FC Petrolul a mai împrumutat un „under” în Liga a II-a. Din această vară, antrenorul ploieștean Eusebiu Tudor îl are sub comandă, la Metaloglobus București, pe stângaciul Vlad Bogdan

Dragos Trestioreanu -

FC Petrolul a mai împrumutat un „under” în Liga a II-a. Din această vară, antrenorul ploieștean Eusebiu Tudor îl are sub comandă, la Metaloglobus București, pe stângaciul Vlad Bogdan

În urmă nu cu multă vreme scriam despre împrumuturile unor jucători ai FC Petrolul Ploiești, cu precădere tineri, la alte echipe, în special din al treilea eșalon, dar și din Liga a II-a. Ultimul dintre aceștia este un mijlocaș de bandă în vârstă de 20 de ani, Vlad Bogdan, ajuns pentru un sezon, 2023-2024, sub conducerea unui fost echipier și antrenor al defunctei SC FC Petrolul, Eusebiu Tudor, mai cunoscut drept Sebi. Sub bagheta acestuia, Metaloglobus București, pe care ploieșteanul a preluat-o atunci când era pe ultimul loc, în campionatul trecut. Dar, a reușit s-o salveze de la retrogradarea în Liga a III-a, iar asta după un baraj adjudecat în fața concitadinei Progresul Spartac. Adică, norocoasa revenită în L2, după ce FC Brașov nu a primit licența pentru al doilea nivel național din fotbalul autohton. Bogdan este clujean, stângaci, și a fost adus de la Academia Viitorul, din urbea de la malurile Someșului, la FC Petrolul, pe vremea fostului președinte executiv Costel Lazăr.

Vlad a bifat câteva meciuri laFC Petrolul în eșalonul secund, fiind remarcat la debutul său, în Cupa României, la Piatra Neamț, în compania Ceahlăului, pe-atunci combatantă în Liga a III-a. Deși începutul a fost promițător, ardeleanul a dispărut destul de repede însă din atenția fostului internațional Viorel Moldovan, tehnicianul din acel moment al „lupilor”. Drept urmare, acum două veri s-a luat decizia de a fi împrumutat tot în aceeași ligă, dar mai aproape de orașul natal al lui, la Unirea Dej. Acolo unde a fost și rezervă, dar a și jucat mai mult decât a făcut-o la Ploiești. Asta deoarece tânărul antrenor Dragoș Militaru, în prezent la Chindia Târgoviște, i-a remarcat calitățile reale de stângaci bun șuter. Vlad Bogdan i-a răsplătit încrederea lui Militaru în edițiile de campionat consecutive în care a jucat la Dej, „under”-ului prelungindu-i-se în urmă cu un an împrumutul la Unirea, cu două goluri frumoase. Unul din acestea, un voleu superb cu piciorul de bază, din lateral stânga, a fost decisiv, în primul meci din sezonul precedent, 2-1, acasă, cu AFK Csikszereda Miercurea Ciuc (foto jos).

Talentatul mijlocaș, fost internațional „U 15” al României, a făcut parte, pentru o perioadă de timp, dintre „under”-ii aleși de Florin Pârvu de a face parte, vara aceasta, din lotul deplasat în Slovenia, în Austria nemaiajungând. Conducerea tehnică a hotărât ca și el să facă parte din grupul tinerilor fotbaliști din academia proprie ales a se întoarce în țară mai devreme, cu scopul de a fi direcționat către alte cluburi. De data aceasta, clujeanul a rămas în „Regat”, fiind trimis, așa cum am scris mai sus, la Metaloglobus. El s-a aflat înscris, în raportul de joc, în lotul de la meciul de debut din noua ediție de campionat a Ligii 2, cel cu  CSC 1599 Șelimbăr. Unul care a fost pierdut de bucureșteni, scor 0-1 (0-1). Petrolistul a rămas rezervă neutilizată și rămâne de văzut dacă va capta atenția lui Sebi Tudor în partida din etapa a doua, cea de astăzi, 12 august 2023, ora 12.00, contra CSA Steaua București. Aceasta se va desfășura pe teren neutru, la Mioveni, cel al „militarilor” fiind suspendat. A surprins, oarecum, că noul antrenor al Chindiei, Dragoș Militaru, nu s-a orientat asupra împrumutului lui Vlad, pe care îl avusese ca elev două sezoane, ci a mers, acum, pe mâna altui petrolist, Alin Boțogan, „under” împrumutat, în ediția precedentă, la Unirea Slobozia, tot în L2.

Foto: www.fcpetrolul.ro, www.liga2.prosport.ro și Unirea Dej TV