Schimbare de șef de pluton în eșalonul de elită județean de fotbal. Golaverajul a decis în favoarea Blejoiului

Dragos Trestioreanu -

Schimbare de șef de pluton în eșalonul de elită județean de fotbal. Golaverajul a decis în favoarea Blejoiului

După ce a condus ierarhia ediției 2016-2017 a campionatului Ligii A Prahova din etapa a V-a, AS Petrolul ’52 Ploiești s-a trezit detronată de pe prima poziție, după cea de-a 13-a, una cu… ghinion, realmente, de echipa care fusese primul lider al sezonului, vreme de două runde, CS Blejoi (foto: Paul MÂINEA), urmată apoi, pentru tot atâtea, de către Petrolul Băicoi. Având același număr de puncte, 31, dar cu golaveraje diferite, +37 (C Blejoi) și +33 (Petrolul ’52), trupa team managerului Paul Mâinea și a antrenorilor Răzvan Vlad și Emil Coșieru s-a reinstalat, pe final de sezon, pe cel dintâi loc, singura diferență fiind dată de clasamentul neoficial al „adevărului”, acolo unde ploieștenii au +13, iar blejoienii, +10. Dar, diferențierea din ierarhia oficială se știe că o face golaverajul, doar la sfârșit de sezon rezultatele directe, în caz de egalitate de puncte. Pentru CS Blejoi, învingătoare pe terenul formației AFC Brebu, cu scorul de 2-1 (0-1), golgheterul Ligii A Prahova, juniorul Cosmin Lambru (foto; primul din dreapta de pe rândul de jos), acum cu 14 reușite, a înscris din nou în minutul 76, tot așa cum o făcuse cu CS Cornu, în derbiul rundei trecute. Cum atunci, după deschiderea scorului de către el, a urmat un autogol al corneanului Ionuț Pârvan, se poate spune că Lambru a fost decisiv de două ori la rând pentru gruparea sa! Cifre excelente pentru atacantul care a cerut, chiar înainte de startul campionatului, să fie împrumutat de AS Petrolul ’52 la CS Blejoi, pentru un întreg sezon competițional! Iar acum, din nefericire pentru găzari, vârfurile de atac folosite nu au aceeași eficiență precum junele de la Blejoi!

clasament-liga-a-etapa-13Etapa a XIII-a a fost iar una în care s-au consemnat multe goluri, singurul meci în care nu s-a înscris deloc fiind cel de pe arena Ilie Oană, dintre fostul lider, AS Petrolul ’52 Ploiești, și imprevizibila formație de la mijlocul clasamentului, CSO Teleajenul Vălenii de Munte. Grație succesului din deplasare, din derbiul rundei, de la Cornu, contra CS din localitate, AFC Bănești-Urleta se menține pe ultima treaptă a unui podium cu primele două clasate desprinse la cinci puncte față de locul 3. Altfel, după ce i-a smuls un punct, la Breaza, Petrolului, Tricolorul a capotat pe propria arenă în partida cu Avântul Măneciu, echipă care a înscris tot atâtea goluri câte primise în runda a 12-a de la gruparea pregătită de Octavian Grigore și Gheorghe Liliac! Cele mai multe reușite au fost înregistrate la întâlnirile de la Urlați și Ceptura, nu mai puțin de 15, ducând la 34 numărul total de goluri, cu o medie de 4,25 goluri/meci! Iată care au fost rezultatele etapei din week-end-ul trecut:

CS Cornu – AFC Băneşti-Urleta 2-4 (0-1)

Marcatori: Ovidiu Gheorghe (minutul 81), Gheorghe Iosif (89)/Adrian Stăncescu (28 și 71), Marius Vişan (72), Iulian Ariciu (83).

Au arbitrat: Ionuţ Neagu (Poienarii Apostoli) – Sorin Nistor şi Louis Oprescu (ambii din Ploieşti).

Observator AJF: Tudor Negoiţă (Măgurele).

Petrolul Băicoi – AS Tufeni Băicoi 1-0 (0-0)

Marcator: Alexandru Dudulescu (50).

Au arbitrat: Bogdan Zahiu – Gabriel Brăilă şi Diana Florea (toţi din Ploieşti).

Observator AJF: Decu Crângaşu (Ploieşti).

Tricolorul Breaza – Avântul Măneciu 1-3 (0-2)

Marcatori: Petrică Toader (89)/Dragoş Sârbu (11), Alexandru Neagu (45 și 87).

Au arbitrat: Viorel Căunei (Plopeni) – Gabriel Răduţă (Ploieşti) şi Bogdan Mociorniţă (Băicoi).

Observator AJF: Viorel Badea (Băicoi).

Unirea Urlaţi – CS Păuleşti 0-8 (0-3)

Marcatori: Cristian Arnăutu (38), Marian Ţugui (41), Laurenţiu Dumitru (44), Marius Mihai (48, 67 și 77), Alexandru Ion (49), Gheorghe Bărăgan (81).

Au arbitrat: Laurenţiu Piciu (Ploieşti) – Ştefan Călăraşu (Câmpina) şi Mădălina Crăciun (Negoieşti).

Observator AJF: Marian Popa (Ploieşti).

AFC Brebu – CS Blejoi 1-2 (1-0)

Marcatori: Alexandru Bobeică (37)/Valentin Iordache (65), Cosmin Lambru (76).         

Au arbitrat: Doralin Bârziloiu (Vălenii de Munte) – Stelian Mălăroiu (Puchenii Mari) şi Florin Bureaţă (Ploieşti).

Observator AJF: George Negoiţescu (Ploieşti).

AS Petrolul ‘52 Ploieşti – CSO Teleajenul Vălenii de Munte 0-0

Au arbitrat: Mihai Amorăriţei – Dragoş Pantilie (ambii din Câmpina) şi Mircea Rusu (Bertea).

Observator AJF: Mihail Ionescu (Ploieşti).

Unirea Cocorăştii Colţ – CSO Plopeni 2-3 (1-1)

Marcatori: Florin Bălan (36 – din penalti), Alexandru Kiru (72)/Radu Huza (28), Alexandru Vasile (65), Nicuşor Copilu (89 – din penalti).

Au arbitrat: Ovidiu Oprea (Ploieşti) – Sebastian Păduraru (Gura Humorului, județul Suceava) şi Octavian Ciorescu (Ploieşti).

Observator AJF: Camil Oprişan (Ploieşti).

CS Ceptura – CS Măneşti 2013 Coada Izvorului 7-0 (2-0)

Marcatori: Cristian Dumitrache (3 și 21), Laurenţiu Costache (49 – din penalti – și 78), Nicolae Popescu (53), Alexandru Tudorache (66 și 83).

Au arbitrat: Mădălin Dicu (Bucov) – Cristian Lefter (Urlaţi) şi Alexandru Chioibaşu (Adâncata, județul Ialomiţa).

Observator AJF: Marian Deaconu (Băicoi).