Se va numi acum un nou președinte executiv la FC Petrolul în locul lui Cristi Vlad? Sau se va amâna alegerea pentru la vară?

Dragos Trestioreanu -

Se va numi acum un nou președinte executiv la FC Petrolul în locul lui Cristi Vlad? Sau se va amâna alegerea pentru la vară?

Sâmbătă, 27 aprilie 2019, destul de repede după încheierea meciului pierdut acasă de FC Petrolul în fața bucureștenilor de la Daco-Getica, pe siteul oficial al clubului găzarilor, președintele executiv al ACS Petrolul ’52 Ploiești, Cristian Vlad (foto, la titlu), în funcție din luna august a anului 2016, și-a anunțat demisia, în urma contestărilor vehemente ale suporterilor, unele începând încă din toamna trecută, dar atunci numai ale unora dintre fani. Tot pe www.fcpetrolul.ro se nota și că, „în perioada următoare, vor fi luate deciziile în ceea ce priveşte viitoarea structură de conducere a clubului nostru”.

De la eșecul cu Daco-Getica și anunțul demisiei lui Cristi Vlad din funcția de președinte executiv au trecut patru zile – e drept că a fost Paștele și ziua de 1 Mai, considerată tot o sărbătoare, dar la fotbal nu prea există zile libere! – și pare-se că „noua structură de conducere” nu ar fi un obiectiv de pe lista de urgențe, deocamdată. O explicație ar fi că, deși au făcut echipă la birouri atât în returul campionatului Ligii a III-a, cât și în mare parte din cel de-al doilea eșalon, Octavian Grigore (foto, în text) nu a demisionat, și el, din solidaritate cu Cristi Vlad! Iar cum are drept de semnătură, cel puțin așa am auzit, o poate folosi bine-mersi, de-acum înainte. Poate, zic și eu, nu dau cu parul, așa s-o explica absența grabei de a se numi un nou șef al Executivului clubului. Ceea ce a condus deja, gura lumii fiind slobodă, la diverse scenarii privind opțiuni în favoarea lui Dani Coman, Marcel Lică sau Silviu Crângașu. Asta, însă, deocamdată!

Chiar dacă, matematic, mai există șanse de a se ocupa măcar locul al treilea, cel de baraj, jocul slab și fluctuațiile de formă nu dau speranțe nici pentru acea poziție, la final de campionat. Unul din care mai sunt șase etape de disputat – la Farul Constanța, cu Dacia Unirea Brăila, la Ripensia Timișoara, cu ACS Poli Timișoara, la UTA Arad și cu Academica Clinceni -, dar chiar și cele numai 4 puncte în urma Universității Cluj par, acum, insurmontabile. Poate și aceasta ar fi o justificarea pentru întârzierea de a se alege un nou președinte, cine știe? Un președinte care va fi ales și numit de către cine? De membrii Comitetului Director al ACS Petrolul ’52 Ploiești, din care fac parte fondatorii foste glorii ale clubului găzarilor sau de către CEO Veolia România, Mădălin Mihailovici, în calitate de principal finanțator al FC Petrolul?

Dacă se va opta pentru amânarea deciziei pentru la vară, mesajul subliminal ar fi că se preferă o pregătire mai serioasă, atunci, a viitorului sezon de… Liga 2, unul cu speranțe mai mari decât în această ediție de campionat. Pe șleau, viitorul președinte executiv, în colaborare cu antrenorul principal, Gigi Mulțescu, dacă va mai continua, sau altcineva, dacă nu o va mai face, să alcătuiască viitorul lot și să găsească și resursele financiare necesare unuia cu fotbaliști mai buni și, implicit, mai bine plătiți. În caz contrar, va fi iar pierdere de vreme, cu mențiunea că, la anul, dacă nu se promovează, se pierd și mărcile Petrolul și banii dați pe ele, deloc puțini. Dar, vom trăi și vom vedea ce-o să se mai întâmple pe final de campionat…

Foto: www.fcpetrolul.ro și www.realitateasportiva.net