Îi va face plângere președintele executiv al Petrolului fostului echipier Mirko Ivanovski, așa cum a promis? Dacă da, atunci când are de gând Claudiu Tudor să-l acționeze în justiție pentru calomnie pe nord-macedonean?

Dragos Trestioreanu -

Îi va face plângere președintele executiv al Petrolului fostului echipier Mirko Ivanovski, așa cum a promis? Dacă da, atunci când are de gând Claudiu Tudor să-l acționeze în justiție pentru calomnie pe nord-macedonean?

Sâmbătă, 18 februarie 2023, un interviu acordat siteului www.prosport.ro de către un fost echipier al FC Petrolul Ploiești, atacantul nord-macedonean Mirko Ivanovski (foto sus, în dreapta), a înălțat valuri cât casa, așa cum se zice, iar asta din cauză criticilor virulente ale fotbalistului la adresa conducerii clubului găzarilor. El l-a catalogat, atunci, pe actualul președinte executiv, Claudiu Tudor (foto sus, în stânga), nici mai mult, nici mai puțin decât „un pervers”!!! Nu a scăpat de critici nici predecesorul lui Tudor, dar acestuia nu i s-au adresat și invective din partea lui Ivanovski. Reacția celui acuzat de încercarea de a-l păcăli pe jucător în privința încasării unor sume restante a fost promptă. Deși a venit după trei zile, pe 21 februarie, mai precis, trebuie ținut cont că, în week-end-ul trecut, Petrolul a avut deplasarea de la Ovidiu, pentru meciul cu Farul.

În răspunsul său – de subliniat că, în ultimele trei luni, reacțiile în ceea ce privește problemele profesionale personale ale președintelui au fost rapide – cu privire la interviul acordat www.prosport.ro, Claudiu Tudor a declarat, fără echivoc, că „Ivanovski a făcut o serie de afirmații total nefondate”. A continuat, apoi, afirmând: „Nu l-a amenințat nimeni, nu a existat nicio discuție cu el la care să asiste, așa cum a afirmat, și <<vreo 12 șefi de galerie>>, și, în mod cert, nici nu a încercat cineva să-l păcălească! Îi cer, așadar, public să probeze temeinic toate aceste acuzații, inclusiv termenul <<pervers>> pe care l-a folosit la adresa mea, pentru că, altfel, riscă să pășim pe tărâmul juridic al problemei!”. Chiar dacă, din experiența jurnalistică proprie, scuze că revin des la aceasta, dar nu am ce face, în cazurile în care un jucător aduce acuzații de o asemenea gravitate (vezi, FC Petrolul ar fi condus de suporteri, dacă s-a ținut cont la despărțire de părerea acestora, schimbarea condițiilor financiare în ceea ce privește actul ce trebuia semnat pentru o anumită sumă, catalogarea președintelui executiv ca fiind „pervers” etc.), acesta – în general 0 își ia măsuri de precauție. Adică, nu o face aruncându-se cu capul înainte, fără a deține și probe. Pe șleau, fără a deține exact ceea ce îi cere președintele Claudiu Tudor lui Mirko Ivanovski, cu prilejul răspunsului de pe siteul clubului, datat 21 februarie 2023. Dacă Ivanovski le și are și le și produce public, atunci cazul se complică. Dacă nu, atunci Tudor are obligația de a-l acționa în justiție pentru calomnie.

Deși termenul de a face o plângere este destul de lung, apreciez că nu este cazul de a se lăsa pe plan secund acuzații de asemenea gravitate. Fapt pentru care, acționarea în justiție trebuie făcută cât mai curând. A se lăsa speța la trecerea timpului, eventual să se aștearnă colbul uitării deasupra, nu va fi deloc productiv atât pentru președinte, cât și pentru club. Să vede, însă, dacă și, mai ales, când va reacționa la fel de prompt oficialul petrolist așa cum o face pe site. Știu că este foarte ocupat, problemele serioase venind una după alta, ultimul care trebuie să-și primească salariile restante fiind Răzvan Horj, potrivit deciziei unei comisii de la FRF. În plus, săptămâna viitoare, după meciul contra CFR Cluj, de luni, 27 februarie, ora 20.00, va trebui să decidă, laolaltă cu staff-ul tehnic, oportunitatea transferului mijlocașului ofensiv brazilian Jefferson Nogueira Junior (foto jos), aflat deja de mai bine de o săptămână, la Ploiești, în probe.

Foto: www.fcpetrolul.ro și Facebook grupul „Petrolul Non Stop”