Speranțe pentru luni, contra „lanternei roșii”, în ceea ce privește debutul oficial al brazilianului Jefferson, la Petrolul. Îi va „călca pe urme”, posibil pe la mijlocul play-out-ului, ivorianul Diomande. Ex-internaționalul român Latovlevici – abia ieșit din viroza ce-a atacat aproape tot lotul „lupilor”

Dragos Trestioreanu -

Speranțe pentru luni, contra „lanternei roșii”, în ceea ce privește debutul oficial al brazilianului Jefferson, la Petrolul. Îi va „călca pe urme”, posibil pe la mijlocul play-out-ului, ivorianul Diomande. Ex-internaționalul român Latovlevici – abia ieșit din viroza ce-a atacat aproape tot lotul „lupilor”

Cu trei zile înaintea celui de-al treilea meci din faza play-out a ediției 2022-2023 din campionatul SuperLigii de fotbal autohtone, cel contra „lanternei roșii” a ierarhiei celui dintâi eșalon al sportului rege (și) de la noi, CS Mioveni, există speranțe mari în privința mult așteptatului debut al mijlocașului central brazilian Jefferson Nogueira Junior (foto sus, în mijloc). Venit încă din iarna acestui an, transferul lui fiind făcut public, pe 13 februarie, de către președintele executiv și al Comitetului Director, fostul jucător ploieștean Claudiu Tudor, dar semnând un contract abia după aproape o lună (10 martie), Jefferson a ajuns să aștepte aproape de mijlocul primăverii pentru a debuta și oficial în echipamentul galben-albastru.

Motivul pentru care mijlocașul cariocas Jefferson Nogueira Junior nu a putut fi declarat, după atâta vreme, „bun de joc” a fost absența avizului de muncă, Unul care este obligatoriu pentru orice cetățean străin care vine dintr-o țară extra-comunitară. Numai că, în cazul lui Jefferson, acest act a întârziat chiar foarte mult. Totuși, există speranțe de obținere a lui până luni, 10 aprilie. Mai precis, la aproape două luni de la sosirea brazilianului la Ploiești, respectiv exact una de la anunțul semnării contractului s[u cu FC Petrolul. Fotbalistul cario0cas a fost văzut destule de recent, de martorii de la fața locului ai meciului amical de la Săftica, în compania lui Dinamo, unul desfășurat cu porțile închise. Jefferson Nogueira Junior, unul din remarcații tuturor în acel amical, a stabilit rezultatul final, 1-1, la debutul, deocamdată neoficial, în trupa găzarilor. Cu atât mai mult, suporterii Petrolului îl așteaptă pe gazon într-un joc oficial, primul putând fi cel contra „lanternei roșii”, CS Mioveni. O formație care începuse foarte bine anul în curs, dar s-a stins pe parcurs, fiind eliminată ieri, la Sfântu Gheorghe, de Sepsi, într-unul dintre sferturile de finală ale ediției actuale a Cupei României, scor: 1-4. Dar, după o replică destul de apreciată a oaspeților, desprinderea pe tabelă făcându-se, de altfel, abia în minutele 90 și 90+5. Argeșenii au revenit în joc, la 0-2, prin golul lui Rădescu, deși evoluau în 10 oameni, din minutul 44. Asta din cauza unui gest necugetat al lui Vlad Pop, lovire fără minge a unui adversar. E adevărat totuși că, de câteva meciuri încoace, trupa lui Nicolae Dică nu a obținut niciun punct, redevenind – scuze! – „ciuca bătăilor” în SuperLigă! Meciul de luni, de pe arena Ilie Oană, va debuta la ora 17.30 și va putea fi vizionat live și pe micul ecran, fiind transmis de posturile Digsport, Prima Sport și Orange Sport.

Un alt debut așteptat de către fanii „lupilor” este și cel al mijlocașului defensiv Tiemoko Ismael Diomande (foto mijloc), un alt fotbalist cu un CV de lăudat, precum Jefferson. Diomande și-a pus apostila pe un act oficial cu FC Petrolul și a fost prezentat pe 28 martie a.c. Nefiind încă pus la punct cu pregătirea, bașca nemaibifând un meci oficial încă din luna noiembrie a anului trecut, se apreciază că Diomande va putea intra pe teren apt 100% pe la mijlocul play-out-ului. Adică, o va face se pare prin etapa a patra sau a cincea. În schimb, situația unui alt transfer deja anunțat, e drept că, deocamdată, numai de către mass-media, cel al fostului internațional Iasmin Latovlevici (foto jos), trenează. Deși punerea semnăturii pe contractul celui de-al doilea ivorian din lotul găzarilor a fost deja dată publicității, nu la fel s-a întâmplat și în situația lui Latovlevici, un fundaș stânga a cărui venire nu prea a fost agreată însă de către ultrașii Petrolului. În „avanpremieră”, aceștia i-au și făcut fostului stelist o primire asezonată cu un limbaj frust, inscripționat pe un banner postat pe gardul uneia dintre peluzele arenei Ilie Oană. Cel căruia i se mai spune Lato a lipsit motivat, de curând, de la câteva antrenamente, viroza care a trimis la pat majoritatea echipierilor ploieșteni „lovindu-l” și pe timișorean. Rămâne de văzut când – și dacă – va mai semna, la rândul lui, un contract cu FC Petrolul.

Foto: www.fcpetrolul.ro și www.digisport.ro