Senatorul Augustin Mitu îl desfiinţează pe directorul Hale şi Pieţe, Emanuel Ilie

Redactia -

Senatorul Augustin Mitu îl desfiinţează pe directorul Hale şi Pieţe, Emanuel Ilie

Senatorul PSD Augustin Mitu a publicat, pe pagina sa de Facebook, o scrisoare deschisă transmisă directorului „Hale şi Pieţe”, Emanuel Ilie. Parlamentarul se declară intrigat de situaţia în care se află piaţa Malu Roşu care, nici până acum, nu a fost refăcută de la incendiul care a devastat-o şi îşi pune întrebări cu privire la capacităţile manageriale ale lui Ilie. Iată conţinutul scrisorii deschise:

„SCRISOARE DESCHISĂ
 Directorului S.C. Hale și Piețe S.A. Ploiești,
 Domnul Emanuel Ilie
 Stimate domnule Emanuel Ilie, Aș vrea ca, din start, să lămurim un amănunt esențial, acela al calității dumneavoastră în raport cu previziunile pe care le faceți și cu efectul acestora în comunitatea în care vă desfășurați activitatea. Și anume, dumneavoastră aveți calitatea de manager sau de prezicătoare? Sau este doar o combinație nefastă între managementul prezicerilor sau prezicerile manegementului?
 Pentru că, domnule manager Emanuel Ilie, ceva din povestea Pieței Malul Roșu, piață care a devenit pentru cei 30 000 de locuitori ai aceluiași cartier, dar și pentru opinia publică ploieșteană un teren de speculații și incertitudini al unor contracte dintre cele mai dubioase cu putință, s-a transformat în ceva extrem de straniu și tenebros în măsura în care aceeași piață a ars din temelii în noaptea de 2 mai a.c.
 Iar poate că lucrurile nu ar fi părut așa sau ar fi putut sta sub semnul unui mare ghinion dacă, dincolo de această nefericită întâmplare, nu s-ar fi aflat o altă situație total inacceptabilă! Aceea a lipsei de asigurare pentru această piață, asigurare care ar fi putut să salveze măcar în parte daunele produse de incendiu.
 Întrebarea care îmi vine în minte, domnule manager, este: previziunile dumneavoastră sibilinice nu au luat în calcul și această formă de protecție a pieței și, implicit, a intereselor celor 30 000 de locuitori ai cartierului?
 Sau aceste previziuni se limitează doar la interesele dumneavoastră și la pura incompetență, pornind de la premisa că, oricum, în 2013, piața ar fi trebuit modernizată? Adică, cum ar veni, dacă tot schimbăm, măcar să o facem ‚natural’, printr-un incendiu, neprezevizionat, firește, și total convenabil pentru unii.
 Domnule Emanuel Ilie, în calitatea pe care o aveți- atenție!, aceea de manager, nu de prezicătoare- vă cer în mod expres să-mi explicați următorul lucru: cum este posibil ca, din perspectiva unei persoane care își cunoaște foarte bine atribuțiile și cunoaște, de asemenea, normele, standardele și condițiile de funcționare ale unui domeniu public cum este piața, să nu luați în calcul existența unei asigurări?
 În același timp, aș vrea să înțeleg, atât eu și, prin mine, oamenii pe care îi reprezint, în ce context și în ce bază înaintați unele termene de finalizare a lucrării, dând în mod oficial asigurări consilierilor locali ca, mai apoi, toate aceste asigurări să fie spulberate de către dovezi irefutabile, de lipsă de profesionalism, de interes pentru comunitate și de lipsă de coerență în acțiunile asumate? În final, aș vrea, domnule manager, să îmi transmiteți cum sunteți pregătit să răspundeți pentru toate aceste fapte?
 Țin să menționez, ca o adăugire la cele spuse mai sus și ca o subliniere în fapt a ceea ce ați putea să îmi spuneți, că nu m-am trezit brusc abia acum să semnalez această situație de maximă gravitate, într-un moment în care am putea fi bănuiți, eu sau alți colegi de-ai mei, de politizare sau de deturnare a unor adevăruri în folosuri și scopuri strict politice, sau că episodul Malul Roșu nu m-ar interesa și nu m-a interesat până în acest moment.
 Personal, de curând, am avut o discuție cu dumneavoastră- una dintre multe altele- în care v-am cerut să mă lămuriți asupra termenului de finalizare a lucrărilor și a ceea ce se întâmplă în realitate cu această piață și ați ținut să mă asigurați, eu crezându-vă și considerându-vă un profesionist, că lucrurile stau bine și că decurg conform cu afirmațiile făcute de dumneavoastră, atât în presă, cât și în cadrul Consiliul Local.
 Deci, domnule manager, aștept din partea dumneavoastră o explicație cât se poate de corectă și reală în cel mai scurt timp. Și nu doar o explicație, ci și dovezile concrete!”
 Vă mulțumesc.
 Cu stimă,
 Senator,
 Augustin Mitu