Şedinţă a Consiliului Local Păuleşti. Proiectele aprobate

Redactia -

Şedinţă a Consiliului Local Păuleşti. Proiectele aprobate

Marţi, 31 ianuarie 2017 a avut loc şedinţa Consiliului Local Păuleşti, întâlnire în cadrul căreia s-au analizat şi supus aprobării o serie de importante proiecte, urmând ca pe cele mai importante dintre acestea să vi le detaliem în cele ce urmează.

 

  1. 9 milioane de lei din impozitele locale, în anul fiscal 2017

În cadrul şedinţei din data de 31 ianuarie, s-a aprobat şi un proiect în care sunt evidenţiate veniturile pe care administraţia locală le are de colectat în cursul anului 2017. Suma totală a veniturilor provenite din impozitul pe clădiri, terenuri şi mijloace de transport se ridică la 9 milioane de lei.

La finalul discuţiilor, s-a readus în atenţie faptul că, începând cu anul acesta, toate persoanele care nu au încheiat contract cu operatorul de salubritate vor achita o taxă obligatorie de mediu, impusă de legislaţia în vigoare. Aceasta are o valoare mai mare decât abonamentul la salubritate. Până la momentul de faţă au încheiat contract cu Rosal circa 60% dintre cetăţenii comunei Păuleşti. 

 

2. Proiecte a căror realizare nu mai este necesară

 

În cadrul aceleiaşi şedinţe a fost aprobat un alt proiect care prevede retragerea din evidenţa analitică a unor proiecte a căror realizare nu mai este necesară. Este vorba despre construirea unei săli de sport la Şcoala Păuleşti şi de extindere a şcolii cu trei săli de clasă. Legat de acest proiect, primarul Sandu Tudor a făcut câteva precizări:
„Realizarea acestor proiecte nu mai este oportună. În ceea ce priveşte sala de sport, reamintesc faptul că noi deja am construit, cu fonduri primite de la CNI (n.r. – Compania Naţională pentru Investiţii) o sală de sport care este folosită de către elevii provenind atât de la şcoala din Păuleşti cât şi de la cea din Găgeni. A fost mult mai utilă construirea acestei săli atât prin prisma faptului că am primit finanţare guvernamentală cât şi prin faptul că, graţie locaţiei în care se află, aceasta poate fi folosită de către elevii ambelor şcoli. În ceea ce priveşte extinderea cu trei săli de clasă, acest proiect nu se mai justifică, având în vedere faptul că, graţie investiţiilor pe care le-am făcut anterior, toţi elevii îşi desfăşoară cursurile în condiţii optime, existând suficiente săli de clasă pentru buna desfăşurare a actului de învăţământ.”

3.Măsuri pentru buna iluminare a Sălii de Sport

 

Tot la şedinţa de marţi, 31 ianuarie, a fost adoptat şi un proiect care prevede extinderea reţelei de iluminat în zona sălii de sport nou construite. Este necesară montarea de stâlpi de iluminat în zona incintei, pentru ca aceasta să fie bine iluminată pe timp de noapte şi, astfel, camerele video amplasate în zonă să poată surprinde imagini de calitate în eventualitatea producerii unor infracţiuni (deteriorarea sau chiar spargerea sălii de sport).