Se întoarce la Ploiești Victoraș Astafei! – numai despre ce se întâmplă la FC Petrolul, echipa de suflet a ploieștenilor și a prahovenilor (episodul 24)

Dragos Trestioreanu -

Se întoarce la Ploiești Victoraș Astafei! – numai despre ce se întâmplă la FC Petrolul, echipa de suflet a ploieștenilor și a prahovenilor (episodul 24)

În această seară, de la ora 19.30, pe arena Ilie Oană, „lupii” lui Flavius Stoican revin după o săptămână în același loc, ulterior partidei de pe 5 noiembrie 2019, cu FK Csikszereda Miercurea Ciuc, de care au trecut greu, dar meritat, cu scorul de 1-0. După restanța de-atunci, din runda cu numărul 5, și deplasarea din etapa a XVI-a, de la Reșița, acolo unde s-a pierdut victoria printre degete, terminându-se remiză cu CSM, 1-1, vine la rând tot un meci complicat, împotriva unei echipe plasate la mijlocul ierarhiei, Viitorul Pandurii Târgu Jiu. Una despre care niciodată nu se știe niciodată ce-și dorește cu adevărat! A început slăbuț noul sezon, și-a revenit pe măsură ce „plombele” de la Luceafărul Oradea au fost asimilate de către „organismul” din campionatul precedent al… Energeticianului (ex-ACS Șirineasa), iar acum joacă un fotbal hai să-i zic relaxat. Pe scurt, o formație capabilă oricând de mari surprize, precum acel 7-1 de la mai sus-amintita CSM Reșița sau acel 2-1 din „Regie”, în dauna mereu pretențiosului Rapid.

Viitorul Pandurii și-a adus antrenor principal de la Luceafărul, un fel de „echipă a doua”, sacrificată de Niculae Sarcină prin înscrierea sa în întrecerile Ligii a III-a, ca o pepinieră, să zic așa, acolo rămânând, printre alții, prolificul june atacant George Paraschiv, impresariat de același agent ca și mult mai cunoscuții George Pușcaș, tot un orădean, și arădeanul Adrian Tabarcea Petre, mai precis Cătălin Sărmășan. În schimb, în afara antrenorului principal Cristian Lupuț, un fost petrolist de pe vremuri, din efectivul Viitorului Pandurii – care nu mai joacă acasă la Drobeta-Turnu Severin, ci pe reconstruita arenă de la Târgu Jiu – mai fac parte ex-„lupii” Victor Astafei, mult îndrăgit de suporterii Petrolului în cele două mandate de la Ploiești ale lui, și Vlad Rusu, dar și „veteranul” fost campion cu Astra, Cristian Oros, și el originar din Oradea, timișorenii Darius Buia și Alexandru Bădăuță, burkinamezul François Yabré, polonezul Rafal Zaborowski, mai vârstnicul Vasile Pop, plus tinerii și talentații Vlad Prejmerean, Alexandru Gârbiță, Raul Hăjmășan și Marius Cioiu. În poartă, azi, nu va mai fi Iulian Anca-Trip, acesta fiind eliminat în jocul precedent de acasă cu Dunărea Călărași, pierdut de băieții lui Lupuț cu 3-1, în locul lui revenind, din momentul expulzării, Bogdan Moga, sosit tot de la Luceafărul Oradea. Iar Victoraș Astafei a ieșit, atunci, din joc, în minutul 10 mai exact. Însă, numai aceasta ar fi absența mai sonoră din efectivul gorjenilor, la gazde fiind mai multe și mai importante!

Lui Stoican, la meciul din etapa intermediară a XVII-a, îi vor lipsi deja cunoscuții nerecuperați nici acum, Walace da Silva Alves și Alexandru Zaharia, ca și, din week-end-ul abia trecut, post-Reșița, Younes Hamza, care a contractat o întindere musculară la coapsă, consecință a folosirii multe minute odată cu (re)debutul în echipamentul galben-albastru, și juniorul Ianis Stoica, despre care tot siteul clubului găzarilor, www.fcpetrolul.ro, notează că acuză dureri la spate. Într-o partidă în care accentul se va pune pe ofensivă, Petrolului îi vor lipsi, deci, trei fotbaliști tocmai de acest profil, însă, în lot, mai există mulți alții la fel. În față, va reveni Sergiu Arnăutu, după bifarea suspendării de o etapă din meciul contra CSMR-ului, în defensivă, pe stânga, la fel, Valentin Țicu, iar lângă golgheterul „lupilor”, în eventualitatea în care s-ar opta pentru două vârfuri, posibil să fie utilizați fie Ștefan Blănaru, fie Guy Kassa Gnabouyou, jucători nu prea agreați, e drept, de către suporterii „lupilor”. Probabil că tehnicianul ploieștenilor va juca în poartă cu Cezar Lungu, după erorile lui Raul Avram, de la Reșița, cu Ștefan Bărboianu, Alberto Olaru, Antoniu Manolache și Valentin Țicu în fața goal-keeper-ului ales, cu Ionuț Cioinac și David Derlis Meza Colli, la „închidere”, și cu Alexandru Saim Tudor sau Cătălin Ștefănescu, Laurențiu Marinescu și Bogdan Gavrilă în spatele lui Sergiu Arnăutu. Or, mă rog, cam așa ar putea fi!

Disputa dintre FC Petrolul Ploiești și Viitorul Pandurii Târgu Jiu a fost încredințată unui central care mai este, când și când, arbitru de rezervă la partidele din Liga 1, adică bucureșteanul Bogdan Dumitrache, cel care va fi asistat la cele două linii de Ionuț Marius Bobe (Videle) și Doru Zamfir (Slatina), rezervă fiind o concitadină a lui Dumitrache, Cristina Mariana Trandafir. Clujeanca Teodora Albon este observator de arbitri, iar Bogdan Gheorghiță, din Vaslui, cel de joc.

Foto: www.fcpetrolul.ro (Ionuț CĂRBUREANU) și www.gsp.ro