Sesiune de informare în cadrul Programului Inovare în industria verde

Redactia -

Sesiune de informare în cadrul Programului Inovare în industria verde

Innovation Norway alături de partenerul local Camera de Comerţ şi Industrie Prahova prin Centrul Europe Direct Ploieşti, a organizat în data de 14 martie, sesiunea de informare gratuită din cadrul programului Inovare în industria verde, parte din schema mai largă de finanțare: Granturile SEE și norvegiene pentru perioada 2009-2014.Programul de finanţare a fost lansat acum 2 ziîe la Bucureşti, evenimentul derulat la Ploieşti făcând parte dintr-o serie de sesiuni regionale din informare care vor avea loc in următoarea perioadă. 

Reprezentanţi ai Administraţiei Publice Locale: Consiliul Judeţean Prahova, Primăria Municipiului Ploieşti şi Prefectura Prahova, au salutat acţiunea CCI Prahova şi şi-au exprimat cu aceastş ocazie interesul pentru domeniul finanţat prin programul norvegian. 

Au participat la eveniment peste 50 reprezentanți ai companiilor românești care desfăşoară activităţi în regiunea Sud Muntenia. Programul își propune să mărească gradul de competitivitate al întreprinderilor verzi, inclusiv ecologizarea industriilor existente, inovarea și dezvoltarea spiritului antreprenorial verde. Inovare în industria verde este un program dedicat dezvoltării iniţiativelor verzi ale întreprinderilor din România.

De asemenea, prin Schema de Granturi Mici, vor fi finanţate iniţiative antreprenoriale eco-inovatoare dezvoltate de către întreprinderi şi organizaţii neguvernamentale în zonele mai puţin dezvoltate din România. Bugetul total disponibil este de 21 623 200 euro.

În cadrul sesiunii de informare, reprezentanţii Innovation Norway au prezentat elementele principale ale programului de finanţare, precum: criterii de eligibilitate pentru solicitanţi şi parteneri, procedura de depunere a cererilor de finanţare. Întâlnirea s-a încheiat cu o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu privire la condiţiile de finanţare ale programului.

Toate informaţiile relevante cu privire la programul de finanţare sunt disponibile începând cu data de 12 martie, pe pagina de internet a programului www.norwaygrants-greeninnovation.no.