Senatorul Iulian Dumitrescu, membru al echipei PNL în discuţiile cu FMI

Redactia -

Senatorul Iulian Dumitrescu, membru al echipei PNL în discuţiile cu FMI

Astăzi, 17 octombrie 2016, a avut loc o întâlnire a delegației FMI cu reprezentanți ai PNL la sediul central din Aleea Modrogan nr. 1. Din delegația FMI au făcut parte: șeful misiunii FMI pentru România, Reza Baqir, economistul Departamentului European, Ernesto Crivelli și Alejandro Hajdenberg, reprezentantul regional pentru România și Bulgaria. La întâlnire au participat, din partea PNL, deputații PNL Cezar Preda, Mugur Cozmanciuc și senatorul liberal Iulian Dumitrescu. 

 Reprezentanții Fondului Monetar și-au manifestat interesul pentru bugetul de stat pentru anul viitor, dar și față de proiectul de lege privind conversia creditelor în franci elvețieni. Partea română a subliniat susținerea PNL pentru proiectul de lege privind conversia creditelor în franci elvețieni la cursul istoric, punând în evidență argumentele Partidului Național Liberal în această chestiune. În privința bugetului pentru anul 2017, parlamentarii PNL au subliniat faptul că elaborarea acestuia trebuie să intre în sarcina viitorului guvern, rezultat în urma alegerilor din 11 decembrie.

O altă temă importantă abordată la această întâlnire a fost cea a deficitului bugetar prognozat pentru anii următori. Reprezentanții PNL i-au asigurat pe membrii delegației FMI că PNL își asumă un deficit bugetar în scădere pentru următorii ani, pragul maximal fiind cel de anul acesta, respectiv sub valoarea de 3%.

Nu în ultimul rând, parlamentarii PNL au accentuat ideea că o creștere economică sustenabilă nu poate fi realizată decât în condițiile dezvoltării infrastructurii – rutieră, feroviară și aeriană – care să lege România și provinciile istorice de București și Europa. Reprezentanții PNL au indicat faptul că sursele de finanțare pentru dezvoltarea infrastructurii vor fi structurate pe 3 axe – fonduri europene, investiții guvernamentale (cu un plus de venituri rezultat din creșterea economică) și venituri suplimentare rezultate din combaterea evaziunii fiscale.

Reprezentanții FMI au agreat faptul că dezvoltarea infrastructurii va genera printre altele o creștere a investițiilor private care vor sta la baza creării de locuri de muncă și, în ultimă instanță, a unei creșteri economice sustenabile.