Sfaturi legate de îngrijirea corespunzătoare a grădinii

Daniel Dimache -

Sfaturi legate de îngrijirea corespunzătoare a grădinii

 

Grădina ta, regulile tale, dar ce faci atunci când trebuie să ai grijă de o suprafață mare de pământ unde stau fără chirie gazonul proaspăt tuns, florile și câțiva copaci bătrâni care îți fac umbră în zilele de vară. Ai cum să îi ignori? Normal că nu. Tocmai de aia ți-ai instalat o mică sau mare magazie în grădina din curte unde depozitezi parcă din ce în ce mai multe ustensile sau aparate care te ajută.

Dacă ești fericitul posesor al unei case cu grădină, consideră-te norocos, mai ales în sezonul cald în care soarele parcă îți zâmbește prea mult. Alături de magazia cu surprize, mai încolo în grădină, probabil că este un foișor. Dacă ești dintre cei și mai norocoși, acel foișor este dotat și cu un grătar și câteva scaune de grădina și o masă. Ca să fie atmosfera frumoasă, în serile plăcute de vară te aduni cu prietenii și jucați un joc de societate sau stați la povești vechi și amuzante despre începuturile prieteniei voastre.

Toate ca toate, amintirile frumoase, grătarul de vară sau relaxarea sunt doar recompense de la tine, tot pentru tine. Adică, tu ai grijă să folosești furtunul de grădină pentru a menține gazonul verde, tu folosești unelte de grădină potrivite pentru plantele din ea și tot așa. Așa că, dacă ești un grădinar priceput sau unul amator și vrei să mai furi niște sfaturi, îț recomandăm acest articol. Așa că, dacă aproape a venit vara peste noi, îți recomandăm să îți torni niște cuburi de gheață în paharul cu limonadă și să citești acest articol care s-ar putea să te ajute.

Iată câteva sfaturi legate de îngrijire a grădinii:

Apa trece, plantele rămân

Dacă vorbim despre o grădină mare, vorbim și despre foarte mult loc și foarte posibil, foarte multe plante de care trebuie să ai grijă. Așa că, începem cu ceva care nu trebuie să lipsească din grădina ta, indiferent de situație.

Furtunul de grădină este ceva absolut necesar, mai ales într-o grădină mare. În fine, apa este cel mai vital lucru de care au nevoie toate organismele, dar furtunul este cel care ajută apă și pe tine să uzi plantele cât mai repede. Cum ar fi fost ca în loc de furtunul de grădină să stai să aduci apă din casă într-o găleată. Probabil că ți-ar fi luat și mai mult timp, iar pe drum mai și vărsai din ea. Așa mai bine te conectezi la cea mai apropiată sursă de apă din grădina ta, îți iei un furtun de grădină lung, care să ajungă. Îți mai recomandăm și un capăt reglabil, pentru a seta modul de stropire.

Dacă ai deja un furtun de grădină, o grădină prea mare și simți că nu o poți cuprinde pe toată sau nu ai la dispoziție timpul necesar, nu dispera. Avem soluția și pentru asta. Îți recomandăm o stropitoare pe care o conectezi la furtun, îi dai drumul și îți udă partea la care nu poți ajunge.

Gazonul trebuie să fie mereu tuns și aranjat

Îți mai aduci aminte de magazia pe care o ai în grădină și faptul că este deja înghesuită? Ei bine, iată că am găsit și motivul, ai un tractoraș de tuns iarba. Dacă nu asta e problema, se poate aplica și invers, dacă ai prea mult loc în magazia din grădină și nu ai cu ce să ocupi spațiul, îți recomandăm un tractoraș de grădină.

Deși îl găsești la prețuri destul de mari, dacă îți permiți unul, nu vei mai avea probleme cu gazonul crescut în grădină. De ce? Pentru că este foarte util și mult mai comod pentru tine, comparativ cu o mașină de tuns iarba clasică. Mai mult ca sigur că diferența de preț este imposibil de ignorat, dar avantajele sunt de partea tractorașului de tuns iarba. Are patru roți, un scaun, este înalt, are volan și îl poți controla foarte simplu, stând jos. Poți să îl consideri chiar o mică jucărie, dar ai grijă pentru că această jucărie poate să fie periculoasă dacă nu este folosită cum trebuie.

Ce să mai ai în grădină?

Lopata sau lopățica sunt două ustensile care nu ar trebui să îți lipsească din grădină, mai ales dacă ești iubitor de plante perene sau de orice tip și vrei mereu să aduci ceva nou în grădină. O să ai nevoie de cel puțin una dintre ele, dar de preferat ar fi amândouă.

Grebla este și ea un ”must have” în grădina oricui, în special la sfârșitul verii și începutul de toamnă când frunzele arămii îți invadează grădina. Ai nevoie de ceva cu care să le strângi într-o grămadă foarte mare și să le reciclezi.

Sperăm că ceea ce ai citit ți-a dat anumite idei sau ai realizat cât de importante sunt anumite unelte din grădină.