Sfaturi pentru botez de la experți – Tema, culoarea, designul petrecerii de botez

Vlad Preda -

Sfaturi pentru botez de la experți – Tema, culoarea, designul petrecerii de botez

Deși tematica de botez poate varia foarte mult în funcție de dorințele părinților, principalul scop al acestei sărbători este de a celebra această zi minunată, în care copilul este creștinat. La botez sunt obiceiuri și tradiții pe care părinții se străduiesc să le respecte de dragul copilașului lor, la care un rol important îl au și ei și nașii, preotul și invitații.  

Firește, cu toții suntem de acord că Botezul este o zi specială de aceea și experții recomandă părinților să organizeze o petrecere deosebită. Pentru aceasta ei au câteva idei de botez pentru părinți, idei foarte frumoase, pline de creativitate.

De exemplu echipa Cris-Mag.ro este firmă specializată în trusouri de botez personalizate care oferă o colecție variată de trusouri, costume populare de botez pentru fetițe și băieți, rochițe aniversare pentru fețițe, lumânări de botez, cadouri pentru nași și altele. De la botez nu trebuie să lipsească niciodată trusoul de botez care cuprinde în special următoarele lucruri foarte importante pentru slujba din biserică: pânza de mir, fașa de botez, prosopul ce are capișon pentru bebeluș, prosopul și săpunul pentru preot, sticluța pentru mir.

Idei de desert și mâncare pentru petrecerea de botez

Pentru petrecerea de botez poți pregăti un Candy Bar care este un excelent bufet cu dulciuri fel de fel. Acestea vor fi foarte apreciate de copiii dar și de adulții care vor participa la eveniment. Candy Bar-ul se poate amenaja într-un colț al salonului de la restaurant, oricum va atrage atenția oaspeților, mai ales a celor mici, a copiilor. Va fi un bufet plin cu bomboane colorate, prăjiturele, cupcakes, cheesecake, bezele, candy pops, un adevărat răsfăț culinar pentru cei prezenți la eveniment.

Prăjiturelele pot fi în formă de animăluțe sau în diferite forme geometrice. Trebuie să fie multicolore, în tonuri pastelate, cât mai vesele și delicioase. Desigur nu trebuie să lipsească acadelele colorate, figurinele din marțipan, dulciurile în forme de jucării sau chiar personaje din filme de desene animate (cum sunt Minnie și Mickey Mouse, cu ștrumfi sau alte personaje iubite de copii). Fiecare cupcakes poate fi ornat cu un animăluț din marțipan care poate fi în formă de ursuleț, vulpiță, elefănțel, pisoi, cățel, etc.

Foarte apreciate sunt celebrele macarons, delicioasele candy pops și cupcakes, în formă de om de zăpadă, inimioare, floricele, sau gustoasele prăjituri tradiționale.

Codul de culoare se alege în funcție de copil, de exemplu albastru sau verde pentru un baiat și roz sau galben pentru fetiță. Când vine vorba despre Candy bar este destul de ușor să folosești culorile cât mai variat, să alegi o tematică pentru copii, de exemplu cu elefănței din marțipan, sau cu baloane cu aer, cu flori, fluturi, îngerași, etc. Poate fi și un Candy bar cu motive populare românești care să-i impresioneze pe invitați.

Dacă îți plac lucrurile roz poți comanda dulciuri roz pentru botezul unei fetițe. Cu siguranță platourile de candy pops și aranjamentele cu flori vor aduce multă veselie pe masa invitaților.

Alte idei de tematică pentru petrecerea de botez pot fi: cu pisici aristrocrate, cu albinuțe, Minnie Mouse, batman, Mickey Mouse și alte personaje din filme și desene animate. În anul 2019 petrecerea de botez poate fi în stil retro, vintage, cu tematică nautică sau motive marinărești, poate fi în culorile acestui an – roz deschis ca de somon, galben, albastru azur, verde mentă, lila, turcoaz și alte culori pastelate.

Fotografiile de botez de la ceremonia religioasă și restaurant

Deși fotografiile la botez sunt greu de realizat totuși cu ajutorul unui fotograf profesionist aceastea pot fi deosebite, spectaculoase. Acesta va ști să surprindă diferite detalii, momentele cele mai importante de la botez: când copilul este botezat de preot, când este îmbrăcat, când este ținut în brațe de nașă, de părinți, bunici, invitați.

Pentru a putea fotografia și filma cât mai bine este bine să vorbiți cu preotul, ca botezul să fie unul privat, la el să participe doar invitații speciali, nașii, preotul și dascălul. În acest fel fotograful va putea filma și face fotografii cu membrii familiei, va avea mai multă liniște și spațiu pentru a-și manifesta creativitatea.

Fotografiile trebuie să fie realizate într-un mod profesionist pentru ca să fie de calitate. Se vor face în biserică, în afara acesteia, dar și acasă și respectiv la restaurantul unde va avea lor petrecerea de botez.

Botezul este un moment deosebit, unic în viața unui copil și de aceea părinții vor dori să aibă ca amintire imagini capturate de la ceremonia religioasă și de la petrecerea cu cei dragi la eveniment. Scopul este de a surprinde imagini pline de emoție cu copilașul, părinții, nașii, cu toți invitații. Atmosfera trebuie să fie una deosebită, de neuitat. Prin video și fotografii părinții îi vor arăta copilului peste ani, când va fi puțin mai mare, cât de frumoasă și emoționantă a fost această zi din viața lui.