_ani_impreuna_cu_Marius_Nicolae_si_agentul_sau_Florin_Iacob_fcpetrolul.roInteresant este că George Mareș, care va sărbători majoratul pe 16 mai 2014, a făcut junioratul la Steaua, trecând apoi la Sportul Studențesc, fiind antrenat atunci de către fostul tehnician al Astrei Giurgiu, Daniel Isăilă. La echipa din cartierul Regie, Mareș a bifat, în ediția de campionat 2012-2013, două meciuri, fără a înscrie. La debutul în Liga I, contra fostei prim-divizionare CS Mioveni (foto sus, în echipament alb, depășindu-l pe brazilianul Roberto Ayza; www.gsp.ro), cel supranumit „micul Ibrahimovic” a evoluat timp de 45 de minute, fiind înlocuit, la reluare, de căpitanul „alb-negrilor”, Costin Curelea, actual component al echipei CS Universitatea Craiova. S-a născut în București, este înalt de 1,85 metri, are o greutate de 75 de kilograme și, după prima sa George_Alexandru_Mares_selectataapariție pe cea dintâi scenă a fotbalului autohton, a declarat cu… tupeu, pe www.gsp.ro, „vreau să câştigăm pe Ghencea, în fața Stelei. Ar fi foarte frumos dacă aş juca şi nici nu-mi pot imagina ce va fi dacă voi marca împotriva acestei echipe”! George este fan al proaspătului finalist al Ligii Campionilor, David Villa, de la Atletico Madrid, și a avut o perioadă de câteva luni când a vrut să renunțe la fotbal, locuind împreună cu alți șase colegi din echipa de juniori a Stelei pe litoral, la o cunoștință, dar apoi a revenit la sentimente mai bune față de sportul rege – notează același site al „Gazetei sporturilor”. Antrenorul său de la juniori, Virgil Andronache, a declarat că George Alexandru Mareș „va ajunge unul dintre cei mai mari atacanţi din România, iar dacă nu va fi aşa, e doar vina noastră, a tehnicienilor”. Este de spera să fi avut… gura aurită! Cum și actualul antrenor al Petrolului, Răzvan Lucescu, a fost portar al Sportului Studențesc, nu ar fi exclus să fi avut rolul său în acest transfer de mare perspectivă.