Secţie a UMF Carol Davila, la Ploieşti. Cursurile se vor desfăşura la UPG şi la Palatul Culturii

Redactia -

Secţie a UMF Carol Davila, la Ploieşti. Cursurile se vor desfăşura la UPG şi la Palatul Culturii
În baza unui parteneriat încheiat între Consiliul Județean Prahova și Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, prestigioasa instituție de învățământ superior își va pregăti studenți, începând din toamna acestui an, și la Ploiești.
 
Decizia a fost luată în cadrul ședinței de ieri a Senatului Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, la care a participat și președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu.
 

„Această colaborare importantă are două implicaţii majore pentru comunitatea din Prahova: pe de o parte, universitatea va organiza, în acest an, admitere pentru 50 de studenţi la medicină în Ploieşti, iar pe de altă parte, s-a deschis drumul pentru a transforma Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti ‘Dr. Constantin Andreoiu’ în Spital Clinic Universitar.

Înfiinţarea unei secţii a UMF Carol Davila la Ploieşti este un pas important în rezolvarea deficitului de medici din Prahova, contribuind la creşterea calităţii serviciilor medicale oferite populaţiei.

Cursurile studenţilor la medicină se vor desfăşura atât la Universitatea de Petrol – Gaze, cât şi la Palatul Culturii din Ploieşti. Un asemenea pas important nu putea fi făcut fără investiţiile Consiliului Judeţean Prahova în infrastructura Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti Dr. Constantin Andreoiu”, a explicat preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu.

 
Transformarea Spitalului Județean de Urgență Ploiești în Spital Clinic Universitar este importantă pentru că aduce beneficii semnificative atât pentru pacienți, cât și pentru sistemul medical: pacienții vor beneficia de servicii medicale mai avansate și de o gamă mai largă de specialități medicale; medicii și studenții la medicină vor avea acces la resurse și tehnologii mai avansate pentru cercetare și formare. Nu în ultimul rând, transformarea unui spital în Spital Clinic Universitar atrage în zonă medici de renume și specialiști din domeniul medical interesați de oportunitățile de cercetare și învățare din cadrul universității și spitalului. Acești specialiști aduc cu ei expertiză și experiență în domeniile lor, ceea ce duce la îmbunătățirea calității serviciilor medicale.