Se dau „lupte” (și) pe parteneri media, la minifotbal! Vor câștiga fair play-ul și… legăturile cu Petrolul

Dragos Trestioreanu -

Se dau „lupte” (și) pe parteneri media, la minifotbal! Vor câștiga fair play-ul și… legăturile cu Petrolul

Minifotbalul, ca ramură a fotbalului mare, cum se mai zice, are avantajul că se poate disputa, așa cum am scris și în urmă cu puțin timp, și afară, și în sală. Bref, în orice anotimp, practicanții minifotbalului sunt privilegiați, față de cei care activează în sportul rege. Cu toate acestea, minifotbalul nu beneficiază nici măcar de 10% din expunerea fotbalului mare, nu prezintă interes pentru iubitorii sportului decât în măsura în care au legături directe cu această disciplină. În acest context, am înțeles tendința de dată recentă a unor cluburi de minifotbal locale, cu MFC și Viitorul, ambele din Ploiești, ca prime exemple de a căuta – și găsi – parteneriate media. Este o încercare de ambele părți; minifotbalul să iasă mai în față, iar presa să facă un pariu cu… ratingul! Rămâne de văzut și care va fi apetența publicului pentru această cvasi-noutate.

Recent, scriam aici, pe www.gazetaph.ro, despre un club local de minifotbal, mai sus-numitul MFC Ploiești, care a organizat, într-o sală de sport din Valea Călugărească, un patrulater, pe care și l-a și adjudecat, în urma unor evoluții superioare adversarelor. Importantă a fost însă competiția în sine, chiar dacă amicală. Combatantele au primit cupe și diplome, s-au oferit și premii individuale, la sfârșit toți practicanții de minifotbal din sală simținde că au fost apreciați. E drept, cei de la MFC nu au descoperit acum America, dar au dovedit că, atunci când iubești un sport, indiferent care, încerci să faci tot ce poți ca să îl și respecți.

La MFC, omul care sfințește locul, cel bun la toate, și antrenor, și manager etc., se numește Gabriel Georgescu și este un tânăr cu idei și inițiative, clubul având și un site bogat în informații și poze, unul care respiră civilizație. De ce scriu despre așa ceva? Deoarece, mi-a dat să văd, ca o mare surpriză, neplăcută, că – și într-o ramură de acest gen, mai departe, cum ziceam, de reflectoare – există rivalități care conduc, vai!, la lipsă de fair play. Dacă, și la acest nivel, fair play-ul nu prea există, ce pretenții să mai avem la fotbalul mare, acolo unde se joacă pe bani buni? Și pentru a confirma cele scrise, voi posta în acest text două fotografii care ilustrează perfect cele afirmate mai sus.

Revenind la MFC, trebuie spus că, indirect, este legat de… Petrolul! La acest club au jucat și mai joacă minifotbal, de plăcere, ca și toți de la aceasta echipă, actualul președinte executiv al „lupilor”, Cristi Vlad, apoi Georgian Păun, unul dintre titularii importanți ai echipei din Seria a III-a a Ligii a III-a, Ionuț Enciu, fost junior al clubului găzarilor, Theo Bojoagă, fiul unui fost goal-keeper al „galben-albaștrilor”, Alexandru Ionuț Crăciun (mai este și acum la aceeași echipă), Michel Jipa și Mihai Vanghele, ultimii trei din lotul care a început ascensiunea Petrolului către primul eșalon național. Dintre aceștia, Crăciun, Bojoagă și Vanghele mai combat la MFC. Mai de ultimă oră, și-un transfer cu nume, un alt fost produs al pepinierei petroliste, Eugen Rudaru, component al campioanei de toamnă din Liga A Prahova, CS Blejoi. Iar ca ultima noutate este Cristian Arnăutu, cunoscut de la gruparea care a câștigat, acum două sezoane, eșalonul de elită fotbalistic local, CS Păulești.

MFC Ploiești joacă pe sintetic la baza sportivă a altui fost petrolist, Daniel Chiriță, bine cunoscuta pe plan local „Kiru Sport”, acolo unde toate formațiile diun Liga de Minifotbal locală au parte de condiții foarte bune. Deocamdată, după terminarea turului mai exact, MFC se clasează pe a 8-a poziție, într-o întrecere și cu nume exotice, Copacabana de exemplu, dar are gânduri mari de viitor, responsabilul cu ideile originale fiind mai sus-amintitul Gabriel Georgescu. Campionatul se reia joi, 15 martie, cu prima rundă a returului, iar Crăciun și coechipierii săi se vor duela cu Viitorul Ploiești (locul 10, din 12 participante, în ierarhia de la finele primei jumătăți a întrecerilor), tocmai echipa pe a cărui site se postează… mesaje lipsite de fair play! Evident, fiecare poate face ce vrea pe propriul site, dar ce trebuie să știe fiecare dintre participantele la întrecerile de minifotbal este că de mediatizare adevărată beneficiază NUMAI echipele care respectă principiile de bază: RESPECT, FAIR PLAY, CINSTE ȘI CORECTITUDINE!

Foto: www.mfcploiesti.hornexpert.ro și Facebook