Se întoarce Leo la treabă, la Petrolul? Se zice că s-a dovedit un bun… Mafalda!

Dragos Trestioreanu -

Se întoarce Leo la treabă, la Petrolul? Se zice că s-a dovedit un bun… Mafalda!

Am citit, duminică, interviul acordat colegului Cristian Anghelescu de CEO Veolia România, Mădălin-Jorj Mihailovici. Ca personaj apropiat non-stop de echipa pe care firma ce-o conduce domnia sa o finanțează de aproape doi ani, dl Mihailovici rămâne o persoană avizată în ceea ce privește situația clubului găzarilor. Firesc, după succesul din derbiul de la Ghermănești, în dauna Sportului Snagov, la care a asistat de pe arenă, a debordat de bucurie. Mai ales că, a declarat el însuși, petroliștii din teren au jucat pentru… Mădălin  Mihailovici! Cel puțin, așa le-a cerut de data aceasta, înainte de meci, la vestiare. În plus, mi-a mai atras atenția și altceva. Asta citind printre rânduri, fiindcă de regulă în aceste interviuri acordate colegului de breaslă al meu obișnuiește parcă să pregătească, adesea, ceva. Parcă ar anunța, ușor codificat, ce se va întâmpla în curând la Petrolul!

Mădălin Mihailovici l-a lăudat, pe bună dreptate, în interviu, pe fostul secund al lui Leo Grozavu și, apoi, al lui Octavian Grigore, descriindu-l plastic, post-Ghermănești, ca fiind tehnicianul care a dat cu „praf magic”! Asupra „lupilor”, în meciul cu Snagovul, y compris. Ca să mă folosesc și de limba din țara firmei-mamă. Sunt convins că la acest „praf magic” s-a gândit ca la o consecință a impunerii unei determinări mai rar întâlnite la trupa „galben-albaștrilor”, în tur. Altfel spus, a asemuit ambiția nemăsurată de a câștiga un meci de care depindea, cu bătaie mai lungă, partea a doua a sezonului, de anul viitor, ca o urmare a aruncării unui praf având calități miraculoase. Dl Mihailovici, ca un… pictor, a folosit un „tușeu” încântător. Poate și ca o explicație publică a motivului schimbării intempestive a lui Tavi Grigore cu Mugurel Cornățeanu. Cel din urmă l-a încântat cu speech-ul din biroul său, de la Veolia România, de joia trecută. Atunci când, mai mult ca sigur, Cornățeanu a câștigat „duelul” verbal cu superiorul de până la acea oră, Tavi fiind trecut din nou în funcția administrativă din care fusese repus pe banca tehnică. Și ridicat de acolo ulterior unui bilanț cam ca al lui… Marius Măldărșanu, atunci când a fost demis de la Astra!

În sfârșit, Mugur – așa cum a fost numit de boss-ul de la Veolia România -, ca fost secund și al lui Grozavu, de fapt adus de acesta la Petrolul, în staff-ul lui, alături de Ovidiu Chiribici și Vasile Șleam, preparatorul fizic, respectiv antrenorul portarilor, îi urmează ideile primului destituit. Așa se și deduce lesne, câtă vreme Leo îl lăsa să se ridice adesea de pe bancă și să conducă formația din teren, în vreme ce el se retrăgea la… umbră, sub copertină. Pe cale de consecință, strategia lui Grozavu era… grozavă, dar cu bătaie ceva mai lungă! Adică, trebuia să atingă apogeul abia acum! Așa cum, își amintește dl Mădălin, prevăzuse antrenorul cu domiciliul la Cluj. Situație în care, ar fi normal să mă gândesc că doar lipsa de răbdare de a aștepta ca previziunea lui Leo Grozavu să se împlinească a condus, la momentul respectiv, la punerea lui pe liber. Iar realitatea din prezent ar fi în favoarea lui. Nu-i așa? Nu se subînțelege astfel? Greșesc cumva?

Și-acum, nu bag mâna foc – dar nici nu o exclud 100% – pentru eventualitatea ca, după pauza de iarnă, la reluarea pregătirilor pentru revenirea în competiție, să-l văd pe Grozavu redevenit A1, pe un loc păstrat cald și bine de către fidelul colaborator Mugurel Cornățeanu! Cam asta ar fi concluzia ce aș putea-o trage citind, o repet, printre rânduri interviul lui Cristi Anghelescu. Mă gândesc astfel că a venit timpul ca Leo să își ia banii, la salariu mă refer, și muncind din nou, ci nu stând acasă și așteptând doar să îi intre în cont. Dacă va fi să fie, chiar sunt curios cum ar recepta jucătorii întoarcerea celui sub comanda căruia au început sezonul și l-au dus până pe la mijlocul turului, atunci când a fost dat afară. Nu vă mirați, vă rog, de un posibil astfel de come-back, fiindcă s-au mai văzut asemenea cazuri. Nu se descoperă aici, la Petrolul, acum, America. Dar, vom vedea ce și cum…

Foto: www.cristian-anghelescu.ro, www.fcpetrolul.ro (www.sportpictures.eu – Răzvan PĂSĂRICĂ – și www.national.ro