Serbările Toamnei- Festivalul Ţuicii Vălenii de Munte, 25-27 octombrie 2019, programul evenimentului

Daniel Dimache -

Serbările Toamnei- Festivalul Ţuicii Vălenii de Munte, 25-27 octombrie 2019, programul evenimentului

Este deja o tradiţie, nu numai pentru Valea Teleajenului şi Vălenii de Munte, ci pentru judeţul Prahova şi chiar aşteptată şi apreciată de oameni din toată ţara, ca la sfârşit de octombrie, în oraşul noastru să celebrăm sărbatoarea recoltei, a toamnei şi a ţuicii de Văleni.
În perioada 25-27 octombrie 2019, organizatorii, Primăria Vălenii de Munte, Consiliul Local şi Centrul Cultural „Nicolae Iorga” vă asteptă, pe dumneavoastră, cetăţenii oraşului, dar şi pe toţi oaspeţii care vor dori să participe, la ediţia a XXII-a Serbărilor Toamnei şi a Festivalului Ţuicii la Vălenii de Munte. Timp de trei zile, în Piaţa Oraşului, producătorii, comercianţii si meşteşugarii vă vor îmbia cu produsele lor. Cantecul, jocul şi voia buna vor fi asigurate de spectacolele si jocurile de lumini senzationale pregatite special pentru dumneavoastră, de către echipa din administraţia publică locală condusă de primarul Florin Constantin!
Pe parcursul celor trei zile vor fi organizate o serie de activităţi care au devenit de mult tradiţionale, activităţi ce vin sa bucure sufletele cetăţenilor oraşului şi ale invitaţilor lor. Este vorba de: FESTIVALUL ŢUICII – în cadrul căruia se organizează concursul de degustări unde sunt premiaţi producătorii de ţuică; SPECTACOLE ÎN AER LIBER susţinut de formaţiile artistice ale Centrului Cultural si din alte localităţi, dar şi artişti de primă mărime; TÂRGUL DE PRODUSE AGROALIMENTARE ŞI MEŞTEŞUGĂREŞTI şi alte momente surpriză.
Vor urca pe scenă, în cele trei zile ale sărbătorii, artişti de mare valoare, pentru toate gusturile : Irina Rimes, Anna Lesko, Petrică Mâţu Stoian, Emilia Ghinescu, Raoul, Oana Radu, Diana Bişinicu, Valentin Sanfira, Nemuritorii, Taraful Ionel Tudorache, Leya D şi alţii.

4 cetăţeni de onoare

Un moment special în cadrul evenimentului îl constituie decernarea titlului „Cetăţeni de Onoare” unor membri ai comunităţii locale răsplătiţi pentru realizările lor: prof. dr. Emil Muşat, membru al Uniunii Scriitorilor din România, preotului Nicolae Tănase, de la Valea Plopului, medicului pediatru George Daniel şi vălenarului Ion Dumitru. Evenimentul va avea loc în cadrul Galei Cetăţenilor de Onoare, programată vineri, 25 octombrie, la Centrul Cultural „Nicolae Iorga”.

Florin Constantin, primarul oraşului Vălenii de Munte:

„Ţinem foarte mult la păstrarea tradiţiilor la Vălenii de Munte, mai ales a celor care promovează oraşul nostru la nivel naţional. Dorim la fel de mult să oferim cetăţenilor acele prilejuri de distracţie şi destindere, să se poată bucura de concerte bune, de întâlnirea cu artişti de primă mărime în România, la noi acasă, în urbe şi să se poată bucura de produsele tradiţionale sau de o masă cu prietenii la terase, în zilele frumoase de toamnă pe care le trăim.”