„Şcoala Altfel” la pompieri

Redactia -

„Şcoala Altfel” la pompieri

COMUNICAT DE PRESĂ

„Şcoala Altfel” la pompieri

                                   

 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova sprijină programul ”Şcoala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”, derulat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova, în perioada 18 – 22 aprilie 2015, săptămână dedicată activităţilor educative extracurriculare şi extraşcolare. Obiectivul  acestui program derivă din  implicarea preşcolarilor, elevilor şi cadrelor didactice în activităţi care să corespundă intereselor şi preocupărilor diverse ale acestora.

În perioada desfăşurării acestor activităţi, subunităţile de pompieri de pe teritoriul judeţului Prahova ( Detaşamentul de pompieri Ploieşti 2, Detaşamentul de pompieri Câmpina – Garda de Intervenţie Băicoi, Detaşamentul de pompieri Sinaia, şi Detaşamentul de pompieri Vălenii de Munte) vor organiza „Porţii Deschise” şi vor  primi vizita unor copii şi a unor cadre didactice din 26 unităţi de învăţământ cu aproximativ 1000 elevi.

 Cu această ocazie, în fiecare zi de luni până vineri vom desfășura activităţi dedicate (între orele 09:00-15:00) în parcarea din faţa Sălii Sporturilor „Olimpia”, unde elevii vor avea ocazia să ia contact cu echipamentele/autospecialele de intervenţie în situaţii de urgenţă din dotarea pompierilor.

Totodată, în data de 21.04.2016, între orele cu ora 09:00-15:00, în parcarea centrului comercial situat pe strada Calomfirescu din municipiul Ploiești, se va organiza un punct mobil de informare preventivă şi prezentarea unor autospeciale de intervenţie.