Seto a explicat cauzele meciului mai slab făcut la Galaţi, de Astra, în faţa Viitorului, iar Ivanovski a promis jocuri mai bune

Redactia -

Într-o conferinţă de presă organizată la „Columbia, joi, 9 august 2012, de către FC Astra Ploieşti, cei doi fotbalişti străini trimişi în faţa jurnaliştilor, japonezul Seto Takayuki (foto, în stânga) şi internaţionalul macedonean Mirko Ivanovski (foto, în dreapta), au vorbit despre meciul de la Galaţi, din etapa a III-a, contra „gazdelor” de la Viitorul Constanţa, respectiv despre CV-ul propriu şi despre idolii săi. Astfel, niponul a pus prestaţia slabă de pe arena Oţelului pe seama căldurii de la ora jocului (19.00), persistentă pe tot parcursul primei reprize, dar şi pe lipsa de omogenizare a echipei, formată acum din mai mulţi jucători nou-veniţi. Reamintim că meciul dintre Viitorul şi Astra, încheiat cu scorul de 0-0, a fost decretat drept cel mai slab de până acum, din actuala ediţie de campionat, şi nu numai pentru că a fost singurul încheiat fără goluri. Seto Takayuki s-a arătat foarte mirat de ce se programează meciuri, de către LPF şi televiziuni, la ore la care temperaturile sunt realemnte insuportabile, părere asupra căreia ne raliem pe deplin. Şi vineri, 10 august, formaţia japonezului va juca, împotriva alte nou-promovate, FC Severin, tot de la aceeaşi oră, de data asta pe propria arenă, însă mercurul din termometre a scăzut, cu mai multe grade, faţă de acum patru zile.

La rândul său, Ivanovski, fan declarat al brazilianului Ronaldo, francezului Zidane, portughezului Ronaldo şi Realului din Madrid, a anunţat că a fost convocat din nou la echipa naţională a Macedoniei, explicând cum sunt urmăriţi internaţionalii din ţara sa, de selecţionerul galez John Toshack, fostul jucător al lui FC LIverpool. Astfel, singurele prilejuri de a afla noutăţi despre jucătorii chemaţi de el sunt partidele urmărite la televizor şi diferitele stastisici. Mirko Ivanovski a început ca mijlocaş lateral, apoi a trecut atacant, la o echipă din prima ligă a Cehiei, Slavia Praga. Perioadele sale de glorie, în care a înscris mai mult, au fost consemnate la Makedonija Skopje (11) şi, în prima divizie din Polonia, la Arka Gdynia (7), de la ultima fiind adus la Astra. Însă, înaltul şi puternicul fotbalist nu are o preferinţă anume, mărturisindu-le jurnaliştilor că poate evolua şi ca vârf împins, şi ca atacant retras, şi ca mijlocaş ofensiv. El speră să înscrie cât mai curând şi pentru Astra, primul prilej fiind partida contra trupei lui Marian Bondrea, fost antrenor al „dracilor”, care va sta acum în tribună, fiind supendat pentru două etape, după ce a fost trimis în tribună, de către arbitrul din Zalău, Paul Unimatan, din cauza protestelor, la jocul precedent de la Turnu Severin, în compania Concordiei Chiajna. De la disputa cu mehedinţenii va lipsi fundaşul stânga francez de origine tunisiană Selim Ben Djemia, ex-petrolistul suferind o problemă musculară, la pulpa unui picior, în urma unui sprint pe extremă, în meciul cu Viitorul, de la Galaţi. Ben Djemia va absenta trei săptămâni de pe teren.