SC FC Petrolul nu-şi reproşează nimic din organizarea meciului cu Steaua

Redactia -

Astăzi, după orele prânzului, preşedintele Consiliului de Administraţie al SC FC Petrolul, Alexandru Crângu, (foto, în dreapta; http://cosminmanea.blogspot.com) şi managerul general al echipei, Valeriu Răchită, (foto, ]n mijloc, http://cosminmanea.blogspot.com) au susţinut o conferinţă de presă, care a suscitat un foarte mare interes pentru mass-media centrală şi locală. Cu acest prilej, Andi Crângu a declarat că SC FC Petrolul nu-şi reproşează absolut nimic în ceea ce priveşte organizarea partidei cu Steaua, luând absolut toate măsurile regulamentare: asigurarea, pe bază de contract, a unei firme de pază, Galant Protect Security, din Ploieşti, şi anunţarea Jandarmeriei Ploieşti despre gradul de risc mxim al partidei cu Steaua. Crângu a explicat că, la inaugurarea stadionului şi la jocul cu Dinamo, din campionatul Ligii I, primul disputat pe aceeaşi arenă, municipalitatea a angajat o altă societate de pază şi protecţie, BGS, din Bucureşti, din cauză că se primiseră informaţii despre intenţia de a se provoca incidente la meciul cu echipa „câinilor roşii”. Ulterior, din cauză că suma de bani plătită firmei din capitala ţării era foarte mare, s-a reluat colaborarea cu „Galant Protect Security”, care a asigurat paza la stadionul de la Strejnic, în eşalonul secund, doar în schimbul a două bannere puse pe gardul împrejmuitor. S-a spus despre aceeaşi „Galant Protect Security” că este cea mai ieftină firmă de pază din oraş. După disputa cu Rapidul, de la Buzău, când clubul a fost amendat drastic pentru aruncarea unei petarde din galeria oaspeţilor, SC FC Petrolul a renunţat la serviciile firmei acesteia, la care a apelat însă, din nou, la partida contra echipei CSU Voinţa Sibiu şi, acum, cu Steaua. Alexandru Crângu a motivat că nu a fost găsită o altă societate de acest gen, care s-o înlocuiască, definitiv, pe „Galant Protect Security”.

La rândul său, Vivi Răchită, care a stat, toată noaptea, într-o şedinţă, la stadion, împreună cu Andi Crângu, prefectul judeţului Prahova, Adrian Dobre, primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici, comandantul jandarmilor şi şeful firmei de pază, a declarat că, la ora 3.00, atât el, cât şi preşedintele CA al SC FC Petrolul şi-au depus mandatele, pentru a renunţa la funcţiile din cadrul clubului. Dar, apoi, au revenit asupra deciziei, fiindcă nu au vrut să lase echipa la greu. Răchită s-a declarat, apoi, mâhnit că petarda aruncată după executarea loviturii de la „11 metri”, transformată de Mihai Costea, a generat suspendarea partidei, una în care – zicea managerul general – existau şanse de schimbare a rezultatului, în repriza secundă, Steaua urmând să joace în 9 oameni de câmp, după eliminările lui Novak Martinovic şi Răzvan Stanca, agresorii huliganului Dragoş Ştefan Enache. Despre acesta din urmă, acelaşi Răchită a afirmat că nu-l cunoaşte şi că zvonurile că ar fi domiciliat tot în Păuleşti, ca şi el, sunt false, cel care l-a pocnit pe stelistul George Galamaz locuind de fapt în Ploieşti, în zonii „barierei Bucureşti”. După cum a spus Vivi Răchită, Enache face parte, conform celor spuse de Octav Preda (foto, în stânga; http://cosminmanea.blogspot.com), cel care este asistentul de marketing al managerului general, dintr-o facţiune nouă, autointitulată „Drogaţii”. Antrenorul Petrolului a mai afirmat că suporteri din galerie i-au declarat că au fost introduse, la acest meci, în peluza dinspre maternitate, petarde foarte puternice, cum nu au mai fost folosite niciodată până acum, neştiindu-se cine le-a adus. Răchită a negat că ar fi avut cunoştinţă despre intenţia unor ultraşi de a provoca dezordine şi incidente la meciul cu Steaua şi că regretă că stewarzii nu l-au oprit decât pe unul dintre suporterii săriţi pe gazon. Acesta a fost amendat cu 3.000 de lei şi a primit interdicţie doi ani să mai intre pe o arenă de sport din ţară. Stewarzii au motivat că nu au reacţionat în privinţa celui de-al doilea, neştiind dacă au dreptul să intre pe teren sau nu!. Tot managerul general a negat că jucătorul Enes Sipovic ar fi cules din iarbă un box, cu ajutorul căruia a fost lovit George Galamaz, bosniacul luând de fapt o petardă, potrivit declaraţiei lui Răchită, sau o brichetă, potrivit unuia dintre masori.

Alexandru Crângu şi-a manifestat supărarea că, pentru gestul necugetat al unui suporter violent, clubul are de plată o amendă de 10.000 de lei, dar din care va putea achita 1.500 de lei în 48 de ore, declarând că se vor da în judecată suporterii huligani, pentru a fi recuperate toate sumele ce vor trebui achitate, drept amenzi, în urma incidentelor. Speranţa lui Crângu este ca SC FC Petrolul să fie judecată beneficiind de clemenţă din partea Comisiei de Disciplină a Ligii Profesioniste de Fotbal, conducătorii, antrenorii şi jucătorii neprovocând scandal duminică seară şi nefiind vinovaţi absolut deloc de ceea ce s-a întâmplat atunci.