Scrisoare pentru deblocare fonduri de la administrația locală, pentru CSM Poiești. Până când vor fi lăsați salariații fără bani?!?

Dragos Trestioreanu -

Scrisoare pentru deblocare fonduri de la administrația locală, pentru CSM Poiești. Până când vor fi lăsați salariații fără bani?!?

În loc să se dedice exclusiv problemelor actuale ale sportivilor și să pregătească și viitorul sezon oficial la sportul de echipă, conducerea CSM Ploiești este obligată – probabil ca ultimă soluție – să se adreseze, în scris, public, Primăriei Ploiești, edilului-șef și viceprimarilor, precum și conducerii Direcției economice, în legătura cu deblocarea banilor pentru plățile curente și salarizarea tuturor celor din club. De două luni, totul este blocat, iar activitatea aproape paralizată, tocmai într-un moment foarte important din viața CSM-ului. S-a recurs, pe cale de conecință, la redactarea unei scrisori (facsimil; www.csmploiesti.ro), întinsă pe câteva pagini. Una al cărei conținut integral poate fi citit pe www.csmploiesti.ro. S-a recurs la acest demers cu speranța că, măcar acum, se va înțelege – ca urmare a actelor depuse, printre care și o decizie a instanței într-un caz similar, privind folosirea ca modalitate de plată a sportivilor a PFA-urilor – că totul a fost absolut legal. Nu așa cum fusese acuzată conducerea clubului, până acum.

Poate că se va înțelege, totodată, și că nu se poate face sport fără bani, iar dacă nu e nimic ilegal, activitatea nu trebuie blocată de o eventuală neînțelegere a situației reale. Este deja de la sine înțeles că, în urma acestor documente oficiale justificative, nu se va putea altceva decide decât evitarea unui impas, care ar putea afecta drastic activitatea din Clubul Sportiv Municipal Ploiești. În caz contrar, există riscul ca toate eforturile făcute până acum – printre care, în prim-plan, se află reușita unor achiziții de efect pentru echipele de baschet masculin și handbal feminin, ambele prim-divizionare – să fi fost în van. Reamintesc că, în eventualitatea unui caz de neplată pentru mai multe luni, orice sportiv de la CSM poate să depună un memoriu pentru a fi eliberat de sub contractul semnat. Dar nimeni nu cred că va risca să se ajungă la o astfel de situație de colaps. Acolo unde însă chiar s-ar putea ajunge, dacă nuse va rezolva urgent deblocarea fondurilor. E nevoie, clar, de mintea cea de pe urmă pentru rezolvarea măcar acum a impasului de la un club care chiar are performanțe lăudabile, atât în sportul de echipă, cât și în cel individual.