Scrisoarea cititorului: Ajutaţi-l pe Alin, un tânăr dansator talentat din Ploieşti

Redactia -

„Ma numesc Vintila Anda, sunt din Ploiesti, sunt casatorita si am doi copii: un baiat de 18 ani si o fetita nevazatoare in varsta de 9 ani. Baiatul, Vintila Alin, elev in clasa a XII-a la Colegiul National “Al. I Cuza “ Ploiesti, a ales sa practice dansul sportiv de performanta inca de la varsta de 7 ani si, ca orice parinte, lupt sa il sustin si incerc sa fac tot ce pot pentru ca el sa poata merge pe aceasta cale. Este membru al clubului de dans sportiv “Alla Dance” din Ploiesti, numarandu-se printre perechile foarte bune ale clubului. Performanta inseamna, desigur, foarte multa munca, eforturi si sacrificii din partea copiilor care fac 5-6 ore de antrenamente pe zi la Ploiesti, Campina si Bucuresti. Trebuie sa participe si la cantonamente unde muncesc si 8 – 10 ore pe zi, dar care sunt si foarte costisitoare. Nu va ascund faptul ca imi este din ce in ce mai greu sa fac fata cerintelor financiare pe care le presupune acest sport, datorita caruia am operat o serie de imprumuturi pe care acum nu le mai pot onora, tinand cont ca si eu si sotul suntem bugetari. Deoarece am ramas fara solutii in acest sens, insist si indraznesc pe aceasta cale sa va cer ajutorul. 
Dupa atatia ani de munca, Alin a ajuns in clasa valorica B, nivel la care sunt foarte multe perechi sposorizate. Astfel, orice forma de ajutor ar fi binevenita : de la cumpararea unor tinute de dans pentru fiecare sectiune (standard si latino) care sunt foarte costisitoare si trebuie schimbate de 2-3 ori pe sezonul de concursuri, sau pantofi (cam 2 perechi pe an pentru fiecare sectiune si cate una pentru antrenamente). Mentionez ca am cumparat tinute si la mana a doua sau chiar a treia pentru a putea concura.
 De un an de zile, Alin si partenera lui nu au participat la nici o competitie, ci doar s-au pregatit pentru noul sezon care incepe in luna septembrie. Asta pentru ca , atunci cand ajungi in clasa valorica superioara trebuie sa faci foarte multe ore individuale cu antrenori si arbitri din afara, o ora de pregatire (45 minute) costand intre 45 si 150 euro de pereche. Pentru avansarea in clase de performanta perechile trebuie sa participe la concursuri nationale (prin toata tara) si internationale, acestea fiind insa excluse datorita lipsei banilor.In aceasta vara a fost foarte suparat ca nu a reusit sa participe la Campionatul mondial de dans sportiv de la Stuttgart, sperand ca acest lucru se va intampla anul viitor.
Impreuna cu partenera lui, Paraschiv Bianca, din Targoviste, au obtinut deja multe premii, cupe si medalii la concursuri. Din pacate, au ratat multe concursuri unde ar fi putut demonstra cat sunt de talentati si cat de mult muncesc, din cauza resurselor financiare. Tinana cont ca anul acesta este un an greu , cu examen de bacalaureat, sansele de a participa la multe concursuri sau de a lua ore particulare se micsoreaza si mai mult.
Cei care vor si pot sa-l ajute pe Alin sa-si urmeze visul si sa mearga mai departe cu performanta, trebuie sa stie ca este permisa, in cadrul concursurilor, inscriptionarea pe echipamentul concurentilor a brand-ului sponsor. Si pentru ca talentul si munca nu sunt suficiente, cei care doresc sa ne sprijine financiar au la dispozitie numarul de telefon 0721564993. 

 

Anda Vintila