Gazeta de Prahova

Semnificația ascunsă a afirmației lui Mircea Dridea că… nu e rudă cu Tavi Grigore. Și altele.

Sport

Dragos Trestioreanu

În conferința de presă de joi, 23 noiembrie 2017, în care conducerea Petrolului l-a prezentat pe Romulus Ciobanu, antrenorul trecut de la… AFCM Alexandria la clubul găzarilor, președintele de onoare al „lupilor”, fosta mare glorie Mircea Dridea, după părerea mea cel mai bun fotbalist al găzarilor „all time”, a făcut, la un moment dat, o afirmație ce a surprins, de-a dreptul. „Să nu credeți că Tavi Grigore ar fi rudă cu mine”! Cum toată suflarea petrolistă știa așa ceva, mesajul subliminal pare a fi fost, de vapt, că Seniorul a fost absolut de acord cu… ieșirea din scenă a lui Grigore și trecerea lui în spatele ușilor închise! Co-fondator al AS Petrolul 52 cu fostul tehnician, cel numit pe vremuri, în casetele tehnice ale ziarului „Sportul popular” sau „Sportul”, drept Dridea 1 a lăsat impresia că-l susține non-stop pe Tavi Grigore. Situație în care ar fi fost de așteptat ca, de la înălțimea trecutului său fantastic și, mai ales, a vârstei venerabile, să-și fi exteriorizat măcar o undă de regret în privința schimbării recente de antrenor. Căci, indiferent cum s-a prezentat oficial situația, că-i promovare, că-i renunțare, că-i nu știu cum, tot schimbare de antrenor s-a numit! Posibil însă ca jocul cam fad al Petrolului în tur să-l fi nemulțumit până și pe marele fost atacant, iar atunci i-a mai retras din sprijin lui Grigore, alături de care – a declarat în conferința de presă – a promovat în primul eșalon, cu Petrolul. El – ca antrenor, iar Tavi, ca jucător.

În altă ordine de idei, având o discuție off the records, înainte de debutul conferinței de presă,  în care i-am reproșat că nu s-a opus față de – opinie personală – scoaterea totală din ritm a trei dintre fotbaliștii Petrolului, domnul Mircea Dridea i-a dat altă conotație conversației noastre și a dezvăluit-o, public, în fața colegilor de presă și a celor ai săi din conducerea clubului! Dar, pe „drum”, l-a omis pe unul dintre jucători, spunând doar de doi! Ca și atunci când a motivat că doar cei în cauză ar fi fost de vină, ci nu antrenorul, a reiterat ideea, și în plină conferință de presă, că fotbaliștii ar fi unicii responsabili pentru situația în care au ajuns ei înșiși. Dacă domnia sa tot „a dat din casă”, îmi permit și eu acum să fac la fel. Deși mă abținusem destul, ca să nu stric atmosfera.

Da, părerea mea este că, prin diverse metode specifice sportului rege, tehnicianul i-a adus pe Roland Stănescu, Georgian Păun și – parțial – Cpsmin Lambru în pragul, hai să nu-i zic disperării, fiind un termen mult prea dur, ci sigur a resemnării. Primul, golgheter al echipei în returul campionatului Ligii A Prahova nu a mai fost folosit decât foarte târziu, puțin și sporadic, ajungând efectiv să nu mai însemne mai nimic în lot! Cu al doilea a adoptat alt tip de demoralizare: rezervă utilizată pe final de meci, 10-15 minute! Plus scoaterea din lotul pentru derbiul de la Saelele, cu Voința Turnu Măgurele! Ca o paranteză, jos pălăria pentru Romulus Ciobanu, cel care a declarat, și public, că îi va da o șansă lui Georgian Păun, de-acum încolo! În sfârșit, după ce marcase cinci goluri, juniorul Lambru a fost pus pe bancă, e drept nu și scos în afara lotului, precum Păun. Însă, l-a ridicat de acolo de multe ori dar să se încălzească degeaba ori l-a folosit cam după tiparul aceluiași Păun. În cazul lui Păun și Lambru, Seniorul a incriminat… membri ai familiei acestora!!! Da, chiar așa! Dacă e să dăm din casă, atunci hai s-o dăm!

Foto: www.republikanews.ro

Citeste mai departe

Imagini de la recuperarea cu suport aero realizata astazi pe Valea Albă, de catre salvamontistii prahoveni si elicopterul pus la dispozitie de catre Inspectoratul General pentru Aviatie si Departamentul pentru Situatii de Urgenta.Din pacate, astazi a fost situatia in care cel mai negru gand al salvamontistilor cand merg sa recupereze un decedat, devine realitate , cel in care trupul gasit sa nu fie al persoanei cautate, ci al unei alte persoane neanutate ca disparuta, cum s-a intamplat si acum, ca in multe alte situatii. Actele gasite asupra victimei ne confirma ca aceasta nu este persoana anuntata ca disparuta acum 2 saptamani, fiind vorba de o persoana cu un al nume, domiciliata in Giurgiu. Continua cautarile, continua consumul de resurse umane si materiale, continua expunerea la risc, dar , noi nu putem spune "NU", noi nu putem spune "NU se poate" !

Publicată de Salvamont Romania - Dispeceratul National Salvamont pe Duminică, 17 martie 2019
Fără categorie
Statistici T5
Inline
Inline