„Set” la zero al juniorilor Petrolului, plus câțiva seniori, în dauna unor „U 18” de la Brașov. Mario Bratu a bifat o „dublă”de efect!

Dragos Trestioreanu -

„Set” la zero al juniorilor Petrolului, plus câțiva seniori, în dauna unor „U 18” de la Brașov. Mario Bratu a bifat o „dublă”de efect!

Idee foarte bună a staff-urilor FC Petrolul Ploiești, organizarea unui meci-test cu o echipă formată din juniori născuți în anul 2002 și legitimați la ACS Kids Tâmpa Brașov opusă unei formații oarecum  similară a „lupilor” și-a dovedit utilitatea. Asta în sensul că Flavius Stoican a putut da credit tuturor juniorilor din efectivul deplasat la Poiana Brașov, mai puțin a portarului de 16 ani Alex Radu, folosind și trei „U 19” din Vaslui, un coleg de post din echipa națională de tineret a Republicii Moldova al fostului petrolist Ianoș Brînză și un brazilian care a jucat numai în țara lui de baștină până la 29 de ani, dar și un fost junior al clubului găzarilor, debutat în Liga 1, ca și Cosmin Lambru, pe vremea lui Ionel „Jerry” Gane.

Repriza întâi a fost cu mai puțin faze de poartă, însă, firesc, Petrolul a dominat clar jocul, junii brașoveni trecând rar de mijlocul terenului și neavând nicio ocazie de a marca. La jumătatea reprizei, mijlocașul de bandă dreaptă Mihai Constantinescu (minutul 23) a prins un șut norocos din afara careului, transformat în gol și în urma unei intervenții nefericite a portarului advers. A fost scorul primului mitan, în care s-a remarcat Ianis Stoica, juniorul de 16 ani având o lovitură liberă din lateral stânga cadrată, dar salvată de la prima bară de goal-keeper-ul lui Kids Tâmpa, nu a pierdut vreun duel și a le-a pasat util coechipierilor. Păcat însă că, la fel ca la reluare, demarcările lui excelente, îndeosebi în partea a doua a jocului, nu au fost speculate de mijlocașii centrali. Cei care și-au mai revenit abia pe final de meci, odată și cu o cădere clară din punct de vedere fizic a brașovenilor. În rest, Antonio Manolache a dovedit din nou că Stoican se poate baza mai mult pe serviciile lui, că Robert Enache ar putea fi o soluție la „U 19”, și cam atât.

Dintre cei trei tineri de la Sporting Juniorul Vaslui, veniți la probe, a impresionat cu o paradă de ultim moment portarul Ionuț Ailenei, care s-a opus golului de onoare al localnicilor, coechipierii săi Octavian Cracea și Aurel June nesărind totuși în ochi. Nici fostul junior al defunctului centru al SC FC Petrolul, Constantin Costache, nu a debutat bine în joc, dar și-a mai revenit în ultima parte a prezenței sale pe teren. În schimb, o evoluție apreciată bun a avut Mario Bratu, cel care a înscris de două ori la rând, în urma unor faze personale de mare efect și a unor șuturi spectaculoase. Evident că seniorii Walace Alves da Silva, Alexandru Munteanu și Mădălin Mihăescu s-au distins printre „copii”, primul fiind integralist, marcând un gol și ratând după o fază în care a luat mingea de la centrul terenului. Fază care i-a reușit însă lui Valentin Țicu, ulterior, pornidn din lateral stânga. Cât îl privește pe jucătorul străin testat, Severo da Silva Alves Neto , el a demonstrat că tehnica braziliană rămâne inconfundabilă, însă nu a avut și realizări ofensive pe seama așteptărilor. Sezonul trecut la SCM Gloria Buzău, internaționalul moldovean de peste Prut Cristian Apostolachi – ca și înlocuitorul său, Ailenei, cu o talie foarte bună la vârsta lor – nu a fost întrebuințat serios deloc.

Cu mențiunea că FC Petrolul va bifa joi, 4 iulie 2019, de la ora 18.00, pe arena brașoveană Silviu Ploieșteanu-Tineretului, ultimul meci-test din stagiul de pregătire din Poiana Brașov, joc care va fi transmis live pe canalul de Youtube al FCP TV, iată care au fost formulele „lupilor” folosite în cele două reprize: Apostolachi (18 ani) – Costache (22 de ani, sezonul trecut la Metaloglobus București), Walace, Manolache, Țicu (cpt) – Cracea (17 ani), Enache – Constantinescu (June, 17 ani), Neto (29 de ani), Stoica – Bucur (I) și Ailenei (18 ani) – Simionescu, Walace, Manolache (Mihăescu), Țicu – Enache – June, Bratu, Stoica (Munteanu)  – Bucur. Celelalte cinci goluri au fost marcate de Raul Bucur (64) , Mario Bratu 70 și 80), Valentin Țicu (88) și Walace Alves da Silva (89). Restul componenților lotului găzarilor nu a jucat, după ce a avut de dimineață un antrenament fizic foarte serios.

Foto: www.fcpetrolul.ro și capturi FCP TV