Seriozitate și optimism în tabăra găzarilor, înaintea turului semifinalei cu FCSB

Redactia -

Cu mai bine de 24 de ore înaintea primei manșe a semifinalei cu FCSB, de joi, 5 martie 2015, ora 21.30, în direct pe „Pro TV”, antrenorul principal al echipei Petrolul Ploiești, Mircea Rednic (foto sus; www.fcpetrolul.ro), și căpitanul acesteia, Geraldo Alves (foto jos; www.fcpetrolul.ro), au prefațat cel dintâi duel cu rivala din București, cea care și-a pierdut dreptul de a folosi vechea denumire, sigla și palmaresul, în urma procesului pierdut cu Ministerul Apărării Naționale. Foarte interesant, neavând nimic de ascuns, amfitrionii conferinței de presă de miercuri, 4 martie, i-au întâmpinat pe jurnaliști cu o foaie A4, pe care era tipărit atât lotul de 18 jucători oprit în cantonamentul de la hotelul Best, cât și numele absenților de la meciul cu FCSB. Mai mult, Rednic nu s-a sfiit să anunțe că doi dintre titularii de mâine vor fi ex-căpitanul Laurențiu Marinescu, înlocuitorul în primul „11” al suspendatului Ioan Filip, după cartonașul roșu primit în meciul cu FC Botoșani, din campionat, și mai nou-venitul Mohamed „Meme” Tchite, un  vârf de atac originar din Burundi, având și pașaport belgian. Azi, la ora conferinței de presă, erau în toi negocierile cu o altă posibilă achiziție a găzarilor, mijlocașul ofensiv sloven, Rok Kronaveter, care poate evolua și ca atacant retras, tehnicianul „lupilor” având cuvinte de laudă la adresa acestuia și sperând să se ajungă la un numitor comun. Până la această oră, totuși, siteul www.fcpetrolul.ro nu a anunțat dacă părțile ar fi ajuns la același numitor comun.

Altfel, mereu cu zâmbetul pe buze, Mircea Rednic a declarat: “Cupa este un trofeu pe care ni-l dorim foarte mult. Calificarea se poate decide atât la Ploiești, cât și în returul de la începutul lunii viitoare. Noi trebuie să jucăm inteligent, băieții sunt pregătiți și concentrați la meciul de mâine (n.r. – joi), 5 martie), nu ne interesează altceva. Am câștigat primele două meciuri din retur, dar încă sunt nemulțumit de joc, am suferit foarte mult în atac. Avem câteva absențe, Filip este suspendat, iar Tamuz se află în plină refacere, dar sper să găsesc cele mai bune soluții. Atmosfera, în cadrul lotului, este foarte bună, băieții au format o adevărată familie, iar dacă exista o anumită stabilitate, sunt sigur că Petrolul avea mult mai multe puncte, acum. Știu că fanii abia așteaptă acest joc, ca și noi, de altfel, și mă aștept să fie o atmosferă incredibilă pe stadion”. Speranțele în privința unei arene pline – bineînțeles, exceptând cele două peluze, suspendarea dictată anul trecut urmând a expira după partida de luni, din Liga I, contra formației CSMS Iași – ale tehnicianului se vor împlini, doar puține bilete mai rămânând încă neachiziționate. Se estimează că, la confruntare, vor asista, scăzând locurile de siguranță, în jur de G_Alves_mica8.000 de iubitori ai fotbalului. Vor absenta fanii din galeria Stelei, care au anunțat că nu vor face deplasarea la Ploiești, fiind foarte supărați după pierderea denumirii grupării lor favorite. Antrenorul principal al Petrolului este mai liniștit în privința ofensivei, de când îl are bun de joc pe Tchite, ca back-up pentru acesta alegându-l pe tânărul Mareș și lăsându-l în afara lotului pe N’Koyi. Asta după ce recent sărbătoritul Pastorini l-a convins că se pregătește tot mai bine. Pentru mâine, Rednic i-a oprit pe următorii fotbaliști: Pecanha și Cobrea (portari); Alcenat, Peteleu, Geraldo, Satli, Ipșa, Fanchone, Nepomuceno, L. Marinescu, de Lucas, Teixeira, Vasilache, Al. Coman, Astafei, Tchite, Mareș și Pastorini (jucători de câmp). Toto Tamuz a revenit la pregătiri, după operația de menisc, deocamdată însă numai în sala de forță, urmând a se alătura coechipierilor săi de săptămâna viitoare, existând speanțe să  prindă un meci oficial la debutul lunii aprilie. Vor vedea meciul cu FCSB din tribună, în afara celor deja-amintiți mai sus, goal-keeper-ul Bolboașă și jucătorii de câmp Beța, Gallegos, Alecsandru și Al. Chiriță.

Din partea echipierilor Petrolului a vorbit, la aceeași conferință de presă, Geraldo Alves, cel care a spus că „suntem pregătiți atât fizic, cât și psihic, pentru acest joc. Nu e un meci decisiv, dar e foarte important, așa că îl vom trata ca atare. E clar că trebuie să ne îmbunătățim jocul, așteptăm mult mai mult de la noi. Pentru mine, e o motivație foarte mare să câștig un nou trofeu cu Petrolul. E important să nu luăm gol și să înscriem. Acesta ar fi cel mai bun rezultat pentru noi. Pe seară, la lumina reflectoarelor de pe arena Ilie Oană, Mircea Rednic – ajutat de Valentin Sinescu, Radu Vasilcan și Cătălin  Grigore – a condus ultimul antrenament dinaintea meciului de joi, cu FCSB, echipa găzarilor revenind apoi în cantonament.