Schimbări la Petrolul: au plecat Cristea şi Cristescu, a venit Priso şi e aproape semnat şi Camara

Redactia -

Schimbări la Petrolul: au plecat Cristea şi Cristescu, a venit Priso şi e aproape semnat şi Camara

Zi plină la SC FC Petrolul Ploieşti, marţi, 16 iulie 2013: Adrian Cristea şi Marian Cristescu şi-au reziliat amiabil contractele în derulare avute, primul putând fi înlocuit pe lista trimisă la UEFA pentru meciurile cu Vikingur Gota, apoi a semnat un angajament întins pe doi ani mijlocaşul de bandă dreaptă camerunez în vârstp de 24 de ani Njongo Lebo Priso (foto; www.fcpetrolul.ro) şi este foarte aproape de a proceda la fel şi Abel Camara, atacant din Guineea-Bissau, cu paşaport portughez. Dacă despre „Prinţ” nu se ştie ce destinaţie ulterioară va avea, în schimb, Cristescu, mai mult ca sigur, nu va pleca din Ploieşti, dar va juca acasă la… Giurgiu, preşedintele executiv al Astrei, Dinu Gheorghe, confirmând că fostul echipier al Braşovului şi al Universităţii Cluj este ca şi jucător al „dracilor”.

Semnele bune au apărut încă după prânz, atunci când a fost văzut la „Ilie Oană” agentul FIFA Bogdan Mara, fostul internaţional. Despre Mara se spune că ar fi colaborator al impresarului lui Camara şi că a venit pentru a-i da o mână de ajutor lusitanului la negocieri. În situaţia în care Jeremy Bokila nu a mai revenit la Ploieşti, în locul lui Cristea ar putea fi inclus în lista de la UEFA, cu 24 de ore înaintea debutului în Europa League, Abel Camara, dacă îşi va fi pus, între timp, apostila pe un contract cu SC FC Petrolul. Mai este aşteptat la echipa „galben-albaştrilor” încă un atacant, numele acestuia fiind ţinut deocamdată top secret.

Marţi, la ora 17.00, a aterizat în România delegaţia clubului Vikingur Gota, din Insulele Feroe, urmând a se afla dacă adversarii de joi, 18 iulie, ora 20.00, în direct pe „Digisport”, pe unul din canalele sale, vor solicita să facă un antrenament de acomodare cu gazonul foarte bun, oricum, de la „Ilie Oană”. Totodată, lucrările la arenă continuă la foc continuu, sectorului media acordându-i-se, de către SGU, o atenţie şi investiţii deosebite, ceea ce îl va aduce la nivelul arenelor de top din Europa.