Sever Voinescu explică pe Facebook de ce nu mai merge o tură

Redactia -

Sever Voinescu explică pe Facebook de ce nu mai merge o tură

Sever Voinescu, vicepreşedinte al PDL şi deputat pe Colegiul nr.10 Ploieşti, nu va candida pentru un nou mandat în Parlament la alegerile din decembrie. Acesta şi-a făcut publice pe contul său de Facebook motivele pentru care a făcut pasul înapoi. 

„Nu voi candida la parlamentarele din această iarnă. Aș fi vrut să părăsesc scena parlamentară discret, fără să perturb în vreun fel lupta politică importantă care se va da acum. În realitate, nu e mare lucru de comentat în legătură cu această decizie a mea. Pur și simplu, trebuie să-mi reorganizez cîte ceva în viață. Decizia mea este perfect similară cu a oricărei alte persoane care vrea să-și schimbe jobul. Nu e o nenorocire, nu e nici măcar o știre. Însă, văd că se speculează și mi se atribuie motivații impure. Cum că m-aș fi supărat pe toți pentru că nu ”mi s-a dat colegiu eligibil”. Mai mare prostie nu am auzit. Nu am vrut, în general, ”să mi se dea” în toți anii de cînd fac politică. Dacă am vrut ceva, am intrat în competiție specifică și, firesc, uneori am obținut, alteori am ratat. Apoi, nu am vrut colegiu eligibil pentru că nu am vrut colegiu deloc. Decizia mea de a nu mai candida a fost luată cu mult timp în urmă, am anunțat conducerea partidului despre această decizie încă de acum patru luni, iar apropiații mei știau despre gîndul meu de la începutul anului. Apoi, să fim clari: sînt unul dintre aceia care crede că nu există colegii sigure – toate colegiile sînt nesigure, avînd în vedere dinamica electorală și sistemul electoral. Ticăloșii pot scrie și pot spune pe la colțuri ce vor. Adevărul e mult mai simplu. Și este exact cel pe care l-am rostit: vreau să îmi refac prioritățile în viață. Vreau să îmi petrec următorii ani alături de anumiți oameni, făcînd anumite lucruri și aceste opțiuni exclud prezența în Parlament.

Pentru cei care sînt interesați: redeschid acum biroul de avocatură, discut cu organizații pe presă o anume revenire, gîndesc un proiect de consultanță, pregătesc materiale pentru unele cărți și voi continua să sprijin ideile conservatoare întru realizare. Voi rămîne un inflexibil și aproape radical pro-american. Voi continua să-i detest pe cei pe care i-am detestat pînă acum. Voi continua să-i iubesc și să-i admir pe cei pe care i-am iubit și i-am admirat pînă acum. Și mai e ceva: lumea nu se termină în 2012!”oinescu

Din punctul nostru de vedere decizia sa este una benefică pentru ploeişteni şi prahoveni  întrucât  scapă de unul dintre politicienii impuşi de la Bucureşti, care nu a avut nicio legătură cu comunitatea locală. Voinescu a ocupat DEGEABA fotoliul de deputat timp de patru ani, poziţie din care un om al locului ar fi putut face câte ceva pentru comunitatea care l-a trimis în Parlament.