Sfaturi care te ajuta să-ți găsești job-ul dorit

Daniel Dimache -

Sfaturi care te ajuta să-ți găsești job-ul dorit

Cercetările disponibile arată că mai mult de jumătate dintre persoanele care sunt angajate în prezent se gândesc să obţină un nou job. În plus, mai mult de jumătate dintre persoanele angajate în prezent consideră că au doar un loc de muncă și nu o carieră.

 Fie că sunteți proaspăt la facultate și căutaţi primul job, fie că sunteți obosit de locul de muncă actual și că aveți nevoie de o altă slujbă, unele tehnici de “vânătoare” de locuri de muncă te vor ajuta să îți faci o anumită idee. Următoarele cinci tehnici par simple, dar fac o diferență considerabilă atunci când vine vorba de aplicarea la un job:

  1. Pregătește-ți mai bine CV-ul

 CV-ul dumneavoastră este făcut să crească șansele dumneavoastră de a fi angajat mai mult decât orice altceva. Cercetările arată că agentul de recrutare va petrece aproximativ 3,14 minute citind CV-ul dumneavoastră și își va face în mintea lui/ ei o idee: dacă să vă angajeze în primul minut după citirea CV-ul. Prin urmare, 1 din 5 recrutori vor respinge un candidat înainte de a termina citirea CV-ului candidatului.

 În esență, CV-ul tău îți poate face sau îți poate scădea de angajare-ceea ce înseamnă că ar trebui să-ți petreci mai mult timp făcând-ul. Iată câteva sfaturi rapide:

-Copiați-vă cu atenție și editați CV-ul: cercetările arată că 59% dintre angajatori vor respinge un candidat din cauza unor mici erori de gramatică

-Păstraţi-l simplu și la obiect: Evitați să încercați să fiți prea inteligent.Cercetările arată că mai mult de jumătate dintre angajatori resping candidații din cauza încercării excesive de a fi prea inteligenți. Același lucru este valabil și pentru design: mai mult de 40% dintre angajatori resping candidații din cauza designului prea pompos, fonturilor necorespunzătoare, imaginilor clip-art sau a emoji-urilor.

  1. Încercați să utilizați mai multe CV-uri

 Mulți solicitanți de locuri de muncă au impresia că un CV trebuie să fie fix și consecvent în toate cererile de locuri de muncă. Nu neapărat. Folosirea mai multor CV-uri va pot ajuta să ajungeți la job-ul dorit.

 Având mai multe CV-uri pot veni la îndeamnă în mai multe scenarii. De exemplu, ați putea căuta o poziție diferită în aceeași industrie sau aceeași poziție în diferite industrii. În loc să vă modificați CV-ul cu fiecare nouă solicitare de locuri de muncă (creșterea șanselor de greșeli și erori-care pot să afecteze perspectivele de angajare așa cum a fost indicat mai devreme), puteți pur și simplu să utilizați mai multor CV-uri.

  1. Obțineți o recomandare de la cineva din interior

 O altă modalitate aparent simplă, dar foarte eficientă de a-ți obține o slujbă de vis este obținerea unei recomandări “din interior”. Cu o recomandare “în interior”, șansele se vor aduna pentru a obține slujba ta de vis.

 În esență, nu numai că este foarte puțin probabil să fiți conștient de majoritatea locurilor de muncă din organizația dumneavoastră de vis, deoarece acestea nu vor fi postate online, dar decizia de angajare va fi foarte înclinată în favoarea persoanelor care sunt menționate de cineva care lucrează deja acolo.

 Dacă sunteți interesat să lucrați într-o organizație și aveți un punct de contact la acea organizație, nu așteptați să fie făcută postarea unui loc de muncă. Solicitați o trimitere către persoanele care iau decizii de angajare și faceți-vă cazul.

  1. Lucrați la tehnicile legate de email

 Este dificil să vezi conexiunea dintre abilităţile tale de scris e-mail-uri și posibilitatea de a te angaja, dar experiența și cercetarea arată că experiența ta de a scrie email-uri contează foarte mult. Cercetătorii din domeniu spun că peste 20% din managerii de angajare nu vor angaja un candidat la locul de muncă care nu a trimis un mesaj de mulțumire după un interviu.

 Cu alte cuvinte, chiar dacă procesul de solicitare a locului de muncă nu a avut loc online, găsirea adresei de e-mail a managerului dumneavoastră de angajare și trimiterea unui simplu e-mail de mulțumire după ce ați fost intervievat vă poate apropia mai mult de muncă dumneavoastră de vis.

 Dacă, pe de altă parte, procesul de solicitare a locului de muncă implică utilizarea e-mailului, iată 2 sfaturi pentru dumneavoastră:

 -Asigurați-vă că e-mailurile dumneavoastră sunt personalizate și trimise persoanei potrivite: aceasta arată că ați făcut pregătiri și vă va oferi un avantaj. Cercetătorii arată, de asemenea, că e-mailurile personalizate tind să aibă mai multe deschideri și răspunsuri.

 -Nu întârziați să-i urmăriți. Dacă nu mai auziți după 48 de ore, urmați-vă.Cercetătorii au constatat că este puțin probabil că 90% din persoanele care nu răspund la e-mailul dumneavoastră în 48 de ore să răspundă vreodată. Cu alte cuvinte, dacă au trecut două zile și nu ați auzit atunci, este puțin probabil să auziți – încercați din nou!

  1. Creați un site care să vă demonstreze capacitatea de a funcționa în poziția dorită

 Majoritatea experților în căutarea unui job vă vor sfătui să vă lustruiți CV-ul pe Linkedin, să obțineți experienţă de muncă bună și să vă construiți conexiuni solide pentru a vă spori perspectivele de angajare. Foarte puțini, totuși, vor promova crearea unui site web, dar poate crește în mod serios șansele de a-ți obține locul de muncă visat. 

                                                     * * *

 Articol scris de Enache Matei, copywriter la Flatfy.ro.

Flatfy.ro este un motor de căutare de locuințe propuse spre vânzare și este adresat persoanelor care caută să cumpere și/sau să închirieze case, apartamente și vile atât pe piața secundară cât și  pe piața imobiliarelor noi construite în România. Acesta încorporează reclame de la o multitudine de surse pentru a-i asigura clientului o gamă largă de conținut relevant în ceea ce privește industria imobiliară.

Flatfy.com lucrează în 37 de țări, inclusiv cele Est Europene, deci puteți compara prețurile în aceste țări : România ( flatfy.ro, new.flatfy.ro ) și Ungaria ( hu.flatfy.com )