Se reiau, în august, cursurile Universității Populare de Vară ”Nicolae Iorga” Vălenii de Munte și tradiționalul Târg de Sfântă Mărie

Daniel Dimache -

Se reiau, în august, cursurile Universității Populare de Vară ”Nicolae Iorga” Vălenii de Munte și tradiționalul Târg de Sfântă Mărie

După un an de întrerupere fortuită cauzată de pandemia Covid, care a întrerupt anul trecut frumoasa tradiţie a organizării evenimentelor culturale ale lunii august din oraşul Vălenii de Munte, în 2021 vor fi organizate din nou Târgul de Sfântă Mărie, în perioada 13 -15 august şi Universitatea Populară de Vară „Nicolae Iorga”, în perioada 15 -20 august. 

 

Deschiderea cursurilor Universităţii Populare de Vară „Nicolae Iorga”, eveniment de anvergură naţională, va avea loc duminică 15 august, într-o atmosferă, suntem siguri, mai frumoasă şi mai emoţionantă ca oricând. Tot duminică, 15 august 2021, spre bucuria vălenarilor iubitori de tradiţii şi de folclor, pe bulevardul din centrul oraşului, între gara şi piaţa din Vălenii de Munte, se va desfăşura parada portului popular, deschizând mult-aşteptatul târg de la sfârşit de săptămână. Comercianţii îşi vor desface produsele la tarabe, iar zilnic vor avea loc spectacole pe scena din piaţă.

Cursurile Universităţii, organizate la Centrul Cultural „Nicolae Iorga”, vor conţine ca la fiecare ediţie interesante simpozioane şi comunicări susţinute de personalităţi ale României. Nu va lipsi nici concursul fondat de însuşi marele savant – „Cele mai frumoase gospodării din Vălenii de Munte”, diplomele laureaţilor urmând să se înmâneze, în cadru festiv, vineri 20 august, chiar înaintea ceremoniei de închidere.

Toate aceste evenimente vor fi organizate, cu respectarea condiţiilor de asigurare a protecţiei împotriva virusului Covid -19, Primăria Vălenii de Munte anunţând că va lua toate măsurile care se impun pentru siguranţa participanţilor.

În 2020, au avut loc, totuși, ceva mai târziu, în luna septembrie, într-o variantă simplificată și comprimată, cursurile Universității Iorga. 

(Fotografii de arhivă – 2018)