Semieşecul care i-a fost fatal lui Bogdan Stelea

Redactia -

Cu un succes, la Bistriţa, o înfrângere pe „Columbia”, în partida cu Steaua, şi un rezultat de egalitate, pe teren neutru, la Galaţi, în faţa Viitorului Constanţa, Astra Giurgiu – aceasta este denumnirea pe care au adoptat-o, recent, şi televiziunile cu drepturi exclusive de transmisie din Liga I, nu numai LPF – îşi bifase, probabil, încă o victorie, de data asta în dauna celei de-a treia nou-promovate întâlnite în primele patru etape ale actualei ediţii de campionat. Socoteala dintr-un stadion populat ca la eşaloanele judeţene, doar 200 de spectatori fiind prezenţi vineri, 10 august 2012, pe arena din cartierul 9 Mai al Ploieştiului, nu s-a potrivit deloc cu aceea din…. târgul Severinului, noii divizionari A reuşind să obţină primul punct din istoria echipei lor, la cel dintâi nivel al fotbalului autohton. S-a terminat 1-1 (0-1), oaspeţii conducând pe tabelă, din minutul de prelungiri al primei reprize şi până aproape a se intra în ultimul sfert de oră al jocului, disputat pe un gazon noroios şi cu unele băltoace în zona careului dinspre vestiare. Golurile au fost reuşite de doi atacanţi, care au profitat de erori mari de marcaj şi intervenţie la balon, ale lui Cristian Melinte, respectiv Florin Pătraşcu şi Alexandru Dandea. Cel al astriştilor, înscris de Sadat Bukari (73), a meritat un premiu de frumuseţe, fiind rar văzut în Liga I. Reuşita mehedinţeanului Cosmin Vancea (45+1) a fost mai degrabă rodul unei deficienţe mari din sistemul defenisv al gazdelor.

Tribuna_goalaDupă acest 1-1 şi încă sub impresia jocului urât practicat de formaţia lui la Galaţi, başca influenţat şi de discursul deloc pe placul său, de la „DigiSport 1”, de după meci, al antrenorului, patronul Ioan Niculae şi-a permis o aroganţă la adresa unui fost mare internaţional, Bogdan Stelea, dându-l afară, în direct, la emisiunea Fanatik Show! Acolo de unde, reamintim, Niculae şi-a „tras”, 99,99%, viitorul antrenor principal, Gigi Mulţescu fiind prezent în studio, ca invitat permanent! Dacă aşa arată managementul din fotbalul autohton, nu trebuie să ne mai mirăm deloc că ţara noastră se află pe locul 51 în lume, în privinţa sportului rege. În condiţiile în care va accepta oferta, fiind aproape exclus totuşi să nu o facă, Mulţescu va trebui să lucreze cu materialul „clientului” Dinu Ghoerghe, cel care a alcătuit noul efectiv, după ce a dat afară, cu acordul patronului, aproape toţi jucătorii din sezonul trecut, scăpând atunci, desigur, băieţii aflaţi sub contract cu Ioan Becali! Cum fostului antrenor al Petrolului îi place să lucreze şi cu fotbalişti în care are încredere deplină, doar pe Selim Ben Djemia, acum accidentat, avându-l drept elev recent, îi va fi mai greu să-şi aducă oamenii, odată campionatul început. Dar, până la 31 august, data limită pentru transferurile internaţionale, mai e ceva timp. Ulterior, se va da liber la cei fără contracte, o adevărată preferinţă, în ultimii ani, a proprietarilor echipelor de fotbal din România. Însă, deoarece Ioan Niculae a anunţat că, mai mult de trei etape, Astra nu va mai sta la Ploieşti, pe iubitorii sportului rege din oraş nu-i va mai interesa, absolut deloc, în curând, ce se va mai întâmpla la o echipă care va fi mutată la malul sudic al Dunării!

ASTRA: S. Lung jr. 5.5 – Măţel 6, V. Găman (cpt) 6, Melinte 4 (90 – Distefano), Bărboianu 5.5 – Seto 6, A. Mureşan 5.5 – G. Enache 5.5, Ivanovski 5.5 (85 – William de Amorim), Junior Morais 6 (58 – Bukari 7) – Fatai 6. Antrenor: Bogdan Stelea.

FC SEVERIN: A. Marinescu 6 – Mitic 6, Bălău (cpt) 6.5, Dandea 5.5, Al. Giurgiu 6 – Buleică 5.5, Moutinho 6 (90 – Golic), Fl. Pătraşcu 5.5, Neacşa 5.5 (68 – Al. Zaharia 6) – Vancea 7.5, Thomas 5.5 ( 80 – Olah). Antrenor: Marian Bondrea (suspendat, a stat în tribună, alături de tehnicianul portarilor, Eugen David, în spaţiul tehnic substituindu-l unul dintre secunzi, Ionel Tersinio Gane, celălalt fiind ex-petrolistul Florin Pârvu).

Au arbitrat: Ovidiu Haţegan 7 (Arad) – Mircea Grigoriu 7 (Bucureşti) şi Bucsi Imre 7 (Sfântu Gheorghe).

Arbitru de rezervă: Cristina Dorcioman (Câmpulung Muscel).

Observatori: Alexandru Boc (Bucureşti), pentru joc, şi Victor Dan Berbecaru (Râmnicu Vâlcea), pentru arbitraj.

Cartonaşe galbene: Fl. Pătraşcu (14), Seto (24), Bărboianu (39), Mitic (51), Bălău (59), Thomas (66), Moutinho (77).

Luni, 20 august, Astra Giurgiu se va deplasa în oraşul de la poalele Tâmpei, pentru a oferi replica, în ultimul meci al etapei a V-a, echipei FC Braşov, primul fluier urmând a se auzi la ora 21.30, coinfruntarea fiind preluată în direct de „DigiSport1”.

Foto: Ionuţ Borcan