Încep să se contureze listele plecărilor și împrumuturilor de la Petrolul ’52. Unul dintre jucătorii „plimbați” prin țară, din vara lui 2018, a devenit deja istorie!

Dragos Trestioreanu -

Încep să se contureze listele plecărilor și împrumuturilor de la Petrolul ’52. Unul dintre jucătorii „plimbați” prin țară, din vara lui 2018, a devenit deja istorie!

Pe 7 decembrie, ACS Petrolul ’52  Ploiești disputa ultimul meci oficial din anul 2021, al 16-lea din sezonul regular al ediției 2021-2022 a campionatul Ligii a II-a de fotbal. A doua zi, liderul detașat al eșalonului secund a intrat în vacanță până pe data de 10 ianuarie, atunci când este programată reunirea. Deci, un relaș, ca să zic așa, de nu mai puțin de 33 de zile pentru Valentin Țicu și coechipierii lui. Unul urmat tot de o pauză competițională, dar cu mult mai activă, prin reluarea pregătirilor și disputarea de meciuri amicale, în vederea desfășurării ultimelor trei partide din sezonul regular, cele de la Timișoara, cu SSU Poli Timișoara, și Techirghiol, contra Unirii Constanța, intercalată fiind confruntarea de acasă cu FC Buzău. Reluarea competiției oficiale se va face în jur de 26 februarie (și) pentru Petrolul ’52, dar așa cum vor decide exact FRF și televiziunile care dețin drepturile exclusive. Deci, încă aproximativ 47 de zile până se va da din nou startul în ediția actuală de campionat, deci un total de 80 de zile fără meciuri oficiale! Până atunci, în vacanță meritată fiind, unii pe insule exotice, alții resavurând colecția de tricouri (foto sus, în text), Senad Jarovic într-un excelent text pe www.fcpetrolul.ro, cu toții din tabăra „lupilor” se gândesc numai la promovare!

Odată ce alte combatante din L2 au anunțat deja numele jucătorilor plecați, dar și pe cele ale nou-veniților, au început să se contureze și la clubul găzarilor listele cu privire la plecări, respectiv împrumuturi la alte cluburi. Astfel, dacă despre Andrei Rus, fost junior internațional adus de către prolificul agent FIFA Bogdan Apostu, un ex-petrolist, în vara lui 2018, dar împrumutat mereu, de nu a mai putut debuta vreodată la Petrolul, se știa deja că a semnat, amiabil, despărțirea definitivă de clubul găzarilor, încă un nume a fost pus pe aceeași listă. Este vorba despre atacantul Constantin Stoica (foto la titlu, în echipament galben), ploieșteanul bifând foarte puține jocuri și fiind și accidentat o bună perioadă de timp. Totodată, și unul dintre portarii din lotul „lupilor”, moldoveanul de peste Prut Nicolai Cebotari, a solicitat să fie lăsat să plece, fiind nemulțumit că, după revenirea după o accidentare, nu a mai prins decât rar chiar și banca de rezerve. Situație în care și-a pierdut locul printre apărătorii buturilor echipei naționale a Republicii Moldova! Dar, ce să mai zică titularul acesteia, Cristian Avram, rezervă perpetuă la FC Buzău, adversara din penultima etapă a sezonului regular a Petrolului ’52.

În ceea ce privește împrumuturile, deocamdată pe listă se află trecut fundașul central stânga Antoniu Manolache (foto mijloc, în text), ieșit din „plaja underilor” din vara acestui an, Mihai Nițescu, încă „under”, dar cu puține partide la activ, și el fiind accidentat o bună bucată de timp, ca și mijlocașul de bandă Alexandru Saim Tudor (foto jos, în text), cel aflat într-un con de umbră prelungit în acest sezon. Însă, pe aceeași listă s-ar mai putea înscrie și alți unu-doi jucători, care își doresc să evolueze mai mult, ca și cei trei mai sus-nominalizați, și li se va oferi această posibilitate. Rămâne de văzut care sunt aceștia și dacă, evident, există și o listă a sosirilor.

În altă ordine de idei, un alt fotbalist care a suferit mai multe accidentări, vedeta echipei Armando Vajushi, acesta a fost la control, în această vacanță, la Villa Stewart, în Roma, un centru renumit și foarte puternic de recuperare din Italia, și va reveni la Ploiești încă de mâine, 24 decembrie, pentru a fi în cea mai bună stare pe 10 ianaurie. În ceea ce privește situația foarte tânărului titular al postului de fundaș dreapta, „underul” Sergiu Pîrvulescu, accidentat și înlocuit în derbiul cu Univeritatea Cluj, ultimul disptat în 2021, prin insistența dr. Laura Popa brașoveanul a mers la nu mai puțin de patru specialiști în ortopedie, care i-au dat același diagnostic: nu este nevoie de intervenție chirurgicală la menisc, ci numai 14 zile de repaus total. O veste cu adevărat perfectă, întrucând talentatul apărător de bandă dreaptă și-a dovedit pe deplin utilitatea în sezonul regular, iar absența lui mai prelungită ar da peste cap alcătuirea primului „11”!

Foto: www.fcpetrolul.ro