Se mai vede luminița de la capătul… calificării pentru CSU Asesoft

Redactia -

Se mai vede luminița de la capătul… calificării pentru CSU Asesoft

Așa cum ne-a obișnuit în actuala ediție a EuroCup, CSU Asesoft Ploiești joacă mult mai bine în deplasare, și atunci când câștigă, evident, dar și când pierde, față de confruntările de acasă, din sala Olimpia, terminate numai cu eșecuri! La Mosocva și Aleksandrovac le-a învins pe Khimki, respectiv Igokea, la Ierusalim și, acum, la Izmir, a fost pe aproape de victorie, însă a suferit de fiecare dată înfrângeri la diferențe mici de scor. Dacă s-ar fi impus măcar în două meciuri și pe teren propriu, atunci luminița de la capătul… calificării ar fi arătat ca aceea a unui felinar mai mare! În Turcia, în fața unui adversar puternic, Pinar Karșiyaka Izmir, Asesoftul a arătat altceva decât la întâlnirea tur, ratată și din cauza accidentării grave a shooterului american Jermaine Jonte Flowers. Atunci, a fost o înfrângere la un scor mai mare, acum, pe final, chiar înmugurind speranțele unei alte mega-surprize. Intrată în actul decisiv la egalitate, 64-64, cu Pinar Karșiyaka, echipa ploieșteană părea să poată câștiga. Din nefericire, ratările în lanț ale oaspeților, coroborate cu aruncările de la distanță reușite ale baschetbaliștilor lui Ufuk Sarica au decis învingătoarea. Pinar s-a impus finalmente cu 91-87 (28-18; 18-21; 18-25; 27-23). Impresia a fost însă că, deși a alergat cam tot timpul să se țină aproape de rutinata-i adversară, egalând-o la un moment dat, ba, și conducând-o, trupa lui Vladimir Aranutovic ar fi putut forța totuși victoria. Dacă ar fi și obținut-o, șansele de calificare în Top 32 ar fi depins exclusiv de ea. Deși a urcat pe poziția a patra în ierarhia la zi, devansându-le din nou pe Igokea și pe LukOil Akademik Sofia, CSU Asesoft privește, implicit, cu emoții ultimele trei dispute, două acasă și una – deplasare.

În sala Karșyiaka, din Izmir, în prezența a 2.000 de fani pătimași și zgomotoși, pentru turci au punctat următorii jucători: Bobby Dixon (28; 4×3), Esteban Batista (15), Mutlu Demir (13), Bariș Hersek (12), Leo Lyons (11; 1×3), Jon Diebler (6; 2×3), Can Altintig (4; 1×3) și Inanc Koc (2). Au mai jucat, dar nu au marcat, Yunus Sonsirma și Soner Senturk, iar Ahyan Onur Kentli și Meret Celep au rămas tot meciul pe bancă. Din tabăra ploieștenilor, au înscris: Gerald Raymond Lee jr. (foto, la minge; Mirela OPREA), 24 puncte, Rawle KJ Marshall (16; 1×3), Christopher Lee Dunn (12; 2×3), Dragan Zekovic (12; 2×3), Alhaji Mohammed (10; 1×3), Filip Adamovic (8; 1×3), Vladimir Tica (3) și Cătălin Burlacu (2), mai intrând pe teren, fără să reușească însă vreun coș, Szijarto Levente, în vreme ce la Vlad Negoițescu, Vlad Dumitrescu și Adrian Guțoaia nu s-a apelat deloc. Meciul a fost arbitrat de cîătre un trio format din croatul Srdjan Dozai, slovenul Andrej Lovsin și israelianul Omer Esteron, care au cam înclinat balanța, în special în sfertul decisiv, de partea gazdelor. Următoarea partidă a „alb-albaștrilor”, din grupa E, va avea loc miercuri, 4 decembrie 2013, de la ora 20.00, în compania bosniacilor de la Igokea Aleksandrovac, iar după o săptămână, tot la „Olimpia”, va veni Hapoel Migdal Ierusalim, partida debutând tot la opt seara. Pe 18 decembrie se va disputa ultima etapă, a X-a din EuroCup, Cătălin Burlacu și coechipierii lui urmând a se deplasa în Bulgaria, pentru returul cu LukOil Akademik Sofia, de la 18.00 (aceeași în România).

În runda a VII-a, s-au mai disputat următoarele jocuri: Khimki Moscow Region – LukOil Akademik Sofia 83-55 (25-11; 15-10; 17-22; 26-12) și Hapoel Migdal Ierusalim – Igokea Aleksandrovac 85-71 (27-16; 21-17; 19-16; 18-22). În urma acestor rezultate, clasamentul la zi arată astfel: 1. Khimki – 6 victorii, 1 înfrângere; 2. Pinar Karșiyaka – 5 victorii, 2 înfrângeri;  3. Hapoel Migdal – 4 victorii, 3 înfrângeri; 4. CSU Asesoft Ploiești – 2 victorii, 5 înfrângeri; 5. LukOil Akademik – 2 victorii, 5 înfrângeri; 6. Igokea – 2 victorii, 5 înfrângeri. Miercuri, 4 decembrie, se vor mai disputa, în afara celui de la Ploiești, duelurile dintre Khimki și Hapoel Migdal, la Moscova, pentru Asesoft fiind nevoie de un succes al rușilor, și Akademik LukOil cu Pinar Karșiyaka, de anticipat o victorie a turcilor, la Sofia, ce le-ar folosi, și ea, ploieștenilor. Asta, evident, și dacă băieții lui Dado Arnautovic vor reuși să treacă de Igokea, ceea ce ar însemna prima izbândă a lor de pe teren propriu în EuroCup.