SC FC Petrolul l-a înlocuit pe tânărul Cristi Vlad cu mai vârstnicul Dan Dorobeț. Noul ales se anunță a fi însă director sportiv

Redactia -

SC FC Petrolul l-a înlocuit pe tânărul Cristi Vlad cu mai vârstnicul Dan Dorobeț. Noul ales se anunță a fi însă director sportiv

După principiul că experiența bate tinerețea, patronatul SC FC Petrolul Ploiești a dispus, cu doar câteva zile înainte de reluarea meciurilor din campionatul Ligii I –  „lupii” urmând a combate luni, 15 septembrie 2014, de la ora 21.00, în epilogul etapei a VII-a, care va fi transmis în direct pe „Look Plus” -, eliberarea din funcția de team manager a lui Cristian Vlad (foto sus, în dreapta, discutând cu managerul sportiv Marius Nicolae și patronul Daniel Capră; www.ligaluiadita.ro), fost căpitan al echipei ploieștene în mare parte din sezonul în care găzarii au reușit, după mai mulți ani, să revină în primul eșalon. În același timp, Dan Dorobeț (foto mijloc; www.monitorulexpres.ro) – cel care s-a aflat pe bancă, și în Liga a II-a, și în Liga I, în mandatul lui Vivi Răchită, apoi și al lui al lui Gheorghe Mulțescu – a fost readus la clubul găzarilor. Patronul Daniel Capră a declarat pentru www.jurnalulph.ro că retragerea sarcinilor lui Cristi Vlad, alocate acestuia pe vremea când antrenor principal era Mircea Rednic, urmat DE Cosmin Contra, nu ar avea la bază vreo „neînțelegere”, ci doar dorința de a detașa, alături de Claudiu Toader, fratele fostului șef al centrului de copii și juniori, Adrian Toader, o persoană competentă în domeniul juvenil. Cuvintele președintelui Consiliului de Administrație al SC FC Petrolul nu stau însă în picioare, câtă vreme cel înlocuit a postat pe pagina sa de Facebook că singura informație adusă lui la cunoștință a fost eliberarea din funcția de team manager, ci nu și mutarea sa la CCJi! Nu este astfel exclus, după obiceiul clasic autohton, să se dorească, de fapt, îndepărtarea lui Vlad, propunându-i-se un post decorativ! De subliniat că, în calitatea sa de team manager, el a stat în spațiul tehnic, atât la finala Cupei României-Timișoreana, de pe 1 iunie 2013, cât și la Supercupa cu Steaua, ce a avut loc în luna iulie! Iar asta din cauză că atât antrenorul principal de atunci, Cosmin Contra, cât și secundul acestuia, Laurențiu Roșu, erau suspendați după partida din ultima etapă a întrecerilor din sezonul 2012-2013 din Liga I, de la Ploiești, cu gaz Metan Mediaș. Demiterea lui Cristian Vlad a venit într-un moment în care patronul și Marius Nicolae au devenit ținta unor contestări dure din partea suporterilor, odată cu decizia de a-l fi scos din lot Ovidiu Hoban, după un conflict avut la Zagreb cu managerul sportiv. Fanii Petrolului și-au manifestat suportul pentru Hoban, la partida cu CFR Cluj, pe fondul unor atacuri verbale la adresa lui Capră și Nicolae! În acest context, decizia luată cu privire la Cristi Vlad seamănă cu punerea paielor în foc!

Dan_Dorobet_monitorulexpres.roDan Dorobeț este cunoscut în lumea fotbalului de pe vremea când a jucat la Poiana Câmpina, el fiind originar din Sinaia, acolo unde își are și domiciliul, dar mai ales de când a devenit oficial al Astrei, atunci când clubul păstorit de Ioan Niculae își avea sediul la Ploiești. În urma fuziunii din vara anului 2003, Dorobeț a rămas oficial al noii entități, iar după despărțirea lui Liviu Luca de Niculae a „schimbat garda”, trecând pe arena Ilie Oană. Eliberat din funcție în Adrian_Dorobet_prahovabusiness.ro.JPG_selectatamomentul în care președinte al CA al SC FC petrolul a devenit Florian Walter, fostul fotbalist revine acum, explicația alegerii sale fiind experiența superioară în raport cu predecesorul său. Cel puțin, așa a lăsat a se înțelege, pentru www.jurnalulph.ro, patronul Daniel Capră. În aceeași lume a fotbalului se vorbește că Dan Dorobeț ar avea relații foarte bune la nivel de FRF, LPF și CCA, de altfel el ocupându-se, în sezonul trecut, de însoțirea brigăzilor de arbitri și a observatorilor delegați la meciurile de la Ploiești. Se spune că, și din umbră, ar fi adus servicii mari clubului găzarilor, în privința unor litigii ale acestuia. Spre deosebire de Cristi Vlad, Dorobeț nu se bucură însă de aceeași imagine și simpatie în rândul suporterilor Petrolului, aceștia reacționând dur atunci când fiul său, fost antrenor la CCJ, Adrian Dorobeț (foto jos; www.prahovabusiness.ro), a fost numit ca tehnician secund la prima echipă, fiind însă retras din această funcție din cauza reacției adverse a simpatizanților! Nu este de mirare astfel de ce pe un site de socializare a demarat deja campania de susținere a lui Cristi Vlad!

Interesant este că, potrivit declarației noului înscăunat, acordată siteului cotidianului local Telegrama, Dorobeț nu va avea aceeași funcție ca Vlad. El spune astfel că, „în primul rând, mă bucur foarte tare că am revenit la Petrolul. Voi face tot ce-mi stă în putinţă să mă achit de sarcinile pe care le presupune acest post, vreau să pun urmărul, alături de conducere, de întregul colectiv, în lupta pentru titlu. Ca director sportiv, mă voi ocupa de probleme de ligă, de federaţie, comisii şi aşa mai departe, tot ce ţine de o asemenea funcţie în cadrul unui club”!