Se mărește „celula” ex-petrolistă de la Metaloglobus. De clubul găzarilor s-a mai despărțit și Jean Prunescu, iar alți doi foști titulari se antrenează cu juniorii!

Dragos Trestioreanu -

Se mărește „celula” ex-petrolistă de la Metaloglobus. De clubul găzarilor s-a mai despărțit și Jean Prunescu, iar alți doi foști titulari se antrenează cu juniorii!

Astăzi, 1 iulie 2019, fostul fundaș central stânga al FC Petrolul din campionatul trecut, Lucian Cazan (foto, la titlu), impresariat de „Alexandrion Sport Grup”, fotbalist care își terminase, la finele sezonului, contractul semnat vara trecută cu clubul găzarilor, a devenit jucător cu acte în regulă al divizionarei secunde Metaloglobus București. Formație din cartierul Pantelimon care va fi antrenată în următorul sezon de fostul „lup” ploieștean Marius Măldărășanu. Odată cu venirea lui Măldărășanu și Cazan la Metaloglobus, s-a mărit „celula” ex-petrolistă, acolo evoluând din vara trecută fundașul central Gabriel Frîncu și fundașul dreapta Constantin Costache, iar din iarnă, și mijlocașul ofensiv Claudiu Herea și un alt fundaș central, Florin Plămadă. Fiu al fostului internațional Paul Cazan, Lucian nu a reușit să se impună la Petrolul, evoluțiile sale oscilante din defensivă atrăgându-i chiar antipatia suporterilor Petrolului. Culmea, deși apărător, el a fost unul dintre golgheterii trupei „galben-albaștrilor”!

Tot de azi, s-a despărțit definitiv de FC Petrolul un alt fundaș central domiciliat în București, Jean Prunescu, ajuns la Petrolul la puțină vreme după debutul campionatului Ligii A Prahova, în toamna anului 2016. Cu o situație complicată de un an și jumătate, cu un salariu mic, în raport cu ceilalți coechipieri, cu încă doi ani de angajament în derulare, cerându-i-se, în caz că ar fi refuzat din nou propunerea de reziliere, să facă două antrenamente pe zi, dimineața și după-amiaza, Prunescu a fost nevoit să cedeze de această dată! Asta pentru că și-ar fi epuizat câștigurile pe… naveta de fiecare zi! Încet-încet, nemeritat, au dispărut jucătorii care au venit să ajute la renașterea Petrolului!

Unul dintre aceștia este și Nini Popescu, căruia i s-a propus, de asemenea, întreruperea contractului de un an pe care îl mai avea cu clubul găzarilor. Deoarece a refuzat, pe bună dreptate, această solicitare a conducerii, de mâine, marți, 2 iulie, unul dintre cei mai simpatizați fotbaliști ai Petrolului se va pregăti cu juniorii! Cât de ușor se renunță la fostele produse ale clubului! La „Vega”, Nini îl va avea drept coleg, în continuare, pe un tânăr fotbalist care ajunsese cel mai vechi de la noul Petrolul, Alberto Olaru, trimis și el să se antreneze cu junii „lupi”! Asta în vreme ce Mihai Velisar a avut noroc, făcând saltul, de la Liga 3 (SCM Gloria Buzău), la primul eșalon, fiind cerut de Edward Iordănescu la Gaz Metan Mediaș! Nu a fost bun de Petrolul, dar uite că-i de Gaz Metan!  Tare, nu-i așa?

Foto: www.fcpetrolul.ro și captură Valea Prahovei TV