UPDATE. Hopa-Mitică Danielescu, a căzut definitiv de la şefia CJ Prahova. Radu Ionescu ales vicepreşedinte

Mihai Ciobanu -

UPDATE. Hopa-Mitică Danielescu, a căzut definitiv de la şefia CJ Prahova. Radu Ionescu ales vicepreşedinte

UPDATE. Am primit pe adresa redacţiei următorul  comunicat de presă de natură să clarifice situaţia lui Sebastian Danielescu, fost vicepreşedinte, demis, revenit şi iar alungat din funcţie cu repetare a scenariului în mai multe rânduri. Puteţi citi în articolul Hopa-Mitică Danielescu câte ceva despre traiectoria politică a personajului trecut pasager pe la şefia Consiliului Judeţean Prahova, unde nu s-a remarcat cu nimic în cei circa doi ani cât a stat pe funcţie.  După ce  copreşedintele PNL Prahova, Ion Luchian, anunţa prin comunicatul publicat mai jos că partidul îl trimite pe Danielescu să ia o pauză la Direcţia Silvică, până instanţa va da o decizie definitivă, în şedinţa Consiliului Judeţean Prahova de marţi, 28 aprilie, a fost ales un alt consilier pe funcţia blocată până atunci, prin chichiţe avocăţeşti, de vicele Hopa-Mitică . Noul ales este Radu Ionescu (UNPR), votat de 19 dintre colegii consilieri, ce alcătuiesc o majoritate.

Cât despre Danielescu, ce ar mai fi de spus? Doar că în loc de (încă) un politician pro…, pardon slab/varză prinde mai bine pentru comunitate un specialist în plantarea/ tăierea copacilor.

COMUNICAT DE PRESĂ

În vederea clarificării unor informații legate de funcția de vicepreședinte a Consiliului Județean Prahova, deținută de domnul Sebastian Danielescu, vă transmitem următoarele:

PNL Prahova împreună cu domnul Sebastian Danielescu au deschis două acțiuni în instanță, după cum urmează:

  1. Au solicitat în contencios-administrativ suspendarea executării Hotărârii Consiliului Județean Prahova nr. 88 din 04.08.2014, prin care domnul Danielescu a fost eliberat din funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Prahova.

Prin sentinta nr. 4283 din 22.12.2014, dată de Tribunalul Prahova, s-a hotărât suspendarea executării Hotărârii Consiliului Judetean, instanța constatând faptul că PNL Prahova și domnul Sebastian Danielescu au făcut dovada existenței unor împrejurări legate de starea de fapt și de drept care sunt de natură să creeze o îndoială serioasă asupra legalității hotărârii. În baza acestei hotărâri executorii și a adresei Consiliului Județean nr. 5040/19.03.2015, domnul Danielescu și-a reluat atribuțiile funcției de vicepreședinte în cadrul instituției.

Consiliul Județean Prahova a făcut recurs, iar hotărârea a fost anulată în data de 23.04.2015, fiind casată și trimisă spre rejudecare.

  1. În paralel cu prima solicitare, domnul Sebastian Danielescu a deschis o acțiune în civil de anulare a hotărârii nr. 88 din 04.08.2014, prin care era supendat din funcție. În data de 04.2015, instanța a decis anularea hotărârii Consiliului Județean, act care nu are caracter executoriu și poate fi atacat prin recurs.

Până la obținerea unei hotărâri definitive și irevocabile, domnul Danielescu se va reîntoarce la Direcția Silvică, unde a avut postul suspendat pe perioada mandatului.

COPREȘEDINTE PNL PRAHOVA

ION LUCHIAN