Se înmulțesc cazurile de minori care sparg autoturisme

Redactia -

În noaptea de 5/6.01.2012, in jurul orei 22, un echipaj din cadrul Secţiei 4 Ploieşti, care executa serviciul de patrulare în zona Bariera Bucureşti, a observat doi tineri cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani, care se plimbau fără o ţintă anume prin parcare şi se uitau insistent în interiorul autoturismelor parcate în zonă.

La un moment dat, unul dintre ei a forţat butucul portierei unui autoturism şi a pătruns în interiorul acestuia, a răvăşit bunurile găsite, după care au încercat să deschidă forţat capota motorului maşinii.

În urma controlului corporal efectuat, asupra unuia dintre ei a fost găsită o lama de foarfecă cu lungimea totală de 18 cm.

Cercetările sunt continuate de către lucrătorii Secţiei 4 Poliţie pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a suspecţilor.

O patrulă auto din cadrul Secţiei 2 Poliţie Ploieşti a observat în data de 5.01.2012 un tânăr de aproximativ 10 ani care a deschis portierele unui autoturism, a sustras din interiorul acestuia un cablu folosit la instalaţiile de ascensoare pe care l-a introdus într-un sac şi a încercat să fugă.

Poliţiştii l-au imobilizat şi legitimat, stabilind că este vorba despre D. Bogdan din Ploieşti.

În urma cercetărilor efectuate, de la acesta au fost ridicate 12 bucăţi cablu electric în lungime de 3,5 m fiecare, care au fost restituite părţii vătămate.

Minorul a fost încredinţat mamei sale, care a fost sancţionată conform prevederilor Legii 61/91 pentru nesupravegherea minorului.

Cercetările sunt continuate de către lucrătorii secţiei de poliţie în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a acestuia.