SC FC Petrolul, la al doilea test egal consecutiv cu o echipă de eşalon inferior

Redactia -

Nici al doilea joc-test din 2012 al echipei de Liga I, SC FC Petrolul Ploieşti, nu a fost mai cu noroc, încheindu-se tot la egalitate, scor: 1-1, pe arena Carpaţi, din Braşov, acolo unde adversară i-a fost liderul Seriei a VI-a a Ligii a III-a, Corona. Există însă câteva circumstanţe atenunate pentru acest nou semieşec – poate fi numit aşa când este vorba despre oponenţi inferiori valoric – al echipei antrenate de Valeriu Răchită: terenul de joc a fost acoperit integral de un strat destul de gros de zăpadă, care – chiar dacă a fost bătătorită – a provocat destule probleme ambelor combatante, în plus mai existând şi o stare de oboseală, firească la finele unui cantonament de pregătire fizică la altitudine. A doua zi după acest test, jucătorii lui Vivi Răchită au părăsit Predealul, însă nu au primit liber , pentru că vor susţine şi al treilea meci amical din această săptămână, cel de sâmbătă, 21 ianuarie 2012, de pe arena Ilie Oană, de la ora 11.00, în compania unei codaşe a eşalonului secund, Juventus Bucureşti. Contra unui bilet în valoare de 5 lei, orice iubitor al fotbalului, în general, şi al Petrolului, în special, va putea lua loc fie la tribuna 0, fie la peluza dinspre maternitate, abonaţii având gratuitate la acelaşi sector oficial, indiferent de locul înscris pe cardul lor.

Revenind la meciul de la Braşov, petroliştii au deschis scorul încă din minutul 15, fundaşul dreapta B. Străuţ, profitând că localnicul Istrate a alunecat, a avansat cu Damien__Boudjemaamingea la picior şi, apoi, a pasat perfect în spate lui Buleică, oferindu-i acestuia nu numai şansa unui gol de generic, lînscris a vinclu (foto sus; www.liga2.ro), ci şi să bifeze prima sa reuşită în echipamentul galben-albastru. Ulterior, acelaşi Buleică şi nou veniţii Voican şi Surugiu au ratat desprinderea pe tabelă, ceea ce ar fi scăpat echipa lor de surprize neplăcute în partea a dou, atunci când Răchită a trimis pe teren o altă garnitură, cu excepţia portarului lituanian Valincius. Şi cum ocaziile ratate se răzbună, după ce balticul a securizat scorul în cel dintâi mitan, în al doilea a fost învins de Chirciu (55), după ce reuşise, în primă fază, să se opună egalării. Gazdele au încercat să dea, apoi, lovitura de graţie, însă cea mai mai mare ocazie de a se mai înscrie au avut-o tot petrolişti, atunci când… braşoveanul Câmpean, la o deviere nefericită, era să-şi învingă propriul portar, Dărăbanţ, mingea lovind însă bara. S-a terminat 1-1 (0-1), după un joc în care managerul general al ploieştenilor a testat şi un mijlocaş francez de origine maghrebiană, Damien Boudjemaa (foto jos, în echipament albastru; www.fcpetrolul.ro), aflat aproape de echipa spaniolă Almeria, în 2010, dar ajuns până la urmă la UJA Alfortville, în campionatul francez de amatori (CFA). Fotbalistul de 26 de ani va fi urmărit şi în meciul cu Juventus Bucureşti, pentru a se lua o decizie în privinţa oportunităţii unui eventual transfer. În schimb, Răchită l-a antamat deja, pentru şase luni, pe atacantul Răzvan Neagu, fost la FCM Bacău şi, de câţiva ani, rezervă cvasi-eternă la FC Vaslui, echipă care l-a împrumutat acum la Ploieşti Altfel, de subliniat că, în prima repiză a disputei amicale de pe arena Carpaţi, buturile Coronei au fost apărate de fostul divizionar A, Traian Alexandru  Marc, achiziţionat de la formaţia fanion a municipiului, FC Braşov, iar în atac a jucat un fost elev al lui Vivi Răchită, de la FC Ploieşti, Robert Elek, şi el ex-combatant în primul eşalon la Oţelul Galaţi.

Răchită a mizat în primele 45 de minute pe următorii echipieri: Valincius – B. Străuţ, Melinte, Basso, P. Stoica – Mustivar, Fl. Dumitru – Buleică, Stojimirovic, Surugiu – Voican. După pauză, a făcut apel la acelaşi Valincius, între buturi, dar şi la fundaşii Kang Hyo-Il, M. Tudor, Melinte, înlocuit în minutul 67 de către Ki Dong Min, Lee Sinho, la mijlocaşii la închidere Bărbulescu şi Benzema, la tridentul ofensiv format din Borza, Buhuşi şi Komazec şi la vârful M. Roman II. Au rămas pe dinafară, în afara lui Zimmermann şi Opriţa, despre care se ştie deja că acuză probleme medciale, şi Negru, şi Enescu, pe acelaşi motiv. Interesant este că agenţia de pariuri bet365.com a băgat acest meci în oferta sa, Corona având o cotă de 6, la succes, iar Petrolul – de 1,36. Fericiţi au fost doar cei care au mizat pe un X, pentru că şi-au luat de aproape cinci ori suma avansată, cota fiind de 4,65.