Se reînnoadă tradiția cantonamentelor din Slovenia. Alt… Petrolul și alt loc acolo, în iulie

Dragos Trestioreanu -

Se reînnoadă tradiția cantonamentelor din Slovenia. Alt… Petrolul și alt loc acolo, în iulie

Câțiva ani la rând, verile, fosta SC FC Petrolul, falimentată în vara lui 2016, și-a făcut cantonamentele de pregătire în Slovenia, la Maribor, beneficiind de condiții remarcabile de cazare, masa, terenuri pentru antrenamente și joc, recuperare. De data aceasta, un alt… Petrolul, ACS Petrolul 52, va merge, vara aceasta, tot în Slovenia, dar nu în capitala țării ex-iugoslave, ci la Terme Catez, Brezice, urmând a se locui în hotelul Toplice.

În cadrul conferinței de presă de marți, 19 iunie 2018, odată cu prezentarea oficială a noului antrenor principal Leo Grozavu, președintele executiv Cristian Vlad a adus la cunoștința suporterilor „lupilor” programul de până la debutul în următoarea ediție a campionatului Ligii a II-a, preconizat a fi pe 4 august. Astfel, de miercuri, 20 iunie, și până pe 8 iulie, noul lot al ploieștenilor se va antrena pe fosta arenă Chimia, din Brazi, Cristi Vlad apreciind drept o realizare deosebită obținerea dreptului ca echipa de seniori să se poată pregăti acolo, pe un teren care a fost omologat, în urmă cu câțiva ani, pentru Liga a III-a. Vlad a mai apreciat și faptul că echipele de juniori ale clubului beneficiază de condiții bune la terenul Vega, scăpându-se astfel de bătăile de cap de altădată, când terenurile erau inundate de ploi, iar antrenamentele – suspendate sau mutate în sală.

În Slovenia, unde se va ajunge pe 9 iulie și se va sta până pe 21 iulie, Petrolului i s-au pregătit patru meciuri-test, dintre care două au și fost fixate: cu prim-divizionara din Bosnia-Herțegovina, FK Sloga Simin Han, pe 11 iulie, iar nouă zile mai târziu, cu NK Lokomotiva Zagreb, din prima ligă a Croației, un fel de „satelit” al campioanei Dinamo Zagreb, căci acolo… Dinamo se înțelege bine cu Rapidul! Urmează a fi stabiliți și alți doi adversari, poate la fel de puternici. Odată cu întoarcerea acasă, din 22 iulie și până pe 3 august vor fi antrenamente și posibil alte partide-test, la Ploiești sau prin diverse zone din țară. De subliniat că Mădălin Mihailovici, CEO Veolia România, a anunțat că s-au făcut discuții cu diferite companii aviatice, pentru a se asigura deplasarea echipei „lupilor”, pe distanțele lungi din timpul campionatului, pe calea aerului, avantaj de care nu beneficiază chiar și formații de prim eșalon, după cum a scos în evidență șeful finanțatorului-partener al Petrolului!

Foto: www.booking.ro și www.republikanews.ro