Secretomania privind numele infectaților de la echipele de fotbal prahovene din L2 și L3 – salvată de… lege! La Petrolul și CS Blejoi, se crede că „misterele” cunoscute numai în interiorul „familiei” doar acolo și rămân! Dar le află tot târgul!!!

Dragos Trestioreanu -

Secretomania privind numele infectaților de la echipele de fotbal prahovene din L2 și L3 – salvată de… lege! La Petrolul și CS Blejoi, se crede că „misterele” cunoscute numai în interiorul „familiei” doar acolo și rămân! Dar le află tot târgul!!!

Dacă luni, 16 noiembrie 2020, Petrolul va câștiga, indiferent de scor, ultima partidă a etapei în curs, cea contra Aerostarului Bacău, programată a debuta la ora 19.30 pe arena FRF de la Mogoșoaia, atunci va urca tocmai pe poziția a doua a podiumului. Iar asta deoarece „lupii” au un golaveraj deja mai bun decât oricare altă formație cu punctaj egal cu al lor, în caz de succes în dauna moldovenilor. Deci, în vremuri de restriște de tot felul, iată – chiar dacă nu-i chiar productiv să zici hop, până nu ai și sărit! – și o posibilă veste bună. La fel, dinspre a doua echipă de fotbal prahoveană aflată sub pulpana Federației Române de Fotbal – căci numai de două beneficiem de aproape un an și jumătate! – aflăm tot vești bune. CS Blejoi a terminat meciurile din acest an printr-o victorie în deplasare, la Astra 2, în… prima etapă din retur. Și este astfel a doua clasată din ierarhia Seriei a V-a din Liga a III-a, după liderul neînvins, Corona Brașov, cu o linie de clasament excelentă și astfel cu mari șanse de a juca primul baraj de promovare în Liga a II-a. Deci, repet, semne bune ar fi, numai că… Da, mereu trebuia să fie și ceva anacronic!

Recent, pe site www.fcpetrolul.ro a fost postat un comunicat, publicat și de www.gazetaph.ro la momentul potrivit, prin care a fost anunțată infectarea cu virusul Covid-19 a șase componenți ai lotului de seniori ai echipei Petrolul Ploiești și a unui membru al staff-ului tehnic. OK, fără nume, fiindcă așa cere protocolul medical stabilit de Direcția de Sănătate Publică Prahova, dar nu numai. Nu e ceva chiar foarte greu, dar nici prea ușor, după astfel de comunicate, de a afla și numelor celor infectați, acesta fiind rolul presei – de a investiga. Căci, altfel, nu ar trebui să scrie nimic, ci numai să fie un… indigo al știrilor primite pe cale oficială. De ce scormonesc jurnaliștii? Uitați-vă, vă rog, pe bine cunoscuta rețea de socializare Facebook care este prima întrebare de după apariția unui comunicat de gen: „Cine sunt infectații?”. Firesc, suporterii sunt curioși și vor să știe dacă mai speră la o victorie sau nu, având toate datele la îndemână cu privire la absențe. Vor să-și dea seama și ce formulă de echipă s-ar putea alinia în astfel de situații. Ca să nu mai amintesc că printre fani există și pariori pasionați, care au tot dreptul să știe pe ce pariază, de fapt! Ei bine, pentru toate astea, ziariștii încearcă să facă tot posibilul să afle numele celor infectați, ci nu pentru cine știe ce alte interese! Obicei vechi însă, moștenit din vremuri pe care le tot credem apuse, dar nu se dau duse încă ani buni de aici înainte, cu siguranță, există oficiali ai cluburilor de fotbal care continuă să creadă că numai ce e bine și frumos trebuie dat publicității, iar ceea ce nu este, musai să fie ținut exclusiv în „familie”. Mare eroare! Tocmai ceea se crede că ar ști numai „soția”, află – de fapt – tot târgul! Mai devreme sau mai târziu. Și astfel se lasă în urmă o „dâră” care conduce, invariabil, la neîncredere față de „oamenii de fotbal” ancorați în trecut.

Concret, după meciul de la Miercurea Ciuc al Petrolului, deși avusese o prestație destul de bună, unul dintre „underi”, Mihai Constantinescu, a dispărut brusc, pentru o vreme, din lot, fără a se fi menționat despre o eventuală accidentare a lui. Nu, fusese infectat cu virisul Covid-19! S-a aflat! Apoi, înaintea Primvs Derby, același ghinion l-au avut Nicolae Cebotari, Antoniu Manolache și Mario Bratu, ultimii doi – tot „underi”. Au lipsit toți trei din raportul jocului contra Rapidului, părând vorba, în lipsa altor informații, că ar fi despre o decizie tehnică sau, posibil, de o accidentare. Nu, erau infectați și ei! Și s-a aflat! Când situația a devenit tot mai gravă, șase infectați, după cei trei de dinainte, fiind un semnal serios, a trebuit să se spună și adevărul. Nu se mai puteau escamota atâtea absențe în perspectiva partidei de luni, cu Aerostar! Îi cunosc toți suporterii deja pe cei șase, plus căpitanul suspendat pentru cumul de cartonașe, și ar mai trebui să știe și că, se pare, Manolache, din fericire, a și revenit la pregătiri, Deci, mai devreme sau mai târziu, tot se află despre cine a fost sau de cine este vorba, nu-i așa?

La CS Blejoi, m-am lovit de o altă situație. De la acest club divizionar C – care, o repet, merită toate felicitările pentru o toamnă fotbalistică minunată -, care nu are site propriu, dar beneficiază de o pagină de Facebook oficială foarte bine pusă la punct, nimic nu a transpirat! Evident, în ceea ce privește – aveam să aflu după o vreme – trecutele sau mai actualele infectări cu virusul Covid-19! Aproape că, dacă nu aș fi aflat întâmplător despre realitate, eram gata-gata să fi dat Blejoiul drept exemplu ca fiind un club la care nimeni nu se infectează!!! În fine, trec și peste asta, deși mă gândesc că, trimiși la izolare, care nu e totuși o închisoare, poate că unii mai ies „o fugă” pentru una-alta și nimeni, care îi poate întâlni, nu ar ști ce-i paște! Nu zic că așa s-a întâmplat, poate că nici nu s-a întâmplat, dar se și putea întâmpla! Și mai de condamnat este însă altceva: a-i da drept…accidentați, pe pagina unui înalt oficial al CS Blejoi, pe toți infectații de dinaintea meciului din deplasare, de la KSE Târgu Secuiesc, câștigat și acela, culmea!!! Asta să fi fost unica soluție de a justifica absențele mai multor jucători de la confruntarea din Ardeal?!? Minciuna are picioare scurte – așa se spune în popor! Și se află, pe șleau! A fost totuși vorba despre o sfidare, oricum a-i da-o! Bine, nu oferiți numele infectaților dacă așa cere legea, convenabilă de minune în acest caz, în altele parcă nu la fel, dar anunțați, vă rog, măcar numărul infectaților cu virusul păcătos! Restul e problema jurnaliștilor!

Foto: www.fcpetrolul.ro și Facebook CS Blejoi