Se poate câștiga și a doua oară, acasă, cu 1-0, având un arbitraj și mai ostil! – numai despre ce se întâmplă la FC Petrolul, echipa de suflet a ploieștenilor și a prahovenilor (episodul 20)

Dragos Trestioreanu -

Se poate câștiga și a doua oară, acasă, cu 1-0, având un arbitraj și mai ostil! – numai despre ce se întâmplă la FC Petrolul, echipa de suflet a ploieștenilor și a prahovenilor (episodul 20)

Nu îmi dau seama pe cine și de ce o fi supărat FC Petrolul la Comisia Centrală de Arbitri, dar – de la o vreme – echipa „lupilor” are parte numai de arbitraje execrabile. Dacă, în campionatul precedent al Ligii a II-a, mai nimic de reproșat, acum, chiar și la meciurile de pe teren propriu este… nenorocire curată! Nu mai departe de partida de sâmbătă, 2 noiembrie 2019, de pe arena Ilie Oană, cu ASU Poli, petroliștilor nu li s-a acordat o lovitură de la „11 metri” mai mult decât clară, dar am zis că acel cvasi-necunoscut constănțean Claudiu Marcu o fi fost copleșit de emoții că a trebui să oficieze pe un așa stadion și la un așa meci! Însă, când și un central de prim eșalon, precum Cătălin Buși, care, e cam drept, nu prea are vreo partidă fără probleme de arbitraj, își dă în petec, ca și întreaga lui brigadă, de altfel, cu o „mențiune” în plus pentru asistentul de la tușa a doua, Marian Truță, deja nu miroase a bine! Într-o fază deloc la limită, în urma căreia, în minutul 75, Ștefan Blănaru a finalizat cu un lob elegant peste junele portar Gyenge Szilárd, Truță a ridicat fanionul, iar Buși nu a validat reușita perfect valabilă, deoarece când Ionuț Cioinac a aruncat balonul peste Csonka Bonifác (nr. 15 pe tricoul roș-negru), petrolistul era cu o jumătate de metru mai aproape de autorul centrării decât adversarul său!

Un oponent pe care ex-sibianul, cel ce a intrat foarte bine în joc, ca și Cătălin Ștefănescu și, chiar, Mario Bratu, s-a „răzbunat” în minutul 88, atunci când, la angajarea pe culoar a lui Younes Hamza, a fost faultat de același Csonko, aflat în postură de ultim apărător, ciucanul văzând astfel cartonașul roșu! De altfel, în ultimul sfert de oră, fundașul central ungur a fost în centrul a trei faze cu impact. Mai întâi, depășit la golul anulat aiurea lui Blănaru, apoi, la lovitura de cap a lui Laurențiu Marinescu, din 7 metri, la centrarea lui Ștefan Bărboianu, din minutul 82, a deviat balonul în altă direcție față de plonjonul lui Gyenge și s-a stabilit atunci rezultatul final, 1-0, după 0-0 la pauză, și – în sfârșit – la faza cu expulzarea lui de pe teren, când Cătălin Buși… nu a mai avut ce face, trebuind să aplice ad-litteram regulamentul! Cât privește posibilul henț în careu al Raul Palmeș, din finalul primei reprize, acuzat de către toți „galben-albaștrii” aflați atunci în careul mare, nu mă pot pronunța, faza fiind rapidă, iar suprafața de pedeapsă – aglomerată, oaspeții apărându-se des cu tot efectivul! Cu șase avertismente acordate ploieștenilor, Buși însă și-a făcut „cât de cât planul”, dacă remiza, măcar, nu a ieșit!

Odată cu acest nou succes, tot cu 1-0, ca și sâmbătă, Petrolul a urcat pe ultima treaptă a podiumului, la 6 puncte distanță de lider, CS Mioveni, și – deocamdată – la numai două lungimi de UTA, de pe poziția a doua, o echipă însă cu mai multe restanțe de bifat, una dintre acestea urmând a se desfășura, reamintesc, mâine, 6 noiembrie, ora 17.45, la Cluj, cu Universitatea. Marinescu & Co. vor avea, în etapa a XVI-a, parte de o deplasare lungă, din nou în Banat, de data aceasta la CSM Reșița, nou-promovată fără drept de promovare, dar și aflată în prezent pe poziția a XVII-a, sub „linia roșie”, deci. Iar va fi un meci complicat, reșițenii neavând deloc un lot slab, însă, după debutul neașteptat de bun de campionat, parcă s-au „sufocat”, totuși și ei având restanțe, prima tot mâine, 6 noiembrie, de la 14.00, pe terenul Argeșului, la Pitești. Astfel, după cum se observă, petroliștii vor avea o zi în plus de pauză față de CSM Reșița. Seria jocurilor disputate la mică distanță unul de altul va continua pentru Petrolul în runda intermediară de săptămâna viitoare, cea de-a a XVII-a, când, la Ploiești, va veni o altă trupă incomodă, aflată în ascensiune, Viitorul Pandurii Târgu Jiu (locul 7), la care evoluează și fostul „lup” Victor Astafei. Meciul se va desfășura marți, 12 noiembrie, de la ora 19.30.

FC PETROLUL: Avram 7.5 – Bărboianu 7, Olaru 7, Manolache 7, Ţicu 7 – Gavrilă 6.5 (79 – Bratu), Marinescu (cpt) 8, Cioinac 6.5, Munteanu 6.5 (61 – Ştefănescu 7) – Younes 7, Arnăutu 6.5 (56 – Blănaru 7.5). Colectiv tehnic: Flavius Stoican (antrenor principal), Silviu Ilie (antrenor secund), Radu Vasilcan (preparator fizic).

FK CSIKSZEREDA: Gyenge 7 – Palmeş 6.5, Csonka 4, Lalic 6, Majzik 6.5 – Bara 5.5, Eder Gonzalez (cpt) 6.5 , Erdei 6, Pinter 6.5 (80 – Veres) – Kálmán 6 (64 – Takács 5.5), Logon 5.5 (46 – Hodgyai 5). Colectiv tehnic: Valentin Suciu (antrenor principal), Lucian Nicolau, Keszler Áron (antrenori secunzi), Fekete Károly, Tiberiu Lung (antrenori ai portarilor).

Au arbitrat: Cătălin Buși 5 – Alexandru Mihăilă 6.5 (ambii din Râmnicu Vâlcea) și Marian Truță 4 (Băbeni, județul Vâlcea).

Arbitru de rezervă: Marius Naidin (Pitești).

Observatori: Andrei Simion, pentru joc, și Petre Radu, pentru arbitraj (ambii din București).

Cartonașe galbene: Arnăutu (7), Pinter (43), Majzik (53), Cioinac (54), Blănaru (63), Marinescu (69), Gavrilă (72), Țicu (90+2).

Cartonaș roșu: Csonka (88).

Foto: www.digisport.ro