Scandal pe spațiile de reclamă și publicitate de la „Ilie Oană”. Conducerea Petrolului amenință cu schimbarea arenei de la meciurile de pe teren propriu!

Dragos Trestioreanu -

Scandal pe spațiile de reclamă și publicitate de la „Ilie Oană”. Conducerea Petrolului amenință cu schimbarea arenei de la meciurile de pe teren propriu!

Miercuri, 22 august 2018, printr-o postare pe siteul oficial al clubului găzarilor conducerea clubului găzarilor a amenințat cu „relocarea meciurilor din sezonul 2018-2019, susţinute de către echipa FC Petrolul Ploieşti, pe un alt teren decât locul de suflet al suporterilor <>”. Motivul este, zic oficialii petroliști, nerespectarea de către cel care răspunde de întreținerea celui mai mare stadion din toată Prahova a „protocolului încheiat, în luna mai a acestui an, între Clubul Petrolul Ploieşti şi CSM Ploieşti, administratorul bazei sportive <>. Prin acest document, „echipa fanion a Municipiului Ploieşti beneficiază de închirierea imobilului stadion <>, în integralitatea sa, pentru perioada 2018-2021. Astfel, conform prevederilor acestui protocol, clubul ploieştean are dreptul de a dispune, conform propriilor nevoi, de spaţiile publicitare din cadrul stadionului, pe toată durata desfăşurarii meciurilor sale pe teren propriu”.

Cunosc cazul și apreciez că, în acest subiect, FC Petrolul are perfectă dreptate. A semnat un protocol cu stipulări clare, care trebuie astfel respectate. În ccea ce-l privește pe celălalt beneficiar de spațiu publicitar din același loc cu clubul găzarilor, firma unui fost angajat al falimentatei SC FC Petrolul, ar fi foarte simplu, dacă nu ar fi și… complicat. E limpede că, pe durata închierierii arenei, la meciuri, bannerele partenerului finanțator al ACS Petrolul 52 și ale sponsorilor acesteia trebuie să fie unicele afișate în incinta stadionului, cum este limpede ca și, după terminarea perioadei de închiriere, toate să fie strânse și depozitate. Ceea ce, recunosc, ar fi extrem de dificil, dată fiind multitudinea de bannere și alte materiale de reclamă și publicitate. Dar ciudat este și ca pe un stadion gol să troneze tot timpul bannere ale altcuiva, care s-a înțeles cu primăria, ignorându-se protocolul mai sus-menționat. Ceva, e clar, nu-i în regulă. Și nu-i în regulă nici ca pentru pentru un scandal, un conflict, cum vreți să-l numim, echipa al cărei nume este peste tot vizibil în arenă, pentru că așa a fost construită, să ajungă să-și dorească un exod altundeva! Acolo unde își va putea afișa bannerele și ce mai e nevoie, fără imixtiunea altcuiva. Așa ceva este absolut de neconceput!

Siteul www.fcploiesti.ro notează azi că, „cu toate acestea, la sfârșitul lunii iulie 2018, CSM Ploieşti a închiriat în acelaşi timp, în regim de permanenţă, spaţiul destinat amplăsarii panourilor publicitare din incinta stadionului <> – Tribuna Oficială, în suprafaţă de 75 mp și 90 mp, către o altă persoană juridică”. Cum așa?!? Cum a fost posibil?!? Nu era un protocol semnat și parafat? Din păcate, mă doare că trebuie să scriu că, în România, un act oficial nu mai înseamnă nimic! Iar asta nu-i firesc, ceva trebuind să se schimbe. Tot același site explică: „Ne aflăm într-o situaţie cel puţin neplăcută, punând în pericol atât parteneriatele şi contractele de sponsorizare/publicitate, pe care le avem cu partenerii noştri, cât şi reputaţia noastră şi a acestor parteneri, care ne-au susţinut si ne susţin cu bună credinţă, asociindu-se cu un simbol al Municipiului Ploieşti, din punct de vedere al sportivităţii și fair play-ului”. Și punctează la final că, „în toate acţiunile noastre, am păstrat în minte binele Clubului şi obiectivele pe care ni le-am asumat faţă de noi, faţă de partenerii noştri si faţă de suporteri, la începutul acestui sezon. Aceasta înseamnă inclusiv oferirea de spectacole sportive pe teren propriu, acasă la prahoveni, pentru prahoveni. Cu toate acestea, în situația imposibilității identificării unui consens, Clubul se va vedea nevoit să ia în considerare găsirea unor terenuri de joc alternative, astfel încât să își poată onora și respecta, în continuare, obligațiile față de partenerii și susținătorii săi”.

Concluzia este una singură: trebuie să se ajungă la un consens, așa cum își doresc și își manifestă și disponibilitatea oficialii petroliști, ei având dreptatea și actele oficiale de partea lor. Pe ploieșteni, pe iubitorii de Petrolul și de arena Ilie Oană nu-i intereseaza scandalurile, conflictele, ci doar sa-și poată vedea și încuraja echipa de suflet în „templul” ei, ci nu să fie puși pe drumuri unde or vedea cu ochii, din cauza unui conflict care se poate rezolva cum ai clipi. Așa cum s-a rezolvat, recent, și în cazul primirii dreptului de a organiza meciuri pe cel mai mare stadion al Ploieștiului. Și-atunci, Petrolul era în pericol să se ducă pe o altă arenă! O mai apărea și altceva?

Foto: www.ploiestishoppingcity.ro, www.sptfm.ro și www.observatorulprahovean.ro