Vrea să plece Jefferson Nogueira Junior de la FC Petrolul? Umblă un zvon că mijlocașul central brazilian este foarte supărat după ce a fost înlocuit în primul meci de campionat după numai o jumătate de oră!

Dragos Trestioreanu -

Vrea să plece Jefferson Nogueira Junior de la FC Petrolul? Umblă un zvon că mijlocașul central brazilian este foarte supărat după ce a fost înlocuit în primul meci de campionat după numai o jumătate de oră!

După ce a debutat la FC Petrolul Ploiești în a doua parte a primului semestru al acestui an, deși venise la clubul găzarilor încă din luna februarie, mijlocașul central brazilian Jefferson Nogueira Junior (foto la titlu și în text, purtând echipament galben-albastru) a avut un debut apreciat de suporterii „lupilor”, chiar dacă nu a bifat atunci prea multe minute. Însă, din modul cum lovea balonul, cum pasa, cum juca din prima, pe model occidental, fanii și-au dat seama că echipa lor câștigase un fotbalist, ci nu un jucător, așa cum arăta și CV-ul lui, de altfel. Surprinzător, pe măsură ce-a fost folosit tot mai mult de către antrenorul principal Florin Pârvu, cel care îi luase locul lui Nae Constantin, brazilianul nu prea mai confirma cele văzute la debut. S-a spus, pe ici, pe colo, că lipsa de pregătire, în iarnă, și-ar fi spus cuvântul, iar după cea din vară, își va arăta, cu siguranță, valoarea reală. Dar ce avea să se întâmple?

În cantonamentul de antrenamente și meciuri amicale din Slovenia și Austria, brazilianul continua impresia mai puțin plăcută din campionat, competiție în care nu marcase deloc, cu excepția amicalului de la Săftica, în compania pe-atunci formației de eșalon secund, Dinamo București. Și, dacă îmi amintesc bine, nici nu avusese vreun assist în SuperLigă. La fel s-a întâmplat și în străinătate, în pregătiri. Ba mai mult, la confruntarea de debut, de pe arena Ilie Oană, din noua ediție de campionat, cea contra Universității Cluj, Jefferson Junior fusese cvasi-invizibil pe teren, de la începutul partidei. Fapt pentru care, firesc aș spune, Pârvu l-a înlocuit în minutul 32. De supărare, apreciind că ar fi fost tratat ca pe un simplu junior, fotbalistul cariocas a plecat direct la vestiare, refuzând să bată cuba cu însuși președintele executiv Claudiu Tudor. Iar de-atunci, au mai avut loc două meciuri, unul la FC Botoșani, iar altul, ieri, acasă, cu FC Voluntari, dueluri în care Jefferson nu a fost în lot. Poziția oficială, aflată direct de la ofițerul de presă Ionuț Pană după jocul din Moldova: mijlocașul a fost accidentat, auzindu-se însă că și săptămâna trecută el ar fi lipsit de la antrenamente. Numai că, o sursă care a dorit să-și păstreze anonimatul mi-a adus la cunoștință despre un dialog avut cu un prieten al acesteia, dintr-o firmă de curierat, el însuși mare suporter al Petrolului. Motiv pentru care, ducându-i un colet lui Jeff și întrebându-l ce mai face, acesta i-ar fi replicat că se gândește tot mai serios să rezilieze contractul în derulare cu clubul găzarilor! Dacă așa o fi fost, se va pierde totuși un fotbalist care, poate dacă s-ar lua mai în serios, ar demonstra de ce Marius Șumudică a vorbit atât de frumos despre el. Chiar dacă, la vârsta și anvergura lui fotbalistică, o înlocuire în minutul 32 al unui meci oficial se poate percepe ca o jignire, atunci când a fosat consemnată nu se putea spune deloc astfel. Asta deoarece bănuiesc că tehnicianul ar fi apreciat, just, că nu trebuie să sacrifice interesul echipei în favoarea orgoliului unui component al lotului, indiferent de numele acestuia. Perfect de acord, dar să mai vedem ce va fi…

Foto: www.fcpetrolul.ro