Petrolul va plăti chirie pe „Ilie Oană”, dar va primi 2 milioane de euro de la Primăria Ploieşti dacă se va califica în cupele europene!

Redactia -

Petrolul va plăti chirie pe „Ilie Oană”, dar va primi 2 milioane de euro de la Primăria Ploieşti dacă se va califica în cupele europene!

Invitat la o emisiune de la o televiziune locală, primarul Ploieştiului, Iulian Bădescu (foto; www.bestfm.ro), a făcut un anunţ care le-a dat fiori celor care au semnat parteneriatul trecut dintre municipalitate şi SC FC Petrolul Ploieşti, act ce se află în atenţia organelor de control. Astfel, Bădescu a declarat că, „din punctul meu de vedere, vechiul contract, în care erau stipulate cele două componente ale implicării autorităţilor locale la echipa Petrolul – baza materială şi sprijinul financiar – are multe lacune şi, probabil, va face obiectul unor dosare penale”!

În acest context, mai noul edil-şef al municipiului a precizat că va propune un nou document oficial, care să ţină cont de lege: „Voi propune Consiliului Local Ploieşti ca stadionul Ilie Oană să intre în patrimoniul Societăţii de Gospodărie Urbană, pentru a putea angaja oameni care să-l îngrijească, societatea urmând să închirieze către SC FC Petrolul această arenă. Iniţial, am încercat concesionarea către club, dar suma impusă de lege era de peste 350.000 de euro. Adică, una mult prea mare”. Astfel, se preconizează ca Petrolul să continue să evolueze pe modernul stadion din oraş, în urma plăţii unei chirii. Ca o compensaţie, primarul Bădescu a vorbit despre propunerea acordării unor premieri, diferenţiate, din partea administraţiei locale, în funcţie de locul pe care se va clasa echipa de fotbal la terminarea ediţiei 2012-2013.

Primarul a recunoscut că „domnului Walter(n.r. – preşedintele Consiliului de Administraţie al SC FC Petrolul) i-am precizat că ceea ce pot face pentru club este să-i pun la dispoziţie arena pentru o sumă decentă, cam 10.000 de euro pe meci. În plus, în funcţie de clasarea echipei la finalul campionatului, voi propune consiliului local să acordăm o sumă de bani, pentru că duce mai departe numele Ploieştiului. Dacă se va califica într-o cupă europeană, mi se pare normal ca, având şi acordul consilierilor locali, să o premiem cu două milioane euro, iar dacă se va clasa în primele zece locuri, atunci bonusul să fie de un milion euro. Eu mi-aş dori să-i ajut mai mult, dar atât permite legea. Iar dacă legea spune aşa, noi ne vom conforma. Cred că, din punct de vedere al bazei materiale şi al condiţiilor financiare, este sprijinul de care nicio echipă din ţară nu beneficiază, în acest moment”. Este cât se poate de clar că, dacă a greşit cineva înainte, va plăti, noul executiv nemaifiind de acord, după spusele lui Bădescu, să încalce legile ţării!