Se dau din casă grozăvii de la Astra

Redactia -

Cotidianul ProSport a publicat, pe siteul său, un scurt material, în urma unor informaţii primite din interior, cu privire la cele întâmplate la pauza meciului dintre Astra şi SC FC Petrolul, de joi, 27 octombrie, din optimile Cupei României-Timişoreana, la fotbal. Astfel, se dezvăluie că, între reprize, patronul „dracilor”, Ioan Niculae (foto, în stânga; www.fcastraploiesti.ro), ar fi coborât, foarte nervos, la vestiare şi l-ar fi făcut de râs, în faţa jucătorilor, pe antrenorul principal Marius Şumudică (foto, în dreapta; www.fcastraploiesti.ro), spunându-i: „Ce faci, băi, aici? Fă schimbările pe care le vreau eu!”. A fost momentul în care fotbaliştii au rămas mască, neaşteptându-se la aşa ceva din partea celui care-i plăteşte. Niculae nu s-a oprit însă aici şi l-a dat afară, după meci, reamintim, pe nigeriano-bulgarul Chigozie Udoji, preferatul lui Şumudică, iar pe Cosmin Matei l-a trimis la satelitul de la Giurgiu, Astra II, la care a şi evoluat ieri. Explicaţia patronului cu privire la scoterea din lot a celor doi a fost că nu au valoare de Astra!

„ProSport” mai scrie şi că, în repriza secundă, telefonul mobil al tehnicianului „alb-negrilor” a sunat non-stop, acesta fiind apelat de către Ioan Niculae, aflat în loja sa, pe partea opusă a terenului. Dar Şumi nu a răspuns, fapt care l-ar fi determinat pe preşedintele executiv Petrică Buduru, aflat pe bancă, să riposteze: „Bă, tu crezi că eşti de capul tău, aici? Ce ţi-a zis şeful să faci?”. Nici atunci, Şumudică nu ar fi fost mai maleabil, finalul partidei, zice-se, găsindu-l înjurând printre dinţi. De altfel, el nici nu s-a prezentat la conferinţa de presă, fiind adus în loc, de ofiţerul de presă Geo Raeţchi, unul dintre secunzi – ploieşteanul Valentin Sinescu.

Cum este, poate, de aşteptat, Marius Şumudică ar intenţiona să-şi dea demisia din funcţia de antrenor principal al Astrei, chiar dacă, de când a revenit în „9 Mai”, este neînvins în campionat, prima înfrângere din mandatul său fiind suferită în Cupa României. Episodul neplăcut din cabina „alb-negrilor”, la pauza meciui cu SC FC Petrolul,  ar putea avea însă repercusiuni şi mai grave, în sensul că liderul vestiarului, senegalezul Ousmane N’Doye, a ameninţat că – dacă Udoji şi Matei nu vor reprimiţi la echipă – el şi alţi coechipieri importanţi vor refuza să intre, în seara aceasta, pe teren, la meciul din deplasare contra Rapidului.

Reacţia patronului nu ar fi totuşi chiar ceva neaşteptat, Niculae mai fiind protagonistul unor astfel de ieşiri, atunci când a „tăiat” din prima, fără a măsura de două ori, înainte de a lua anumite decizii, în privinţa antrenorilor sau a jucătorilor. Mai puţin de explicat este însă că domnia sa face valuri cât casa tocmai când Astra se află pe locul al VI-lea, la 7 puncte de Dinamo, liderul ierahriei Ligii I. Mai mult, cel pe care s-a supărat Niculae nu a pierdut, repetăm, niciun meci de când a fost instalat la Astra. Şi au trecut de atunci nu mai puţin de 10 etape! Acum, rămâne să vedem dacă Şumudică va mai sta pe banca destinată adversarilor echipei din „Giuleşti”, la confruntarea de pe arena lui cea mai dragă, „Valentin Stănescui”, în timpul disputei împotriva echipei sale de suflet – Rapid Bucureşti.