SC FC Petrolul şi Iuliu Mureşan au „pupat Piaţa Endependenţei”!

Redactia -

Toamna trecută, când s-au tras la sorţi sferturile de finală ale ediţiei 2012-2013 a Cupei României-Timişoreana, preşedintele executiv al campioanei en-titre, CFR Cluj, Iuliu Mureşan (foto; www.novatv.ro), a acuzat că s-ar fi renunţat la capii de serie pentru a se crea culoar până în finală Petrolului Ploieşti, care i s-ar facilita chiar şi desfăşurarea ultimului act pe propria arenă, „Ilie Oană”. Ca urmare a spuselor oficialului ardelean, conducătorii clubului vizat au depus un memoriu la Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal, urmând ca acest caz să fie judecat înainte de Anul Nou. Apoi, s-a amânat pentru o altă dată, după sărbători.

Cum nu avea probe pentru a-şi susţine afirmaţiile, făcute probabil la nervi, Mureşan şi-a cerut scuze public într-un ziar central de sport, la finele lui 2012, astfel încât petroliştii au renunţat la reclamaţie. Pe siteul clubului ploieştean scrie astăzi, 10 ianuarie 2013, că la termenul fixat cu o zi mai înainte s-a produs împăcarea părţilor. Iată ce a declarat preşedintele executiv al CFR-lui în „Gazeta sporturilor”, din data de 28 decembrie 2012: „Vreau să le cer scuze clubului Petrolul şi FRF pentru o declaraţie făcută de mine în lipsă de informare. După vechiul regulament ar fi trebuit să fim cap de serie la acea tragere la sorţi, dar regulamentul s-a schimbat. Regret acea declaraţie făcută din lipsă de informare şi îmi doresc să câştige trofeul cei mai buni”!

Prezent la sediul FRF, juristul Petrolului, Bogdan Filcea, i-a informat pe şefii de la clubul găzarilor asupra noilor date de la dosarul nr. 1260/2012, aşa că aceştia au decis să trimită, în curând, la Casa Fotbalului, o adresă prin care să considere litigiul stins şi să retragă astfel plângerea depusă la adresa lui Iuliu Mureşan.