Sergiu Frusinoiu şi Carp – prima unitate canină de salvare din avalanşă a Salvamontului Prahova

Daniel Dimache -

Sergiu Frusinoiu şi Carp – prima unitate canină de salvare din avalanşă a Salvamontului Prahova

Sergiu Frusinoiu şi Carp au devenit şi oficial, de astăzi, prima unitate canină de salvare din avalanşă din cadrul Salvamont Prahova. Salvamontistul a anunţat acest lucru printr-o postare pe pagina sa de Facebook şi se paare că o sărbătoreşte printr-o îmbrăţişare cu superbul şi inteligentul patruped care-l întovărăşeşte la acţiunile de salvare.

„Am trecut de primul pas!

De azi, oficial, eu si Carp am devenit unitate canina de salvare din avalansa in cadrul Salvamont Prahova, in urma promovarii examenului de brevetare din cadrul Stagiului National de Formare a Unitatilor Canine Salvamont.
Treaba noastra abia acum incepe prin asigurarea posibilelor interventii in caz de avalansa cu victime si prin antrenamentele constante pentru perfectionare si pregatire a examenului de reconfirmare a brevetului pe care il vom sustine anual.
Multumesc lui Daniel Banu pentru ca ne-a oferit credit si sustinere in drumul nostru spre aceasta reusita.
Multumim lui Ion Sănduloiu care ne-a sprijinit la orice ora din punct de vedere didactic si nu numai.
Nu in ultimul rand ii multumesc Florinei Plesco pentru ca mi-a daruit acest suflet minunat care este Carp si pentru ca m-a sprijinit cu informatii la orice ora. Apropo, Florina are cea mai faina canisa de Border Collie de la noi, New Gold Box, dar si cei mai frumosi catei.
La Câini de avalanșă Salvamont România am gasit o gasca frumoasa care m-a primit ca pe un frate.

Fotografia a fost surprinsa de Pascu Dumitru fix la finalul examenului, fetele noastre cu siguranta exprima bucuria si emotia promovarii.”